Štítna žľaza a tekvicový olej

pegina12345
8. máj 2018

Ahojte potrebujem pomoc našla som tieto články a aj viac a zaujali ma a napadlo ma ze by ste mi vedeli tu niekto pomôcť.... Mam štítnu žľazu beriem lieky nato mesiac torecan sú to skôr lieky na krčnu chrbticu no neviem prečo mi ne predpísal aj niečo na štítnu,  najprv mi pomáhali ale poslednú dobu sa mi zdá ze ani nie. Neviem už čo mám robiť keďže som endokrinologovi objednaná až v auguste mam silné stavy na odpadnutie nebaví ma nic a som strašne potom unavená a bojím sa. Čítala som tu niečo o tekvicovom oleji pomohlo by mi to keďže mam zvýšenú štítnu žľazu? Vraj potrebujem jód. Skúsila som si dat za malú lyžičku soli a je mi lepšie ale tak na hod poraďte mi prosím

blackgirl1
8. máj 2018

Ahoj, ja síce ešte neberiem lieky, ale v budúcnosti sa tomu nevyhnem. Keď som bola malá, tak mi mamina kupovala také lieky s výťažkom so žraločej pečene a pomáhalo mi to.

dadulkaf
8. máj 2018

Tu na MK je už založená jedna diskusia ohľadom štítnej žľazy a baby si tam radia. Je tam aj o nejakej bylinke, ktorá je na to dobrá, ale tú dostať len na Ukrajine. Skús si tú diskusiu pohľadať. Ak budem na PC dám ti link.

pegina12345
autor
8. máj 2018

Dobre baby ďakujem vám.... Nechcem zatiaľ brat niečo iné len som čítala o tom ze by ten tekvicový olej pomohol lebo som bola už aj u obvodného aj u kardiológa tam mi zistil z krvi že mám zvýšenú štítnu žľazu... Ale lieky nato mi nedal

dadulkaf
8. máj 2018

@pegina12345 viem ako sa cítiš, mňa keď tie stavy chytali, nevedela som čo robiť, triašky, búšenie srdca, nervozita, každý endokrinolog mi dal termín za dlhú dobu. Už som to nemohla vydržať tak som išla priamo do ambulancie do nemocnice a tam chodím doteraz na kontroly. Brala som Thyrozol. Po vyše roku sa mi stav stabilizoval. Po pôrode mi zase hodnoty vyskočili, ale do polroka bolo zase všetko v norme. Momentálne som bez liekov a chodím raz za pol roka na kontrolu. Inak chodia sa vyšetrovať aj do Ľubochne, tam sú špecialisti na túto diagnózu.

miska_mysicka
10. máj 2018

A kde prosim najdem tu skupinu?

pegina12345
autor
10. máj 2018

@dadulkaf ďakujem vám veľmi pekne za info ja som tiež objednaná až v auguste ale v ambulancii mi co dajú to ako na pohotovosti? V nemocnici? Ze by aj mne nato dali zatiaľ niečo? A tie lieky teda pomohli?

dadulkaf
10. máj 2018

@pegina12345 ja som bola priamo v ambulancii v nemocnici s mala som od všeobecnej výsledky z krvi. Mne lieky pomohli.

deny81
10. máj 2018

@pegina12345 ak mas zvyseny, nesmies jod!!!!! Ani nic co podporuje činnosť stitnej zlazy, žiadna kapusta, ziadna brokolica, ziadne hluboviny, ziadne riasy. Vyhybaj sa prehriatiu. Skus sa pridat do tej skupiny. Velmi rozlisuj rady pre znizenu činnosť (co je častejšie) a pre zvysenu cinnost. A veeeeeelmi odporucam magnezium, jeho nedostatok sposobuje tiez zvysenu cinnost a pomaha pri tych stavoch. A je rozdiel aky vyrobca je toho magnezia - nie kazdemu vyhovuju vsetky druhy magnezia. Kludne si daj rano vecer. Niekedy aj na vecer. Problemy so stitnou zlazou su beh na dlhe trate. Nie je to tak ze das si tabletku a horucka ti klesne. Dôsledky sa prejavia po case, lebo ty wi upravujes hladinu hormonov v krvi ato trva dlho. A k endo - akutne stavy by mali brať prednostne. Myslim ze ked zavolas ze ti je zle, da ti skorsi termin ak bude mat. Drzim palec. Tie stavy su priserne. Poznam to.

pegina12345
autor
12. máj 2018

@deny81 jej ďakujem ja som si objednala chllorelu že mi pomôže ale asi nie ešte ze si mi poradila takže nemôžem ani soliť? A áno sú tie stavy strašne a volala som tam ale povedali mi ze pokým nemám 20 celá niečo musím čakať do poradia ako každý takže to nechápem ale nejak hádam vydržím ale je to strašne lebo nemôžem ani v kľude späť co sa bojím 😯😣.... A magnézium beriem ale ten šumivý neviem aký by mi lepšie pomohol... Ďakujem

deny81
12. máj 2018

@pegina12345 solit co najmenej veru - pozri na nete kde je jod. Vyskusaj Magnosolv, ten si mnoho bab chvali. Tiez pisu ze lespie sa vstrebava v kombinacii s B6 (ale tam ak budes jesť viac toho Mg, aby si sa neprepchala tou B6). Stavy su hrozne, busenie srdca, panika, uzkost, pocit ze nie si v psych.v poriadku, unava atd atd. Co najviac oddychuj. Ked dostanes lieky (asi thyrozol) nie tiez pomozu -samozrejme po určitom case. Hlavne vydrz, drzim ti palce a hlavne si hovor ze bude lepsie, raz urcite. Poradim este daco - skus si dat kwdy tedy aj kalcium. A lekar - no ano, su ludia na tom aj ovela horsie, a dlho sa musi veru cakat. Vyskusaj zavolat do tej lubovne(ci lubochne) ako pisali baby vyssie - to su kupele vyslovene na to, mozno by mali skorsi termin.

deny81
12. máj 2018

Oprava. - thyrozol"tie tiez pomozu" (mi to tu pise ako chce)

deny81
12. máj 2018

Dodatok - selen ako taky pomaha pre spravnu funkciu SZ - tiez je dolezity

pegina12345
autor
20. máj 2018

@deny81 dobre ďakuje ti veľmi pekne za rady... A nakoniec som to vybavila cez známeho tak idem teraz 30teho tak sa teším ze mi bude lepšie a niečo mi nato už konecne dá 🙂

deny81
20. máj 2018

@pegina12345 super ze sa podarilo. ;)