Strach ísť niekam von

aurelka1
21. apr 2024

Dobrý deň prajem mám takýto problém bola som dosť chorá už 3 týždne.
Pred veľkou nocou som bola v kostole tak som skoro odpadla nemohla som dýchať jazyk mi veľmi trpnel,cítila som ako keby mi ho bral niekto do zadu že sa dusím. Cítim že sa dusim,v noci nespím lebo sa bojím že ráno nevstanem.Citim ako keby som mala celú tvar až hore po hlavu stiahnutu a strašne ma bolia spánky.
Mám problém ostať sama doma som stále u svojej mami lebo mám dcérku bojím sa že snou ostanem doma sama a odpadnem.
Nechodím vôbec nikam idem von strašne sa dusim sťahuje sa mi tvar od čela dole až po krk.
Ako sa prosím vás dostať stoho von a byt zase taká aká som bola?
Presne o 2 týždne nás čaká oslava úplne sa bojím že nepôjdem ale ak nepôjdem moja dcéra bude veľmi smutná nedokážem sa pozerať už na svoju dcéru že nedokážem sa snou ísť von prejsť alebo ísť plnú do školy
Prosím vás čo mám robiť aby som sa dala do kopy za ten týždeň

deti95060810
21. apr 2024

za týždeň sa dokopy nedáš...
musíš k lekárovi - psychiatrovi. podľa všetkého máš depresie, alebo panické ataky.
predpisujú na to Ad, popr. ešte niečo na ukľudnenie. Ad začnú účinkovať za 3-4 týždne.
doma skús zatiaľ magnézium a na spanie melatonín 5 mg
ak chceš ísť na oslavu, tak si daj predpísať Neurol. vyskúšaj si dať 1/2 tabl. cez víkend a uvidíš či ti to bude stačiť.
prestaneš mať atak.
len pozor žiadny alkohol na tieto oblbováky.

viestta
21. apr 2024

@aurelka1 ty si tu uz pisala a uz vtedy ti zeny radili psychologa, uz si mohla vediet na com si

aurelka1
autor
21. apr 2024

@viestta áno písala som včera len sa snažím či neprídem na niečo od niekoho ako nato k lekárovi tu nieje tak ľahko len tak ísť na krčné čakám už viac ako rok.
Tak sa snažím nešlo doma

aurelka1
autor
21. apr 2024

@deti95060810 ďakujem za radu áno ako pisem žijem v zahraničí a tu sa len tak nedostanem k tomu doktorovy.
A tie lieky tiež tu nekúpim akurát čo mám od obvodného lekara mám diazepam 2mg

banderaska29
21. apr 2024

Tebe sa tieto stavy dejú, lebo sa zlakneš, ze sa ti niečo ide stat a sztupnuje sa to, lebo sa stupnuje aj tvoj stach. to je typicka uzkost a tetania v jednom. nie si chorá, aspon nie fyzicky, ty si proste len psychicky na tom zle. niš sa ti nemoze stat, takže len si porieš psychiatra aby si vedela fungovať.

jaskolka
21. apr 2024

No nedáš sa dokopy sama a už vôbec nie za týždeň. Od Veľkej noci je to už takmer mesiac, a vidíš, ze sa ti nezlepsilo. Jednoznačne vyhľadať pomoc, keď vysvetlíš situáciiu, možno ťa vezme doktor aj skôr, keď si ešte ani ne skúsila nikoho kontaktovať, ako už vopred vieš, ze bude problém sa dostať?
Magnézium, melatonin sú voľnopredajné lieky, aj v zahraničí by to tak malo byť

deti95060810
21. apr 2024

@jaskolka len mám obavu že jej nemusia zabrať... lebo podľa toho čo píše autorka by potrebovala skôr odbornú pomoc a lieky ktoré predpíše lekár.

deti95060810
21. apr 2024

@aurelka1 prosím ťa to kde bývaš kdesi v Bangladéši či kde , lebo nedostať sa na krčné za rok tak to je už horšie ako na Sk....
urýchlene si zožeň lieky aspoň na ukľudnenie a potom rieš aj odbornú pomoc - psychiatra.
ešte skús osloviť aj bežných lekárov - obvodných, viem že niekde AD predpisujú aj oni. Vraj aj na sK to tak je, len ja som sa s tým ešte nestretla... možno niekto má inú skúsenosť.

barbora854
21. apr 2024

A čo tak sa prekonať kvôli dieťaťu a ísť aby nebolo smutne ?zacni pracovať a prekonávať svoje strachy .to chceš teraz do konca života tak žiť ?tu tá každý pošle za psychosom lebo inej rady neni pre teba .alebo pohotovosť?vsak tam ti niečo už predpisu .daj si ten diazepan keď ho máš vysoké dávky magnezia a calcia nejaký neuromultivit alebo milgammu N ,tebokan alebo niečo na prekrvenie mozgu cvic dýchaj guajacuran je voľno predajný na ukľudnenie chod sa vybehat pusť si relax hudbu a nemyslí