Sterilizácia pri sekcii - hormonálne zmeny

angi07
3. sep 2022

Ahoj, moja gynekologicka mi uz odporucila sterilizaciu , (vek, 3.dieta) s cim by som aj suhlasila len som zacala o tom citat aky vplyv to moze mat na moj hormonalny a zdravotny stav v buducnosti...a zacala som nad tym uvazovat ci ist alebo neist do toho.podstupili ste niektora sterilizaciu ? A zaznamenali ste nejaky zmeny ? (Cysty, mykozu, zmenu libida. , naladovost....atd )
Dakujem

daniela2202
3. sep 2022

@angi07 absolútne nič, všetko je v poriadku

ikonica
3. sep 2022

@angi07 na hormony to nema vplyv, dokonca budes mat nadalej menzes... Ide len o prerusenie vajcovodov ci uz podviazanim alebo prerezanim... Vajecniky ostavaju a ich funkcia sa nemeni....

jaskolka
3. sep 2022

Hormonálne sa vôbec nič nezmení. Naďalej budeš mat ovulaciu aj menzes, len vajíčko sa už nemôže stretnúť so spermiou, keďže cesta bude "prerušená".
Ale nič iné sa nezmení.

anavixy
3. sep 2022

Vcera sme sa o tom presne bavili so svagrinou (rovnaky pripad ako ty), a zhodli sme sa ze je to najlepsia moznost prave skrz to ze sa nic nemeni, len mas istotu, ze uz neotehotnies 🙂

angi07
autor
3. sep 2022

Dakujem za odpovede... citala som totiz na googli rozne NU po sterilizacii -ake som aj spominala- aj znizenu laktaciu a este veeeela inych tak som sa trochu zlakla 😏

pininka1
3. sep 2022

@angi07 u mna tiez nie je ziadna zmena, je to mechanicke predusenie, nema vplyv na hormony

alenamihal
4. sep 2022

Tiez to mam na plane a vela zien hovori iba o super rozhodnuti a ziadne negativne veci..