Dobrý večer , dnes o jednej som priniesla na svet dcérku 3400 g a 51cm. Prvý pôrod , dosť ťažký 😭 som pozošivana, až ku konečníku. A veľmi ma to štipe. Bez prestania aj keď napr. len ležím . Neviete mi povedať či to tak ma štipať alebo mám niečo roztrhnuté prípadne zapálené ?
Tak to stipe. Snaz sa byt na volno, vela vetrat. Bude to stipat kym nevypadnu stehy lebo sa to hoji. A nepotesim ta, ja som bola tiez tak pozasivana a to sitie citim do dnes pri kazdej zmene pocasia..
Och jo si v nemocnici a neopytas sa tam .. nech sa ti na to pozru a budu hnet vediet ci je to ok. Popripade ti daju nieco proti bolesfi painkiller..
Mne pomáhal na to dezinf sprej, taký zelený xD ...v lekárni odporučili a bola som spokojná.
@abcdefgahc ahoj.Aj Ja som bola veľmi zasivana. To že Ťa to štipe je normálne. Veľa chod na voľno bez gatiek a keď budeš ležať tak roztiahnuté nohy.Po každom použití wc sprcha a osušiť do sucha aby si si to nenechala vlhké.Osušku len jemne prikladaj.Mne aj od bolesti aj na lepšie hojenie veľmi pomohol tento sprej skúsim dať foto.Skore zotavenie👍👍👍
@abcdefgahc mna to sialene stipalo 3 dni, nakoniec som od bolesti nemohla ani chodit, sestry to polievali taninom.Nakoniec mi to pozreli a prestikli sitie, bolo zle urobene, vtedy sa mi hned ulavilo.Ak je to velmi bolestive, upozornuj na to pri vizite.
@abcdefgahc Ak ti neponukli tak si pýtaj sama niečo od bolesti.
Ahoj,skús sa po každej návšteve toalety opláchnuť vodou a ako písali maminy predo mnou,vetrať.
@abcdefgahc mne pomohol starý známy repík. Najväčšie štípanie utlmil ale na zadku som nemohla sedieť vyše týždňa. A to som nemala veľa stehov ale dosť stiahnuté tak to bolo pekne neprijemne
Ahoj, mne sa urobili okolo stehov take prasklinky a odreniny a to stipalo.. Je to normalne a prejde to... Ja son bpla tiez dost sita a vobec o tom neviem uz
Spomen to lekarovi pri vizite urcite, mna sitie nestipalo, ale bolelo aj tak dost...nech ti to pozru ci je vsetko ok...inak len vetrat a vetrat, pripadne nech ti donesu repikovy odvar vo flaske a s tym sa poumyvaj...to sa zahoji, ja som 10 dni nevedela sediet a vstavat normalne z postele a to som bola z boku nastrihnuta a zasita
Ďakujem ❤️
Ahojte dievčatá a po cisárskom vás tiež stipala pálila rána že ste nemohli chodiť??
@gabica77 nie
@abcdefgahc veď sa opýtaj doktora ci je to v poriadku, predpokladám že si ešte v nemocnici keď len dnes si porodila. Ale pochybujem.ze by sa ti to stihlo zapalit za par hodin. Proste to štipe, je to rana 🤷🏻♀️