Ahojte. Stipe ma nieco no nwm co. Najskor to zacalo priatela az po dlhom case aj mna. No mne uz z toho pomaly .... :/ strasne sa bojim ze mi zostanu jazvy kedze ja neviem vydrzat ani ten pocit ze ma nieco stiplo nie este ze to svrbi :( pouzivam locoid crelo, pomaha ale cez den ma to tiez stipne nie len v noci :/ ale ze jak to robi, ked nic nevidime :(
@nikk3y ploštice? 🤔 Držím palce, aby to boli len komáre 😏
@montemotherone plostice cez den urcite nie, teda ak si je autorka ista, ze to cez den tiez pribuda
noo ak cez den nic nevidis objavuju sa stipance, mozu to byt plostice, lebo oni kusnu a stipanec sa moze objavit a svrbiet az po 2-4 dňoch... jazvy neostanu, neboj sa, len musite popozerat postele ramy obrazov, okna, rošty postele či nevidíte male čierne bodky - to je ich trus.. oni cez den zalezu a vyliezaju v noci ked ma clovek najtvrdší spánok..
@montemotherone komar ? To neverim lebo sme nic nevideli nepoculi a tiez uz byvavam velmi dlho hore :/ uz mi to ide na rozum :/ aj ked dnesok bol dobry som sa necitila ze ma nieco stiplo ale teraz asi pred hodkou ma daco stiplo a priam pod zadkom na stehne (aj na jednom aj na druhom) ... odtiahla som postel od steny, dala pasku na nozicky este zbehnem kupit nejake olejceky niekde som citala ze olejceky ich zabijaju (aj ked nwm co to moze byt) 🙂
krv na plachte znamena za na 99% to su plostice..spitu sice len v noci ale kedykolvek cez den moze stipanec "ožit" a zacat svrbiet a rast...teda ma clovek pocit ze ho stipu aj cez den. Treba si pripravit na noc baterku k posteli a okolo 2-3h opakovane zasvietit na plachut,postel..a stipance by mali byt len castiach tela ktore nezakryva pyzamo..ak su to oni,tak pomoze jedine profesionalna dezinsekcia. Striekat biolit a podobne pripravky sposobi len za prejdu aj do inych casti domu..a tazko ich najdete..skyravju sa poriadne..nie nadarmo je aj na skryty odposluch bezny nazov- "plostica"
@nikk3y ach do riti ... ploštice.. nic nepomoze iba odborná dezinsekcia.. darmo poperiete, oni sa skryvaju v tych najmenších skulinkách a nevylezú pokiaľ teplota tela nedosiahne pre nich idealnu teplotu a vtedy vylezu a štipu.. tie bodky je ich výlučok a to nestávená krv.. bodky su čierne, po utreti vlhkou handričkou sa rozmažu na tmavo červené alebo hnedé. popozerajte matrac. My sme tento cirkus alsolvovali pred 5timi rokmi v podmájme. rozšírili sa po celom paneláku, pomôze len 100% spolupráca všetkych obyvatelov... len tak sa ich dá zbavit, inak migruju
Az ma presla chut do jedla ^^ tak teraz uz vobec nebudem spat :/ ja som to hned povedala priatelovi ked si take nasiel on (ano migruju, kedze od 5-7poschodie mali zevraj plostice, tak verim tomu ze presli az dole ku nam kedze byvame na 1.posch.) a on ma od toho odhovaral, ze nwch si nenamyslam :/
No nic, tu nepomoze nic, len dezinfekcia a dezinsekcia profesionálom
a este poradim.100% olej tea tree na to svrbenie super zaberalo..pravidele to treba natierat aj ked prave nesvrbi..a opakovat viac krat za den..maly mal na tele okolo 200 stipancov a vobec ho nesvrbeli vdaka tomu..ja som mala len okolo 30ks. A ked sa jedna o cinziak je zbytocna dezinsekcia len v 1 byte..pridu spat..treba poriesit cely panelka narazovo.
@nikk3y ked mali plostice mal sa hned striekat cely panelak, treba to povedat spravcovi, domovníkovi, on zavola firmu a poučia vás.. lebo ak to mali oni a neriesilo sa to, stále su tam .. a chápem ta, ja som tiež nespávala 😒 u nas to stipalo len mňa manžel nikdy nič nemal.. a ja v noci som sedela v kresle s baterkou, to bolo hrozne obdobie.. Neviem ako cela situácia dopadla, my sme sa odsťahovali, ale toto začína byť rozšírený problém čím ďalej tým viac
@zuzkanaty to je inak klasika ze muz nemal stipance..plostice su vyberave..najviac miluju deti,potom zeny a chlapi si na poslednom mieste..stipnu ich len ked nemaju na vyber..u nas muz aj starsi ,uz dospely syn, boli uplne bez stipancov, ja tych cca 30 a maly syn fakt okolo 200 ks.
Tak baby dakujem vam všetkým 🙂 uz len počkať na snubenca kym pride z roboty, a asi najlepsie by bolo kupit novu postel? ... (kedze mame taku pohovku kt,sa moze vyťahovať a neda sa len vymenit madrac)
Mna tak stipali mravce