Sterilizácia - čo všetko to obnáša?

rainbow82
30. máj 2019

Ahojte baby,ktorá z Vás mala sterilizáciu?Čo to všetko obnáša? Cena? Alebo to poisťovňa prepláca? Ďakujem

pininka1
30. máj 2019

@rainbow82 prepláca sa iba z vážnych zdravotných dôvodov. Mne to v rámci cisárskeho robili za 100 eur v Košiciach. Žiadna zmena,ani neviem že to mám.

elistek13
30. máj 2019

@rainbow82 no co viem ja, niektore zeny poocituju zmenu, zalezi preco sa to robi a ci ide prec cela maternica alebo sa len podvazuju vajecniky....

chocolatte1
30. máj 2019

@elistek13 žena pri hysterektomii teda odstránení maternice nepociťuje žiadne zmeny. Zmeny nastávajú pri odstránení vaječníkov, keďže tam dochádza k hormonálnym zmenám. Sterilizácia spočíva v “podviazani” vaječníkov” kde k žiadnym hormonálny zmenám nedôjde teda ani to žena nijako nepociťuje 😉

pininka1
30. máj 2019

@chocolatte1 súhlasím, aj mne povedala doktorka že tie vaječníky nevedia že sú podviazane, menzes je tak ako predtým, skôr je to psychika

nistika
30. máj 2019

a ak vám to nerobia počas cisárskeho aký veľký zákrok to obnáša?

evittam
30. máj 2019

@nistika
V súčasnosti je možné vykonávať sterilizáciu dvoma spôsobmi – laparoskopicky a hysteroskopicky. Laparoskopická sterilizácia sa robí v celkovej anestézii, keď je žene malým rezom v pupku zavedená do brušnej dutiny brušná optika a pomocou nástrojov sú prerušené oba vajíčkovody.
Aj keď ide o jednoduchý výkon, vždy je nevyhnutné zdôrazniť všetky riziká spojené s operáciou a anestéziou. Predovšetkým ide o alergickú reakciu na lieky podané počas anestézie, tromboembolickú príhodu, zápal, poranenie orgánov v brušnej dutine či krvácanie. Laparoskopickú sterilizáciu vždy sprevádza hospitalizácia, ktorej dĺžka sa pohybuje medzi 24 – 48 hodinami.
HYSTEROSKOPICKÁ STERILIZÁCIA
Robí sa ambulantne bez nutnosti celkovej anestézie. Pomocou optiky zavedenej do dutiny maternice sa žene zavedú do vajíčkovodov drobné špirálky. Tie následne v priebehu troch mesiacov spôsobia, že vajíčkovod v mieste ich zavedenia zarastie tkanivom. Počas tohto prechodného obdobia musia ženy použiť ešte inú formu antikoncepcie, aby nedošlo k nechcenému otehotneniu.

rainbow82
autor
30. máj 2019

@evittam ďakujem moc

lija22
31. máj 2019

@rainbow82 poviem ti za tri mesiace, mam v plane to podstupit pocas sekcie

rainbow82
autor
31. máj 2019

@lija22 budem čakať..to sa dá tak urobiť? Mne gynekologická povedala že som ešte mladá na to.Ale ja už deti nechcem a myslím si že najmladšia nie som.

evittam
31. máj 2019

@rainbow82 Jasne,ze sa to da. Ale musíš o to požiadat.

lija22
31. máj 2019

@rainbow82 ano da, rovno pocas sekcie. hradi si to ziadatel. cakam tretie a teda u mna to je na moju ziadost

bodkolienka81
31. máj 2019

@rainbow82 pocas sekcie, zadarmo, 10 min ukon (prerusenie vajickovodov), bez pocitovych/viditelnych zmien. Treba poziadat min 30 dni pred zakrokom, dokumenty poskytla nemocnica

miaxy
31. máj 2019

@rainbow82 tiež to chcem riešiť pri sekcii ale keď nemám stále istú ani pôrodnicu ani sekciu lebo jeden dr.tak druhý inak tak nvm či stihnem tu lehotu 30dni.. koľko máš rokov prosím ta že uvažujes?

rainbow82
autor
31. máj 2019

@miaxy 37 už pokročilý vek hihi

rainbow82
autor
31. máj 2019

@bodkolienka81 ja už som sekciu mala .....1,5 roka dozadu.Keby som to vedela,ach

rainbow82
autor
1. jún 2019

@miaxy 37 už😂

evittam
1. jún 2019

@miaxy Ved tu žiadosť riesis cez gynekologa aj s lehotou 30dni nie v pôrodnici.

lija22
1. jún 2019

@rainbow82 ja mam 38. myslim, ze nase poziadavky nemat viac deti su pochopitelne. veru objednaj sa u svojho gynekologa, ze chces toto riesit. predpokladam, ze muza na podviazanue nenahovoris, oni to maju este jednoduchsie ;)

rainbow82
autor
1. jún 2019

@lija22 No to máte pravdu on o tom ani počuť.Ved by som aj rada ale moc nechce gynekologicka.Vraj som ešte mladá atd

lija22
1. jún 2019

@rainbow82 ach mlada 🙂 to je od nej mily kompliment.Ale vsak vies si povedat co chces a basta

rainbow82
autor
1. jún 2019

@lija22 mne dve deti stačia a muž pracuje v zahraničí tak mám čo robiť sama doma.on ešte chce aspoň jedno no ja už určite nie!!!!

miaxy
1. jún 2019

@rainbow82 ja pomaly 36 tak sme na Tom podobne 😉

miaxy
1. jún 2019

@evittam mne povedali v pôrodnici..vraj mi dajú tam tlačivo.. . a preto si myslím že to nestíham.. lebo ešte neviem kde skoncim..a moja gynekologicka tiež prekvapená že to chcem riešiť teda hlavne sestrička že nech ide chlap.. ale mna reku muž neposiela sama som nad tým uvažovala . Veru keby mi tu žiadosť dala moja gyn.bolo by to lepšie 👍

tagon
1. jún 2019

Mne to urobili zadarmo pocas cisarskeho rezu.. Predtym viem ze som pisala u gynekologa ziadost na zdravotnu poistovnu. Mala som 2 cisarske a pri druhom som mala 40 rokov tak mozno aj preto to bolo zadarmo. Neviem. Problemy nemam ziadne a ani sa inak necitim takze super.

mravvcek
1. jún 2019

Ja to idem absolvovat v sept.pri 3.tom cisaraku. Potom ti napisem 🙂 ja uz mam len jeden vajcovod,mala som mimomaternicove,takze mi ho zobrali.

evittam
1. jún 2019

@miaxy No mne povedal gynekolog ze on mi da žiadosť a vsetko riesim cez neho. Co s tym ma porodnica?! Ty mas prísť uz s papiermi. Tvoja lekárka je nejak mimo...

bodkolienka81
1. jún 2019

@evittam no ked je to v ramci sekcie, tak to riesi porodnica..aspon u mna to tak bolo. Ale ano, zda sa mi to komplikovane, lebo moze porodit skor, ked nie je indikacia na sekciu, tak rodi prirodzene a potom je to extra zakrok...

evittam
1. jún 2019

@bodkolienka81 Aj ked je to v rámci sekcie tak musíš mat žiadosť-nielen ze to povies pri sekcii-info od gynekologa.

pininka1
1. jún 2019

@evittam mne schvaľovala pôrodnica sterilizáciu, gynekológ iba potvrdil papiere, ale oni dali stanovisko. Súhlasím ale že to má byť aspoň mesiac pred pôrodom.

evittam
1. jún 2019

@pininka1 Tak ved ano ale gynekolog da papiere.😉