Štítna žľaza - cysty a uzol

7. sep 2024

Dobrý deň. Mám otázku ohľadom zväčšenia štítnej žľazy. Bola som na endokrynologii. Hormóny štítnej žľazy sú okale mám na nej cysty a uzol je zväčšená mám teda stromu. Chcem sa ale opýtať ci struma a uzol na štítnej žľazy spôsobuje chudnutie potenie búšenie srdca a úzkosti aj keď teda hormóny sú ok.

Ďakujem za každú skusenost

stellarstar
7. sep 2024

Je to endokrinológia, hormóny máš okale? Príznaky máš z nesprávnej funkcie ŠŽ

autor
7. sep 2024

@stellarstar prepisuje mi mobil. Malo tam byť že hormóny šž sú ok...

unicornlady
7. sep 2024

Máš pri sebe výsledky?
Že čo presne ti z krvi zisťovali.

Lebo práveže chudnutie, potenie, búšenie, úzkosti... to býva pri hyperfuncii štítnej žľazy.

autor
7. sep 2024

@unicornlady áno mám výsledky...

unicornlady
7. sep 2024

Výsledky vyzerajú byť v poriadku.
O trochu menej máš vitamínu D, ale to sa dá kúpiť v lekárni (mne napr. nikdy nezisťovali z krvi, čo som pozerala vo výsledkoch. Lebo aj tu v skupine sme to už riešili, že zvykne sa to brať, ale niekomu nekontrolujú ten vitamín D:
https://www.modrykonik.sk/group/2168/

autor
7. sep 2024

@unicornlady super ďakujem. Pridala som sa do skupiny. A ani výsledky v poriadku preto teraz neviem ci aj kvôli tomu uzlu a zvacseniu šž môžem mať takéto príznaky alebo nie...

unicornlady
7. sep 2024

A doktorka ti čo povedala?
Že budeš pravidelne chodiť na kontrolu, nech kontrolujú veľkosť tej cysty, uzla?
A kedy máš prísť najbližšie?

koniarova
7. sep 2024

Koľko máš rokov? Menopauze to nemôže byť?

autor
7. sep 2024

@unicornlady áno mám kontrolu každý polrok že sa bude sledovať ten uzol. Ma okolo 6 mm a tých cyst je tam viac drobných. Kontrolu mam o mesiac.

autor
7. sep 2024

@koniarova mám 33 rokov