Ahojte. Mám taký vážnejší problém, nie až tak závažný ale obmedzuje má to v niektorých bežných situáciách. Navštevoval som psychologickú ambulanciu kde sme prebrali nejaké veci, urobili sme testy a vyšli mi že mám slabšiu úzkosť. Vždy keď niečo idem robiť a pokazím to tak ma pokuša svedomie čo som to spravil a rozmýšľam nad tým aj 2 dní, že som si bude nadriadený o mne myslieť a v tej situácii keď to robíma spravím to zle tak sa mi rozbuši extrémne srdce ako pri infarkte, že čo som to spravil a potom po 4-5 minútach ten stres alebo tá úzkosť padne. To isté keď som ráno na zastávke s taškou ktorú som si nechal položenu a chodil chvíľu okolo mňa taký pán stredného veku, fajčil a neustále sa pozeral na tu tašku a zas prišiel ten nával na mňa a srdce sa mi extrémne rozbušilo a pritom viem sa biť viem že by som ho nepríjemné trafil keby niečo skúšal ale hovorím Vám že mňa by skôr odniesla sanitka na srdce ako keby sme sa začali biť. Neviem z čoho to je, neviem prečo sa to deje a neviem sa toho zbaviť.
No tak asi toľko a pri tej psychologičke sme robili testy, potom maličkými krokmi mi rozpráva že tak nech skúsim vyjist z komfortnej zóny a mám chodiť viac medzi ľudí, niečo sme robili ešte a potom som zistil že to nemá zmysel ku nej chodiť. Tak som sa obrátil na psychiatrickú kliniku kde mi dali nejaké antidepresíva a neurol. Ani som to neuzival lebo som sa bál a známa mi povedala že či ma chcú sfetovať lebo neurol užívať 3x denne nieje sranda. Dajú vám síce lieky ale experimentujú zatiaľ čo sa môže zhoršiť stav tak vám budú ďalej sypať do hlavy. Takze sme sa pohádali keď som prišiel k nej na kontrolu že to odmietam užívať či chce aby som bol sfetovaný a nedajbože v práci niečo spravím kde si ublizim lebo budem mimo. Tak mi dala Grandaxin ešte som to neužil lebo taktiež nemám z toho dobrý pocit. Chodím do práce kde je malá firma takže je tu pár ľudí. Ale robím si rekvalifikáciu na barmana pretože viac ma to bavilo aj pretoam túto otázku. Že Barman je medzi ľuďmi v kontakte s nimi takže tak. Ospravedlňujem sa za chyby je toho veľa..... A poprosím ľudí ktorí sa budú snažiť hrať príliš múdrych samozrejme s hlúpymi radami nech opustia túto diskusiu. Ďakujem.
Ty sem stále píšeš ako chodíš po psychiatroch a ako nejes tie lieky, lebo nechceš do seba pchať chémium a oni robia na tebe pokusy. Načo počúvaš známu, že ťa chcú nafetovať? Ty si vážne chorý, ty nemáš jemnú úzkosť. Ty by si mal mať pravidelnú liečbu. Načo obťažuješ lekárov, keď nechceš sa riadiť podľa ich pokynov? Oni tie liečby musia na tebe najprv vyskúšať, každému sadne nejaký iný liek. Nie je jeden univerzálny liek pre všetkých ľudí na svete. Máš vážny psychicky problém a odmietaš sa stále liečiť a počúvaš známu ktorá má vzdelanie Vysoká škola života. Takže choď psychiatrovi a užívaj to, čo ti prikáže. Ak ti to nesadne a nepomôže po mesiaci po dvoch, potom tam choď nech ti zmeni liečbu, ale neordinuj si sám.
@stanulienkat Síce som to napísal ako Maďar. Ale presne takýchto hlúpych ľudí som tu očakával :D. Ja som sa pýtal na skúsenosti nie na takéto hlúpe radi. Napísal sú tu 2x. A nebolo to kvôli tomuto že tu furt píšem :D Že je to zavažné? :D Vy sa zdržte každého komentára na modrom konikovi.
@ben899 vysvetli mi akých hlúpych ľudí si myslel? Maš vážny psychiatrický problém a odmietaš liečbu. Kto z nás dvoch je hlúpy? Aké rady čakáš??? Ze nazbieraj si bylinky, alebo kúp si homeopatika? Nie tak to nefunguje. Dala som ti relevantnú radu a iná pomoc nie je. Jedine ak si milionár, odsťahovať sa na nejaký rajský ostrov a tam si užívať slniečko a more. Napíš mi akú inú radu si očakával? Presne preto ti je na hovno, lebo nepočúvaš lekárov. Počúvaš blbu kolegyňu, ktorá hovno o tom vie.
Grandaxin si ešte neužil, lebo máš z neho zlý pocit. WTF???? Uvedomuješ si, že nie si v poriadku?
@stanulienkat utocenim mu spravnu cestu neukazes, naopak spustis protiobranu. Jeho stav treba zlepsit nasmerovanim na najlahsiu ucinnu cestu a nie kritizovanim. A ucinna cesta je dat mu podnet aby si zacal verit a prestal smerovat k uzkostnemu perfekcionalizmu, ale bral veci tak, ze svet sa nezruti ked bude aj nieco nedokonale a nikto mu hlavu za to neodtrhne. Vsetko dalsie uz pride samo aj potom, lebo uvedomenie sa je zaklad.
@egonsk skus si precitat po sebe tu znosku pseudoblabolov. On ma vazny psychicky problem, ktory treba riesit. On sa nepotrebuje uvedomit. A co je prosim ta termin "uzkostny perfekcionializmus"?? Dobra haluz.
@stanulienkat Vážny psychicky problém 😃ty si mimo radšej už nekomentuj nič. Keď sa nudíš chod sa vyvetrať von.
možno máš len extrémne malo minerálov a tvoj nervový systém reaguje takto poplašne na každú blbosť. skús začať magnezkom, najlepšie je bisglycinatove, ma super vstrebatelnost, do toho omega3, a naučiť sa mať odstup od svojich vlastných myšlienok 🙂
@ben899 panicke ataky, úzkosti, dosociacia atď je dysregulovany nervový systém, ktorý sa dá dať naspäť doporiadku. odporúčam napr túto stránku na instagrame :
...."A poprosím ľudí ktorí sa budú snažiť hrať príliš múdrych samozrejme s hlúpymi radami nech opustia túto diskusiu. Ďakujem"....
to je presne o tebe,hráš sa na múdreho,a hlúpo napádaš niekoho,kto ti radí,že máš užívať lieky.
Takže čo vlastne chceš? Veď ty si tu ten najmúdrejší.
@ben899 malo si veris, to ta dostava do uzkosti. Skus si viac adaptovat myslienku, ze kazdy sme omylny a nik nie je dokonaly a ked nepojde o zivot, neide o nic.