Štítna žľaza - hodnoty

sisa7587
24. mar 2023

Prosím poraďte mi, v tehotenstve mi zistili že mám problémy so štítnou žľazou.
Brala som tbl propycil 1 x večer. Po pôrode mi to dávkovanie ostalo.
No naposledy ako som bola na kontrole na endokrinológií tak som mala výsledky z krvi horšie.
Doktorka mi následne zvýšila dávku tbl propycil na 1-0.5-1 denne.
Už druhý deň sa moc dobré necítim, potim sa, unavená som, bolí ma hlava... Doktorke sa snažím dovolať, no tam sestrička zdvíha ako sa jej chce... V pondelok tam zájdem keď sa nedovolám. Potrebujem teraz nejakú radu od človeka ktorý sa v tom vyzná.
Mám zvýšennú činnosť štítnej žľazy alebo zníženú?
Má niekto skúsenosti s homeopatikami prípadne s niečím iným?
Až doma som si všimla na lekárskej správe poznámku MC reg na HAK čo to môže znamenať? Užívam HAK dyserite.
Doktorka nič nevravela...

dixitka
24. mar 2023

@sisa7587 máš zvýšenú činnosť a tie lieky sú na to, aby tú činnosť stlmili. Podľa výsledkov bola dávka lieku slabá, takže ti ju zvýšila. Keď sa cítiš zle, to môže byť tým náhlym zvýšením (z 1 na 2,5 tabletky), ja som síce kedysi užívala na zvýšenú činnosť šž iný liek (Thyrozol), ale pri zvyšovaní dávky mi lekárka kázala to zvýšiť postupne, v priebehu pár dní navyšovať, nie naraz veľkú zmenu).

MC bude menštruačný cyklus, zrejme len informácia o tom, že máš pravidelný cyklus a si na HAK (porucha štítnej totiž môže spôsobiť poruchy cyklu).

Homeopatiká sú za mňa somarina, takže s tým ti neporadím 🙂

sisa7587
autor
24. mar 2023

@dixitka ďakujem za odpoveď. Len keď si všimneš hore je napísané že BERIE 1-0-1/2 lenže ja takéto dávkovanie som nemala tak práve rozmýšľam či sa pani doktorka nezmilila. A podľa toho dávkovania dolu zmenila dávkovanie.