Štítna žľaza a opuchnutá brada

matya12
15. feb 2022

Zienky, má niektorá problém so štítnou žľazou? Od pôrodu priberám, zmenila som komplet stravovanie, zaradila pohyb, no žiaden efekt... Mama ma stále posiela na vyšetrenie štítnej žľazy, ze neexistuje že takto priberam. Doteraz som si myslela, že som proste len tučná a niečo robim zle, ale narástla mi taká druha brada/podbradok, ale nie taky zeby som mala tucnu tvar.. Ale je taky zvlastny, akoby som bola opuchnuta ta alebo tam zadrziavala vodu. Môže to byt priznak zleho fungivania štítnej zlazy?

tosomja
15. feb 2022

@matya12 ja som dnes bola na preventívnej a hneď vo dverách sa ma pýtala, či som nepribrala nejak rýchlo a ci nie som unavená, či mi nepadaju vlasy, nelamu nechty atď. A hneď mi brala krv na štítnu. A poslala na gynekológiu nech mi spraví hormonálny profil. Uvidím. Ja som za 2 mesiace pribrala 10kil, čo počas pôrodu som toľko nepribrala dokopy

bajka16
15. feb 2022

Áno môžu to byť problémy so ŠŽ. Ja sa liečim už od 11 rokov. Zavodnena som nonstop. Ak aj schudnem schudnem tú vodu a vtedy vidím aká až zavodnena môžem byť. Je to extrém.

7lenka11
15. feb 2022

aj ja mám problémy so šž.. keď som mala veľké hormonálne výkyvy, dokázala som ľahko pribrať.. teraz mám už nejaký čas zastabilizované výsledky, schudla som a stále si držím váhu.. určite navštív lekára

matya12
autor
15. feb 2022

@tosomja no ja som pomaly na pôrodnej vahe..

matya12
autor
15. feb 2022

@tosomja @7lenka11 @bajka16 ďakujem všetkým... Asi som podcenila situáciu... Fakt som si myslela ze zijem pihodlnym zivotom, mala ma nevytrapila ani v noci, tak ze priberam zo zivitneho štýlu 🙈 ale teraz oed som upravila stravu a dala sa do pohybu tak mi zonuz jedno neni.. Hlavne ked mam bradu/krk ako moriak spuchnutu.. Hned zajtra volam doktorke