Stomatoligická chirurgia v Nitre - odstránenie zubu

nakatka
28. mar 2014

Ahojte, mal z vás niekto operáciu - chir.odstránenie zubu múdrosti? Mne zubárke odporučila operáciu, môžem ísť do Nitry do nemocnice cez poisťovňu alebo k súkromníkovi za cca 150-200 eur. Nechcem za to toľko platiť, takže hľadám riešenie v Nitre. Vedeli by ste napísať kde to je, prípadne poskytnúť kontakt. Ak máte skúsenosti rada by som ich prečítala. Díky.

darkabarka23
28. mar 2014

@nakatka no V Nitre,to robí Mudr.Švidráň, http://vysetrenie.zoznam.sk/ambulancia/5431/mud... ,je tam chir.ambulancia,kde sa treba objednať,ale čaká sa cca 3-6 mesiacov.Ja robím v ambulancii,my to tiež robíme,ale je to naozaj cca 150 eur,u nás je čakacia doba cca týždeň.

nakatka
autor
28. mar 2014

@darkabarka23 Ďakujem za rýchlu odpoveď, ak by si mala čas, vedela napísať o tom niečo ako sa to vlastne robí? Myslím zákrok. Aký je cca čas zotavenia? Priznám sa, že sa bojím - aj prihlásiť sa na zákrok, lebo vtedy už by bolo rozhodnuté 🙂 jaaajjjj.....odkladám to už rok.

darkabarka23
28. mar 2014

@nakatka no záleží od toho,ako ti tá osmička leží v kosti ,musela by som vidieť snímok,ale počas zákroku pac.nič necíti,aspoň u nás,takže sa netreba báť,samozrejme nie je to príjemné,ale je to bez bolesti.Horšie je to keď vyjde anestéza,hlavne tie prvé 2-3 dni.Tá doba hojenia a bolestí je veľmi individuálna,sú pacienti,ktorí po ťažkom zákroku prídu na druhý deň úplne bez problémov,a niektorí zas po ľahkom zákroku majú bolesti týždeň.Celkovo však podľa mňa ono celá tá extrakcia nie je až taká hrozná,ako si ľudia predstavujú,a hlavne je to vďaka anestéze bezbolestné,takže sa netreba báť. 🙂

nakatka
autor
28. mar 2014

@darkabarka23 Neviem či so urobila dobre alebo zle, že som vyhľadala príspevky o extrakcii 8-ky..... 🙂 Boli tam všelijaké prípady. Najhoršie následný zápal v krku a 2.operácia, atb.liečba atď. Ja ho mám 1/3 šikmo vonku, je zatočený pod 7-ku. A už vidím na ňom kaz.....
Ďakujem za príspevky. 🙂

merynka3
28. mar 2014

@nakatka ahoj... ja mam takto odstranene dva zuby mudrosti... este neboli ani vonku...
mne poradila zubarka ist do blavy na chirurgiu do ruzinovskej nemocky... prisla som, dala som papiet od zubarky, cakala som asi hodku max dve..uz ani sama neviem, doktor mi to pozrel a pytal sa ze ci mi to ma hned alebo ma objedna...
dala som si to rovno na mieste, injekcia, a sup von...
mas to hradene z poistovne, ziadne priplatky...
Bratislavu mi odporucila z toho dovodu ze v nitre sa objednava a dost to trva pokym ta zoberu... mne robili zuby mudrosti taku sarapatu ze som cakat uz viac nemohla...strasne bolesti a zapaly som mala

merynka3
28. mar 2014

@nakatka co sa tyka zotavenia...
asi tyzden ma to bolelo, samozrejme prve dni boli tazke, predsa len ti ostane v ustach velka rana, ale par dni sa to vydrzat da

nakatka
autor
28. mar 2014

@merynka3 ďakujem za odpoveď, mne asi preto hovorili Nitru lebo mám oveľa bližšie ako BA. Ale za nápad Ti ďakujem, prípadne vedela by si dať kontakt alebo meno lekára? V BA sa nevyznám, poznám akurát nemocnicu na Kramároch, takže radšej by som išla už po preštudovaní možností a po dohode.
Tam ti robili aj snímok? Na kontrolu koľkokrát treba ísť?

merynka3
28. mar 2014

@nakatka ja som z nitry tiez...ale uz byvam v blave...to je jedno 🙂
moja zubarka z nitry mi dala spravit snimok,vypisala mi vymenyy listok na extrakciu zubu.
Prisla som do ruzinovskej nemocnice na zubnu chirurgiu,to ti uz budu vediet povedat kde treba tam ist.
Posadila som sa pred dvere a cakala kym pridem na rad. Je tam vela doktorov,meno si bohuzial nepamatam.
bola som takto dvakrat, dva roky po sebe vzdy cez leto...a vzdy mi to bezproblemov spravili...

nakatka
autor
28. mar 2014

@merynka3 o.k. ďakujem za info ! 🙂

minnie30
2. sep 2016

@darkabarka23 dobrý deň, v stredu mi zubár trhal osmičku asi 40 minút, mala tuhý koreň, nešlo mu to, tak mi to pílil a vyberal po kúskoch, spravil rontgen, videla som ho, bol čistý a dnes som si našla , že mi tam čosi biele trčí špicaté, môže to byť koreň, keďže môj zub mal iba tri korene? beriem aj antibiotiká a paralen od bolesti, mám aj opuchnuté líce a už aj teploty? ak na snímke po vytrhnutí nebolo nič, je možné, že tam mohol zostať koreň a zle by to zrengenovalo? chodím k súkromnému zubárovi a doktor povedal, že je všetko vonku. treba to vybrať ? ďakujem za odpoveď.

simca06022011
2. sep 2016

@minnie30 mohlo sa ti tam nieco dostat napr. z jedla... ked pojdes na vyberanie stichov za chvilu, uvidis... alebo mu zavolaj, ak budes kludnejsia chod sa ukazat, ale nemyslim si ze nieco biele spicate by sa vystrcilo z tade ked bol cisty RTG. ja som si dva krat prebehla k lekarovi a spat a iba sa zasmial vzdy.. opuchnuta som bola tak ze som mala az kockatu hlavu :D

minnie30
2. sep 2016

@simca06022011 mne nič nezašíval, ani nerezal, a jedlo len prehĺtam, lebo sa mi nedá poriadne kúsať, čo ma všetko bolí

darkabarka23
2. sep 2016

@minnie30 to biele ostre moze byt kost,v ktorej bol zub,a ono sa to bude casom stahovat,popripade to moze byt kusticek,zuba ak sa zubarovi pri tahani a pikeni nahodou kusokz neho odstiepil,a organizmus ho sam tlaci von,je to uplne bezna zalezitost. Urcite by na snimku bolo vidiet,ak by tam koren ostal,takze bud kludna 🙂 ,ak je to kusticek zubu,organizmus ho vytlaci z rany.Co sa tyka hojenia,rana sa pokryje takym belavym povlakom,ale to je uplne normalne,aj opuch a bolesti su po tazkej extrakcii normalne,moze to trvat tyzden az 10 dni.Ranu netreba nicim vyplachovat,lebo sa vyplavi krvna zrazenina,ktora chrani ranu,tym padom sa to tazsie hoji,vola sa to suche lozko,a potom to boli aj tri tyzdne.

minnie30
2. sep 2016

@darkabarka23 ďakujem a nebude mi to zavadzať? a zatvorí sa mi rana alebo počká, kým ten kúsok vyjde von? skúsila som lyžičkou a cinkalo to. ako je možné, že snímok bol čistý a zrazu mi niečo trčí. zubár mi prerezával tie zuby niekoľkokrát, lebo korene nechceli povoliť, ukázal mi ich, mala som len tri, aj to je možné?

darkabarka23
2. sep 2016

@minnie30 koren zuba ako cely tam urcite nie je,bude je to kost,ako som pisala,ale to je uplne normalna kost,ktora potrebuje cas,aby zarastla,ak je to ten kusticek zuba,ktory tam ostal,tak sa sam vytlaci casom von,ranu treba nechat na pokoji,urcite pojdes aj na kontrulu,a ak by to bol malinky kusok zo zuba,taz z povrchu rany ho doktor len zoskrabne,nic hrozne,to sa stava,ak je zub rozpileny na vela kuskov,je to bezna vec.

minnie30
2. sep 2016

@darkabarka23 no práveže na kontrolu už nemám ísť a od pondelka nastupujem prvý krát do práce. ale ďakujem pekne za odpoveď, ukľudnila som sa.

darkabarka23
2. sep 2016

@minnie30 Bude to dobre,neboj sa,antibiotika zabranuju zapalu,ak je to kost,ako som pisala,tak to same zarastie pocas hojenia,ak by to bol ten kusticek zubu,tak to hojenim bude telo tlacit stale viac von z rany.Malo by to potom same vypadnut,popripade,ak to ten kusticek budes citit aj po mesiaci,dobre by bolo,keby tomu zubar pomohol a odskrabol ho z dasna,nech ti to nezavadzia,akoze stat sa z toho nemoze nic,len je to pre pacienta neprijmene .

minnie30
2. sep 2016

@darkabarka23 ok, ďakujem veľmi pekne 🙂

veva2532
2. apr 2017

@darkabarka23 dobry den neviete prosim vas kolko stoji extrakcia zuba cez poistovnu?

darkabarka23
2. apr 2017

@veva2532 dobry den ,je to velmi individualne,kazdy zubar si urcuje cenu za vykon sam,aj ked je to cez poistovnu

veva2532
2. apr 2017

@darkabarka23 dakujem. Pan doktor svidran v nitre nema cennik myslela som ze v nemocnici je to zadarmo a u sukromnika sa plati

veva2532
2. apr 2017

@merynka3 prosim vas kolko sa plati v ruzinovskej nemocnici

merynka3
2. apr 2017

@veva2532 nic, cez poistovnu... ale musis mat papier na zakrok od svojej zubarky

veva2532
2. apr 2017

@merynka3 dakujem 😀

nada1326
2. apr 2017

Ahoj. Ja som bola v Nr,cakala som 6 mesiacov. Tam som neplatila. Druhu osmicku mi rezali v Ban.Bystrici a tam ma to stalo 80 eur. Ale urobil mi to hned na druhy den.

veva2532
2. apr 2017

Takze v nitre to neurobia ked ma to boli? Musim sa objednat?

veva2532
2. apr 2017

@nada1326 najlepsie ist do BA

nada1326
3. apr 2017

@veva2532 určite, ked to bolí. Aj mna to bolelo, tak som išla do B.Bystr.

veva2532
5. apr 2017

Bola som v nitre tam sa tlacilo pri dverach okolo 20 ludi ani dnu som sa nedostala tak som zavolala sestricke ani ma nezobrali a termin mi chcela dat na konec roka tak som na druhy den isla do blavy tam ma lekar vysetril a dal mi termin na agust a september takze neviem ako do vtedy vydrzim tu bolest 🤔

babistatka
5. apr 2017

Bola som v Nitre na obe osmičky, jedna dokonca ťažší prípad, lebo bola na ležato. A za mňa veľká spokojnosť. Celú ma zakryli, takže som to nevidela, ale stačili tie zvuky nástrojov a tá krv, prepáč 🙂 pointa ale - vôbec to nebolelo, tak dobre dali injekciu. A približne do troch dní to bolo úplne v pohode. Pravda je, že je tam vždy milión ľudí. Zas už mám do konca života s tým pokoj.