Strabizmus u dospelého

skvrnka14
11. jan 2017

Dobre rano, mam 20 rokov a ked som mala 2 roky zistili, ze skulim teda strabizmus a predpisala mi okuliare .. nosila.som ich do siedmich rokov potpm trebalo vymenit ale nejako nevyslo takze som nenosila a obcas si po tom case dakto vsimol se skulim ale teraz skoro stale na fotkach to vidno aj ked sa na daco sustredim tak akpby sa mi oci spojili. Moze sa nejako liecit to este v dospelosti? Je automaticky aj tupozrakost rpi skuleni?..da sa to riesit inak nez aj operáciou? Dakujem pekne ..

sykorkauhliarka
11. jan 2017

to su otazky na ocneho...moja mamka ako sa hovori jedno oko do boha a druhe do krista.....ale ked ma okuliare nie je nic vidiet

hors
11. jan 2017

Da sa to riesit operativne urcite .Sice mna operovali ked som mala 3 r ale viem ,ze urcite sa da operacia spravyt aj u dospelaka .Musis ist jednoznacne ocnej .Si mladucka ries to ppial maa malicko rokov.

huahua
11. jan 2017

Ja som bola 2x operovaná ako dieta, ďalšiu operaciu mi už dr. neodporúča pre vysoké riziko. Okuliare nosim o malicka, s nimi je všetko vpohode. Bez okuliarov to vidno, ale ked chcem byt za damu bez okuliarov, robia už aj pre nas sosovky. Určite skoc k ocnej, ona ti najlepšie poradi a povie ake mas možnosti.🙂

oslo1
11. jan 2017

Chod k ocnemu, on ti najlepsie poradi.
Ja som ako dieta skulila, mala som obidve oci pri korene nosa. V 5 rokoch som bola na operacii obidvoch oci. Potom mi uz skulilo iba lave oko - to si lekar nechal rezervu, aby velmi neposkodil sval.
V 10 rokoch som bola na operacii uz iba laveho oka, odvtedy som uz neskulila, okuliare som prestala nosit v 14 rokoch, tak ako lekarka predpovedala.
Dnes mam hlboko po 30tke, okuliare nepotrebujem, pred mesiacom som bola na vysetreni oci, dali mi okuliare ako back up pri siti a vysivani, ked ma boli hlava.

Co sa tyka teba, tak chod k ocnemu, za mojho detstva bola dead line 10 rokov na operaciu oci. To je uz ale velmi davno, odvtedy sa to uz urcite 100 krat pomenilo. Mala by si s ocami cvicit, aby si sa naucila, resp.tvoj mozog naucil, pouzivat obidve oci.

skvrnka14
autor
11. jan 2017

Pocula som ze operácia vyriesi len kozemticku stranku ale zdravitnu nie :/

huahua
11. jan 2017

to co znamená,že len kozmetcku chybu? Tomu nerozumiem.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
skvrnka14
autor
11. jan 2017

@huahua ze ak som tupozraka tak tupozrakost sa bude zhorsovat no ludia nebudu vidiet ze

m.i.r.i
11. jan 2017

tupozrakost sa vyliecit v dospelosti neda...tupozrakost sa da korigovat v detskom veku, zvycajne tak do 6r je hranica, ked sa druhe zdrave oko lepi, nosi sa okluzor...to tupozrake oko sa musi namahat a tym sa to vylepsuje..neskor sa ti tupozrakost uz nezlepsi...na to operacie nie su, ani laser ti nepomoze..
Trosku si to zanedbala, ale na skulenie nemusi byt neskoro...mne zabiehalo iba lave oko viacmenej od narodenia...aj tupozrake je...aj astigmatizmus...v 4r som bola na operaci a sa to vyrovnalo..ale v puberte sa to zacalo vracat a v ako 20 rocna som bola operovana znova....nieco pomohlo, ale uz minimalne...uz mi to ostalo..okuliare to koriguju, ale na 100% to nie je ani tak...uz s tym nespravim nic, svaly mi uz skratili najviac ako slo...ale viem, ze nebol ziaden problem ist na operaciu v 20r..dokonca mi to lekarka sama odporucala..takze sup k ocnemu, uvidis ake mas moznosti...ale potvrdia ti to co vravis - kozmeticku stranku cize skulenie ti mozno este skoriguju, ale tupozrakost uz nie