Stipali vás dutiny pri kovide? Čo Vám pomohlo? Mna to neznesiteľne stipe hlavne v nose... take stipanie/pálenie ako keď Vám robia antigenovy test... máte s tým niekto skúsenosť ci to mám len ja?
Aj ja som to mala... Bolo to otrasné, kazde vyfukanie nosa, kychnitie... Este viac sa to zhorsilo ked som zacala nos vyplachovat a davat kvapky...nic si nedavaj...len to zhorsis... U mna to trvalo asi tyzden, potom to nastastie ustupilo
@rachel36a lenže ja to mám aj vtedy keď len dycham :( boli ma nadychovanie... och nech to už skončí 😢
Presne aj ja to mam este stale. Covid sa mi potvrdil 2.3. Asi 2 tyzdne bol klud. A teraz uz treti tyzden nenomalne palenie. A nielen v nose. Cely nosohltan, palenie akoby az po zaludok a hore zase od nosa akoby ma uz aj mozog palil. Tak mi to uz nedalo a sla som k lekarke. Krcna ma poslala na rtg a povedala, ze mam celu pravu stranu dutin zapalenu. Kedze od marca som uz uzila 5 bal. antibiotik( 2 na covid a 3 na zuby), bala sa mi predpisat dalsie. Dala mi Nasofan a Fixit. Tak som zvedava. Ale uz by to mohlo prejst. Je to na nervy.
Ano, stipalo ma rk stale, ale smrkanie a kychanie bolo uplne ze bleeeeee
Ak je to len v nose, skus este masticku Nisita, nie je to take agresivne ako solne roztoky a premastuje aj tu sliznicu, mne to dobre robilo pri zapale dutin. Mne akakolvek viroza zacina palenim nosnej sliznice, zlezie to do nosohltana a nasledne zacnem hnusne kaslat, az ma nadrapuje na zvracanie. A bud to ptrede alebo skoncim na atibiotikach.
Je možné že mas podráždenú sliznicu. Nepoužívaj bežné spreje ale radšej si kúp morskú vodu v spreji. Potrebuješ zvlhčiť sliznicu. Poriadne vetraj a obmedz kúrenie ak ešte kúrite. Môže pomôcť aj naparovanie nad hrncom s horúcou vodou a so soľou. Alebo si kúp konvičku na preplach nosa (pozri na nete je to super vec pri nadche atď)