Štítna žľaza - odbery

lala123
17. sep 2021

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať Vás, ktoré sa liečite na štítnu žľazu a chodíte na pravidelne kontroly či v deň vyšetrenia(odberu koli koli hladinami hormónov štítnej žľazy) beriete tabletky ktoré užívate na štítnu žľazu alebo nie(myslím napr. Euthyrox), ktorý sa užíva ráno na lacno. Resp. či to má vplyv na výsledky či máte v sebe v ten deň tabletku alebo nie. Dakujem

e1i
17. sep 2021

@lala123 beriem. moja dr sice vravela ze je jedno ci ano alebo nie. ale. ak chces zistit ci ti hladina tvojich liekov staci tak by som uzila.

alfged
17. sep 2021

Normalne beriem tak ako mám predpísané. Na TSH to vplyv nemá, na T4 po niekoľkých hodinách.

lala123
autor
17. sep 2021

@e1i veď aj ja som doteraz brala (beriem euthyrox 25 ) ale lekárka mi na poslednej kontrole vravela, že môžme skúsiť vysadiť . Mam autoimunitne ochorenie šum.Len má presne napadlo či nemám výsledky ok koli tomu, že ráno zoberiem tabletku.

e1i
17. sep 2021

@lala123 ja si myslim ze to je znamkou ze davka je dostacujuca

anulienka30
17. sep 2021

jedna doktorka mi povedala, ze nemam brat tabletky pred odbermi....teraz chodim asi rok a pol novej doktorke a ta povedala, že na tom nezalezi...takže si ich dávam v pohode pred odberom

oli18
17. sep 2021

Ja som nedavno bola, tabletku som nevzala.

orud
17. sep 2021

@lala123 ja chodím na krv týždeň pred vyšetrením a chodím hneď ráno, tabletku si mám dať až po odbere