Stolica po pôrode

1. jan 2022

Ahojte, som už týždeň po pôrode a na wc som bola len dva krát a aj to s cipkami a teda žiadna sláva, veľmi mi nepomohli. Mali ste taky problém ? Čo vám pomohlo ? Nechcem si hocičo dať, keďže kojim, ale je to veľmi nepríjemné

qwer2019
1. jan 2022

Ja po prvom pôrode som nebola vyše mesiaca. A to som už veľmi trpela ani jest som nechcela. Potom mi konečne pomohli čipky, ale tie prvé 2-3 razy to nebolo ktovie čo. A pomohlo mi asi najviac ovocie.

ukulela
1. jan 2022

@qwer2019 sorry, vyse mesiaca? To je asi preklep.

qwer2019
1. jan 2022

@ukulela naozaj. Vyše mesiaca. To nie je preklep, pre mňa to bola krutá realita.

petamich
1. jan 2022

autorka z vlastnej skusenosti ti poviem, rob vsetko preto, aby si sla co najskor, ja som nevladala, lebo som bola zasita az za usami a potom to bolo ako dalsi porod, cipky glycerinove nezabrali, do toho hemeroidy 🤷‍♀️ mne z nejakeho dovodu zabrala slivkova stava a faktu cipky na hemeroidy, posobili i na hemeroidy ale akosi ma z nich vzdy aj prehnalo vdakabohu

lili1995
1. jan 2022

Ahoj, ja som mala tiež veľký problém s vyprázdňovaním po pôrode, mne nepomohli ani čipky, jediné čo mi pomohlo neskôr bol bylinný čaj z Čakanky, vždy ráno nalačno vypiť za šálku. Kúpila som ho v lekárni. Len ked kojis, neviem či to môžeš, skús sa poradit s lekárnikom. Držím palce.

jana_eyre_2
1. jan 2022

@qwer2019 no to je naozaj šokujúce, že tak dlho a nepretehlo ti čreva.. pretože keď si normálne jedla vyše mesiaca ak nič nešlo von, neviem si predstaviť ako to tvoje telo zvládlo.. jedine že myslíš tak že si pár krát bola a vysse mesiaca si mala problémy..

@autorka Ja som mala problém najmä pri prvom, treba naozaj veľa piť, jesť ovocie, pridať veľa vlákniny.. určite aj čipky, radšej tak a ono sa to časom upraví..

lili1995
1. jan 2022

A slivkový kompót bol tiež dobrý.

liana03
1. jan 2022

Výborný je aj sirup Duphalac, predpísala mi ho lekárka po pôrode, vždy pomohol

thel
1. jan 2022

Skus psylium zarobene vo vode, mne pomohlo v kombinacii s cipkami. Maju to v DMke, alebo v lekarni. A neberies nahodou zelezo? Aj to moze prispiet problemom.

kallanchoe
1. jan 2022

V porodnici mali taký sirup..lactulosa sa volal...mali ho sestričky na okienku,a pôrode ženy kto chcel si dal jednu polievkovú lyžicu a pohoda,väčšinou ráno si ho davali..ja som si dala preventívne po cisárskom tiež a pohoda....nebolo to celkom ako preháňadlo ale zmäkcilo to a bez problémov....nepôsobí to okamžite ako preháňadlo,ale v priebehu dňa,nemusela som že bežať 😁dávala som si len tak na lyzicu aby neprehnalo ale zmakcilo...inac aj kamilkovy/Harmančekova caj zmäkcuje stolicu...ja som toto realizovala prvé dni....a potom len ten harmanček....😉

kallanchoe
1. jan 2022

@kallanchoe aha vidím že už poradili duphalac,lactulosa je to isté...a je aj na voľný predaj...

maminkadeticiek
1. jan 2022

Prve razy bola stolica horor.Co ti mozem poradit tak hlavne strasne vela pi,aby si mala stolicu co najmaksiu a lactulosa je super,odporucam.Samozrejme cipky a vela odvahy.Bude lepsie,tie zaciatky po porode su celkovo tazke a toto je aaaau tema.

lienka.7
1. jan 2022

Slivkova stava z DM (ked som bola zúfalá, vypila som aj malý pohár naraz) potom vláknina... kúpila som si psylium. 3x denne lyžičku priamo do ust som si dala a zapila 2 dcl vlažnej vody. A na lacno ráno hned malý pohár teplej vody. Po 3 tt som sa snáď 1x normalne "vytoto".

pinkgirl
1. jan 2022

Okrem toho čo tu už poradili doplň k tomu aj pohyb a probiotiká. Pohyb stačí chôdza - pár koleciek okolo domu či viac x na koniec ulice a späť každý deň. Takto sa ti lepšie naštartuje peristaltika čriev - ich pohyb a ľahšie sa ti bude vyprázdňovať.

jaga18
2. jan 2022

Ja som bola po pôrode na kapsickach day up +, či ako sa to volá. Je v nich jogurt, cereálie a ovocie. Denne som zjedla aj 4-5 miesto tuhého jedla, čo som sa bála na WC chodiť. Prvé týždne bolo vyprázdňovanie ako ďalší pôrod. Ani len cipok som nemohla, čo mi "celé črevo" vybehlo, nešlo ho zaviesť. Po viac ako mesiaci sa to začalo upravovať a teraz po 5 mesiacoch je to už takmer úplne ok.

lucka114
2. jan 2022

Keď sa to tam dole dá všetko do relatívne pôvodného stavu, tak to pôjde ...

jana65l
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
qwer2019
2. jan 2022

@jana_eyre_2 nie. Vyše mesiaca som nemohla. A ako som spomenula, už mi ani jest nechutilo. Problém celkovo, kým sa to rozbehlo, ako pred porodom trvalo asi 2m. .

ingrid16
2. jan 2022

Litre a litre vody, ja som sa poucila po prvom porode. Takze po druhom som pila a pila a pila a velmi to pomohlo. Tak tiez slivky , sliv.stava .

marianna_peskova
2. jan 2022

Ja som bola po pôrode natrhnutá a zašitá až k ústam. Na bolestivé kakanie mi pomohli iba čapíky a veľa trpezlivosti na záchode, kedy som tam strávila aj dvadsať minút. Obyčajný záchodový papier som samozrejme použiť nemohla, lebo to bolo ako vytierať sa so šmirgľom. Treba sa vyplachovať vodou alebo použiť vlhčený toaleťák, ten je jemnejší.