ahojte dievčatá chcem sa spýtať či tu nejaká z Vás mala problém ako ja. Bola som na endokrinologickom vysetrení u lekárky a bola mi zistená hypotyreóza na sone vraj aj nejaké útvary- fibrózne septá . Doktorka mi vravela že vraj na sone ma byť sťítna žľaza biela a ja ju mám zhrubnutú a čiernu ☹ . Čakám na vysledky krvi vraj budem možno užívať Euthyrox. Aké máte s ním skúsenosťi? Mala som aj iné problémy ako napr priberanie nepravidelna menštruácia len potom po dlhej dobe gyn napadlo poslať ma aj na štítnu žlažu. Vraj môže spôsobovať aj potraty . Ako si viem pomôcť napríklad aj doplnkami či stravou? Ďakujem moc za odpovede
moja dcera berie euthyrox od 10 rokov ma hypotyreozu a strumu a autoimunitny zapal stitky
mne nahodne objavili vacsi uzlik plus hypo tiez beriem euthyrox plus som musela ist na biopsiu
hypotyreozu ma plno ludi treba pockat na vysledky a podla toho nasadia tabletky ak bude treba
farebnost stitky nam nikdy na sono neposudzovali len echogenitu atd
@sandra9 hypothyreozov trvpi mnoho ludi, ale ze fakt mnoho a aj hyperthyreozou, ale ta ma asi nizsi vyskyt.
moja dcera chodila na endokrino koli poruche rastu, po 2r jej zrazu vyskocilo TSH, tak si ju dr odsledovala. tpo stale stupalo, preto jej nakoniec nasadila Euthyrox.
ochorenia stitnej zlazy su velmi casto sposobene autoimunnym procesom stitnej zlazy, kedy sa najdu aj autoprotilatky, to si vytvara imunitny system a nici tym stitnu zlazu, cize nici tkaniva vlastneho organizmu.
znicena stitka sa na sone javi ako tmava. moja dcera kedysi mala tusim n nalez v norme, aj autoprotilatky, ktore jej dr brala boli v norme a ako siel cas, dr zacala do spravy vypisovat, ze tkanivo preriedene. nedavno je znovu brala autoprotilatky a tie uz boli pozitivne.
mpoja sestra ma hypothyreozu a mala pozitivne autoprotilatky.
niektore moje kolegyne maju tiez hypothyreozu., konkretnesi pamatam na pripad sestry jednej kollegyne, ktora predtym s nami tiez pracovala, no potom zmenila poziciu. mala v rodine velke problemy, vela stresu a zrazu sa jej pohorsilo, zacali najake tie priznaky a nakoniec ju akutne brali na endokrinologiu. dr sa zhorzila, ze ci chce skolabovat. TSH okolo 150.