Štípanie dutín pri Covide-19

1. máj 2021

Stipali vás dutiny pri kovide? Čo Vám pomohlo? Mna to neznesiteľne stipe hlavne v nose... take stipanie/pálenie ako keď Vám robia antigenovy test... máte s tým niekto skúsenosť ci to mám len ja?

kkovacovak
1. máj 2021

Je možné že mas podráždenú sliznicu. Nepoužívaj bežné spreje ale radšej si kúp morskú vodu v spreji. Potrebuješ zvlhčiť sliznicu. Poriadne vetraj a obmedz kúrenie ak ešte kúrite. Môže pomôcť aj naparovanie nad hrncom s horúcou vodou a so soľou. Alebo si kúp konvičku na preplach nosa (pozri na nete je to super vec pri nadche atď)

rachel36a
1. máj 2021

Aj ja som to mala... Bolo to otrasné, kazde vyfukanie nosa, kychnitie... Este viac sa to zhorsilo ked som zacala nos vyplachovat a davat kvapky...nic si nedavaj...len to zhorsis... U mna to trvalo asi tyzden, potom to nastastie ustupilo

autor
1. máj 2021

@rachel36a lenže ja to mám aj vtedy keď len dycham :( boli ma nadychovanie... och nech to už skončí 😢

mergimar
2. máj 2021

Presne aj ja to mam este stale. Covid sa mi potvrdil 2.3. Asi 2 tyzdne bol klud. A teraz uz treti tyzden nenomalne palenie. A nielen v nose. Cely nosohltan, palenie akoby az po zaludok a hore zase od nosa akoby ma uz aj mozog palil. Tak mi to uz nedalo a sla som k lekarke. Krcna ma poslala na rtg a povedala, ze mam celu pravu stranu dutin zapalenu. Kedze od marca som uz uzila 5 bal. antibiotik( 2 na covid a 3 na zuby), bala sa mi predpisat dalsie. Dala mi Nasofan a Fixit. Tak som zvedava. Ale uz by to mohlo prejst. Je to na nervy.

rachel36a
2. máj 2021

Ano, stipalo ma rk stale, ale smrkanie a kychanie bolo uplne ze bleeeeee

nevenka
3. máj 2021

Ak je to len v nose, skus este masticku Nisita, nie je to take agresivne ako solne roztoky a premastuje aj tu sliznicu, mne to dobre robilo pri zapale dutin. Mne akakolvek viroza zacina palenim nosnej sliznice, zlezie to do nosohltana a nasledne zacnem hnusne kaslat, az ma nadrapuje na zvracanie. A bud to ptrede alebo skoncim na atibiotikach.