Strach - polycystické vaječníky

zuzulienka46
13. aug 2013

AHojte dievcata urcite ste to tu uz rozoberali ale mam otazku nakolko nemam chut hladat v archive. Chcem sa spytat doktorka mi zistila polycysticke vajecniky a pravdu povediac prepadol ma strach lebo naznacila problemi s otehotnenim. Sice sa o babatko este nesnazime no zaujimalo by ma to do buducna prosim poradte mi...

moschino1986
13. aug 2013

@zuzulienka46 No moja aj ja mám polycystické...ale čo už..snažíme sa, ale zatiaľ nič...ale teraz som sa potešila ukazujú mi ovu testy, že ovulujem...nepoviem ti viacej k tomu, lebo doktor mi povedal, že ak do 6mes. neotehotniem tak mám prísť...aj keď sa už dlho snažíme čo už...

arvven
13. aug 2013

Ahoj, v sucasnosti je to nejaka casta diagnoza. Aj mne ju pred par rokmi urcili. S otehotenenim ani neskor som ziadne problemy nemala- nebrala som ani ziadne lieky ci inekcie. Prislo to samo- rovnako tak moja kamaratka s touto diagnozou. Drzim palce vsetkym ktorym to sposobuje problemy a silno drzim palce ale myslim ze ty sa dopredu nemusis strachovat- najma ak este babo neplanujes🙂

domcekh
13. aug 2013

Ahojte baby. ja mam PCO od svojich 17r. Ked som mala 22r.lekár mi povedal,že otehotnieť v mojom prípade bude veľmi ťažké ba dokonca bez chir.zákroku nemožné. O 2 mes. neskôr som bola tehotná- bez nejakeho zákroku či liekovej stimulácie. Lekár mi vravel že nechápe. P rok a pol som znovu otehotnela, ale to som bohužial potratila.. Ked som mala 25 podstúpila som chir.zákrok - laparoskopicky mi poprepichovali vaječníky, aby vajíčka mohli v ľahkosti putovať. Opol roka na to som bola opat tehotná. Čiže záver asi taký že otehotnieť sa dá- držím prsty. ľahké to nie je ale dá sa :D

moschino1986
13. aug 2013

Mne to tiež povedal lekár, ale neverím tomu dáko...stále si myslím, že to nie je pravda...ved aj oni sa možu mýliť...no nie? Povedal, že vôbec neovulujem a hneď ako mi to povedal som si kúpila testy a aha ho pár dní nič nič...bola som smutná a teraz pár dní mi silnejú paličky:D takže dúfam, že sa to podarí.

zuzulienka46
autor
13. aug 2013

Dakujem Vam aspon mozem v klude spavat. Teraz mi to pripada ako novodoba diagnoza len aby pacientke napisali diagnozu do papierov. Povedzme si rovno zeby bolo cudne keby sme boli vsetci zdravy nebolo by na co zarabat. Aj ked prave toto ma dohnalo k premyslaniu o babatku. Lebo clovek nikdy nevie ak si budem stale hovorit ze som mlada tak zistim ze som stara a uz to just nepojde ☹🙂