Štítna žľaza - zlé výsledky

2. aug 2023

Ahojte žienky. Dnes som bola na poradni a Dr.že mam zle vysledky štítnej žľazy😔 poslala ma sa objednať k druhemu Dr.ale ten ma vezme až o mesiac 😔 nikdy predtym som to nemala , ani sa tym nezaoberala čo to vôbec je ...prosím baby, čo to značí? Budem mať nejake nasledky do budúcna? Ach , strašne som stoho nešťastná 😔😔😔

lucka_ke
2. aug 2023

neboj, ja beriem lieky od 18 rokov, dostaneš lieky a bude dobre

autor
2. aug 2023

@lucka_ke doživotne ??? To nechcem 😭😭😭

lucka_ke
2. aug 2023

moja štítna žľaza nepracuje dostatočne, čiže ja musím brať hormóny v tabletkovej forme, lebo telo ich nutne potrebuje... neviem akú dg. máš ty, uvidíš čo ti povie lekár

kvetinka75
2. aug 2023

nepíšeš konkrétne že aké hodnoty máš zlé? Či to je hypo alebo hypertyreoza. Počkaj čo ti povie lekár. potom budeš vedieť viac. Pokiaľ sa netvoria hormony, tak ich musíš žiaľ brať celoživotne.

sense
2. aug 2023

Beriem už x rokov euthyrox 100 a hodnoty sú v norme

stellarstar
2. aug 2023

Ja užívam euthyrox už polku života, či chceš či nechceš budeš musieť užívať

doriiis
2. aug 2023

Aj ja beriem L thyrox už 7 rokov.A budem brať celoživotne.Autorka...neboj sa,dobre bude.
Ja si dovolím tvrdiť,že mne tie lieky zachránili život.Kto niekedy trpel nedostatočnou funkciou SZ vie o čom hovorim

tehulka2011
2. aug 2023

ak si tehotna so zlymi vysledkami stitnej tak by si tie hormony mala zacat uzivat co najskor, pre zdravie babatka

gejb
2. aug 2023

Vôbec to nemusíš mat dozivotne, v tehotenstve su vyššie nároky na telo, hormóny...teraz môžeš mať nedostatok, po pôrode môžeš byť v pohode . Nasadia ti lieky ktore budeš v tehotenstve brat leno tvoja stitna asi nestiha...je to celkom bežné.

joesvk
2. aug 2023

Treba sa nejako prednostne objednať na endokrinológiu,hoci do iného mesta.Niekedy bývajú v tehotenstve "zlé výsledky, ktoré sa po čase ustália. Niekomu práve tehotenstvo spustí ochorenie štítnej žľazy/u mňa napr.to tak bolo/.
Ale určite počas tehotenstva musíš mať nastavené správne dávky hormónov. Pre dieťa je nebezpečné, keby sa to neriešilo.

magnoliaa
2. aug 2023

Pre teba sú tie hormóny možno dostačujúce ale pre vás dvoch nie, preto sú teraz lieky potrebné. Budeš sledovaná a chodiť na krv.

lavender94
2. aug 2023

Ak máš hypo a si tehotná, rozhodne neváhaj užívaj tie hormóny pre zdravie tvojho dieťaťa. Je dost možné, že po pôrode to bude zas v norme. Alebo aj nie a potom to budeš musieť brať celý život, či chceš alebo nechceš, nič iné s tým nenarobíš bohužiaľ.

alenkatt
2. aug 2023

Rastúci tehotenský hormon HCG potláča činnosť hormónov štítnej žľazy. Býva to bežné povedala by som,že z 10 tehotných to majú aspoň 2. Treba vyhľadať endokrinológa zdôrazniť tehotenstvo aby dal čo najskôr termín a nasadil adekvátnu liečbu. Viac ako polovica žien čo idú na kontrolu k endokrinológovi po šestonedelí má už výsledky v norme a lieky nemusí brať. Veľa šťastia.

comi
2. aug 2023

@doriiis môžem sa opýtať, aké si mala ťažkosti?

elenita
2. aug 2023

@autorka ja mam tiez momentalne zle vysledky, zistene obvodnou, tiez som 2 roky po 3. dietati, mozno to zapricinili aj tie hormonalne zmeny v tehotenstve...som objednana k endokrinologicke, najblizsi termin ale bol az v oktobri. Co sa Teba tyka, v kolkom si tt? Endokrinologovi si zdoraznila, ze si tehotna? Za mna toto treba riesit cim skor, lebo to uz nie je len o Tebe, aj o dietatku, a je velmi dolezite, aby si uzivala liecbu, moze to ovplyvnit aj jeho vyvoj

autor
2. aug 2023

Baby , vo vymennom lístku mam TSH 2.425
Anti-TPO 61,4
Som momentalne 13+1tt
A objednana som 22.8. Mam sa objednať inde len aby to bolo skôr ? Je to ozaj tak zle .? 😔

gejb
2. aug 2023

Nebuď v strese, take zle to zas nie je. Ale objednaj sa skôr ak sa dá. Tehotné berú väčšinou aj prednostne.

tehulka2011
2. aug 2023

mas vysoke protilatky a autoimunitny zapal, ale dnes to ma kazda druha zena, bohuzial. Ja by som urcite hladala skorsi termin

nevenka
2. aug 2023

Nemas tam fT4, co je dost dolezite. TSH je kus vyssie, ale stale v norme, to druhe su protilatky. Ide o autoimuntinu chorobu, zapal, protilatky Ti nicia aktivne tkanivo stitnej zlazy. S tymto medicina bohuzial nevie nic spravit. Je otazkou casu, kedy Ti tie protilatky znicia tkanivo. A hormony proste potrebujes a ked ich mas malo, musis ich brat.
Ja mam opacny problem, tie auyoimunita, len mam hormonov vela a to je horsi pripad, lebo to sa horsie lieci...
Euthyrox nahradi chybajuci hormon a je to neskodne aj pre babo. Po porode mozno aj vysadia.