Ahojte maminky môj synček 6a pol roka , má strašný strach s lekárov aj s bežných poranení , naposledy mi robil taký cirkus keď brali krv nemohli sme ho udržať ,sestričku chytil pod krk , proste ako keby sa v ňom perpol istič a je to úplne iný človiečik , skúšala som ho aj pripraviť nato aj povysvetlovat ,.sľúbil že bude to ok že to zvládne a potom robí cirkus , teraz sa nám kyvu dva predné zuby ,jeden už takmer nedrží a on nie a nie si vysvetliť že ho treba dať už von , raz si dal skúsiť vytrhnúť a viac ani počuť , nepomôže ani žiadna odmena ani nič ... A už mám teda aj strach chodiť snim k lekárom , čo zas bude robiť , naposledy sme šli od doktorky s plačom ja on a aj menší syn 😱 boli sme na výber mandle pred troma týždňami prišli sme tam boli sme dohodnutý že to zvládneme že sa nemá čoho báť a tak bol v pohode a hrali sme sa tam robili si srandu a potom mu prišli dať ten ukludnujuci sirup vipil ho a zrazu on ide domov a prišli pre neho naložili ho na lehátko on hneď dole musela som ho brať na rukách on jačal , nemohla som ho udržať až mu dali nadýchnuť a potom zaspal ale strašne cirkusy , mali ste niekto podobne deti ? Čo vám pomohlo ? Napr aj zo zúbkami som mu ukazovala aj videá detičiek ako im trhajú a nepomáha ,proste len spomeniem a už mrnci ,place
Môj syn má tiež 6 a pol roka a tiež takýto panický strach. Ked mal 4 roky, bol na operácii pupka v nemocnici, takže má skúsenosti aj s odbermi krvi a podobne. Ja to beriem tak, že z toho vyrastie a popravde ani sa nedivím tomu strachu, potom čo si prežil svoje. Tiež mám rešpekt ked idem k lekárovi, tak čo musí cítiť také malé dieťa. Treba len vydržať.
neter tak začala plakať z ničoho nič keď mala okolo roka a pol. Jednoducho hysák dostala a doktorka že ked prestane revať tak sa majú vrátiť. Doteraz sme nezistili prečo to tak bolo, skúsili sme doktora chlapa, dr povedali že aká malá je aby bol pripravený. Viem že prvú návštevu plakala a potom už nie. Malej pomáha aj vysvetliť čo sa bude diať .
Čo sa týka zubov, bude mať už osem o mesiac a tuším 3 či 4 zuby vonku a každý oplakala, ale vravela že ona sa bojí keď jej ide krv ...
Neporadim ti, ale mám podobný problém...syn 6 r. chytá panicky záchvat, neskutočná histéria a rev akoby ho z kože drali aj pri odretom kolene..o strachu z ihiel ani nehovorím..
A ešte dodám, že pred asi 3 mesiacmi, som ho potrebovala dotiahnuť na pohotovosť a kedže riadne plakal, tak som mu dovolila zobrať lízatko. Tam ma doktorka a sestrička sfúkli, že ako si to predstavujem s lízatkom chodiť do nemocničného zariadenia. Tak som im vysvetlila, že ma panický strach z lekárov. Tak ma sprdli, že mu treba dať iba na zadok a hotovo 🙄
Nepomozem ti ako vyriesit paniku z lekarov, ale so zubami sa nemusis stresovat. Aj bez lekarskej pomoci vypadnu same ani nebudete vediet kedy.
@tripetta no veru, ja som riadny strachoput, čo sa lekárov týka, no samozrejme sa musím prekonávať. Takže aj pri synovi to beriem s veľkým nadhľadom a kašlem na to, ako na neho pozerajú. Ale tiež z ordinácie vychádzam upotená ako kôň. Pri zubárovi sme boli len raz na preventivke, ale pusu neotvoril ani za svet. A pritom tam bol aj mladší syn, ktorý si pekne sadol a spolupracoval. Ani toto nepomohlo, že videl, že len stačí otvoriť na 1 sekundu pusu, zavrieť a môže ísť. Proste s ním nepohneme v tomto.
Ved sú aj oddelenia kde ho uspia ked zuby trhajú ale poriadne priplatiš.Zobudi sa a už bude mať po všetkom.