Štítna žľaza - vypúlené oko

dianahorvathova123
22. apr 2024

Dobrý deň prajem, mala by som otázku, ohľadom štítnej žľazy, jedno oko mám vypúlene čo by ste mi odporúčali, vopred ďakujem.

unicornlady
22. apr 2024

Ahoj, to máš asi ten Graves-Basedow typ. To som mala aj ja.
Upravilo sa mi to po vyoperovaní štítnej.

muchacici
22. apr 2024

Mala som kolegyňu, ktorá sa na to dlho liečila, ale za ten čas, čo sme spolu pracovali, tak nepomohlo jej nič... 😔

nevenka
22. apr 2024

@dianahorvathova123 a liecis sa? Ak nie, tak treba ist za endokrinologom. Ja mam GB, teraz v remisii, teda je to kludne a s ocami som problem nikdy nemala, ja mam ine problemy. Toto treba riesit s dr., nic ine Ti nepomoze.

taktotedanie
22. apr 2024

Musis mat nastavenu spravnu liecbu
Endokrinolog by ta mal posielam kazdych 6mes na ocne, tam vedia odmerat presne o kolko mm a ci sa to zhorsuje ci zlepsuje, ak ta endokrinolog nevie nastavit mala by si ist do Lubochne do narodneho ustavu kde ti nastavia liecbu

dianahorvathova123
autor
26. apr 2024

@taktotedanie dobrý deň prajem, áno liečim sa, vopred vám ďakujem za správu

dianahorvathova123
autor
26. apr 2024

@unicornlady dobrý deň prajem, áno presne tak to mám, neviem čo by mi NATO pomohlo mám suché oko, doktorka mi povedala že to oko asi môže ostať tak ale nemusí 2 a pol mesiace berem tabletky čo by ste mi odporúčali za každé jednu správu vám ďakujem 😔

taktotedanie
26. apr 2024

@dianahorvathova123 davajte umele slzy bez konzervacnych lator a na vecer corneregel
Da sa este podavat kortikoid vo forme injekcie do oka, teda picha sa to pod oko

dianahorvathova123
autor
26. apr 2024

@taktotedanie veľmi pekne vám ďakujem ☺️

dianahorvathova123
autor
26. apr 2024

@taktotedanie umelé slzy si dávam 5 KR denne,
Aj prednisol berem striedam , asi ten otok má viac trápi na hornom viečku, ale ďakujem za správu.

unicornlady
26. apr 2024

Skús si ísť dať očnému odmerať očný tlak. Ja som mala zvýšený a mala som na to kvapky.

dianahorvathova123
autor
26. apr 2024

@unicornlady skúsim ďakujem vám ♥️

dianahorvathova123
autor
26. apr 2024

@unicornlady je možné že to oko sa mi ešte stiahne naspäť? Moc krát ďakujem.

dianahorvathova123
autor
26. apr 2024

@taktotedanie ďakujem vám krásne.

unicornlady
26. apr 2024

Ako vravím, mne sa to upravilo až po vyoperovaní štítnej.
Akurát, že asi ten vysoký očný tlak mi poškodil oči, lebo zrazu som musela aj okuliare do diaľky mať. Dotiaľ som videla dobre.
Len som dlho nevedela, že mám problémy so štítnou žľazou, takže kým mi to zistili, začínala som na Propycile 15ks tabletiek na deň (neskôr Thyrozol 9ks na deň)