Ahojte baby,ktorá z Vás mala sterilizáciu?Čo to všetko obnáša? Cena? Alebo to poisťovňa prepláca? Ďakujem
@elistek13 žena pri hysterektomii teda odstránení maternice nepociťuje žiadne zmeny. Zmeny nastávajú pri odstránení vaječníkov, keďže tam dochádza k hormonálnym zmenám. Sterilizácia spočíva v “podviazani” vaječníkov” kde k žiadnym hormonálny zmenám nedôjde teda ani to žena nijako nepociťuje 😉
@chocolatte1 súhlasím, aj mne povedala doktorka že tie vaječníky nevedia že sú podviazane, menzes je tak ako predtým, skôr je to psychika
a ak vám to nerobia počas cisárskeho aký veľký zákrok to obnáša?
@nistika
V súčasnosti je možné vykonávať sterilizáciu dvoma spôsobmi – laparoskopicky a hysteroskopicky. Laparoskopická sterilizácia sa robí v celkovej anestézii, keď je žene malým rezom v pupku zavedená do brušnej dutiny brušná optika a pomocou nástrojov sú prerušené oba vajíčkovody.
Aj keď ide o jednoduchý výkon, vždy je nevyhnutné zdôrazniť všetky riziká spojené s operáciou a anestéziou. Predovšetkým ide o alergickú reakciu na lieky podané počas anestézie, tromboembolickú príhodu, zápal, poranenie orgánov v brušnej dutine či krvácanie. Laparoskopickú sterilizáciu vždy sprevádza hospitalizácia, ktorej dĺžka sa pohybuje medzi 24 – 48 hodinami.
HYSTEROSKOPICKÁ STERILIZÁCIA
Robí sa ambulantne bez nutnosti celkovej anestézie. Pomocou optiky zavedenej do dutiny maternice sa žene zavedú do vajíčkovodov drobné špirálky. Tie následne v priebehu troch mesiacov spôsobia, že vajíčkovod v mieste ich zavedenia zarastie tkanivom. Počas tohto prechodného obdobia musia ženy použiť ešte inú formu antikoncepcie, aby nedošlo k nechcenému otehotneniu.
@rainbow82 pocas sekcie, zadarmo, 10 min ukon (prerusenie vajickovodov), bez pocitovych/viditelnych zmien. Treba poziadat min 30 dni pred zakrokom, dokumenty poskytla nemocnica
@bodkolienka81 ja už som sekciu mala .....1,5 roka dozadu.Keby som to vedela,ach
@evittam mne povedali v pôrodnici..vraj mi dajú tam tlačivo.. . a preto si myslím že to nestíham.. lebo ešte neviem kde skoncim..a moja gynekologicka tiež prekvapená že to chcem riešiť teda hlavne sestrička že nech ide chlap.. ale mna reku muž neposiela sama som nad tým uvažovala . Veru keby mi tu žiadosť dala moja gyn.bolo by to lepšie 👍
Mne to urobili zadarmo pocas cisarskeho rezu.. Predtym viem ze som pisala u gynekologa ziadost na zdravotnu poistovnu. Mala som 2 cisarske a pri druhom som mala 40 rokov tak mozno aj preto to bolo zadarmo. Neviem. Problemy nemam ziadne a ani sa inak necitim takze super.
Ja to idem absolvovat v sept.pri 3.tom cisaraku. Potom ti napisem 🙂 ja uz mam len jeden vajcovod,mala som mimomaternicove,takze mi ho zobrali.
@evittam no ked je to v ramci sekcie, tak to riesi porodnica..aspon u mna to tak bolo. Ale ano, zda sa mi to komplikovane, lebo moze porodit skor, ked nie je indikacia na sekciu, tak rodi prirodzene a potom je to extra zakrok...
@bodkolienka81 Aj ked je to v rámci sekcie tak musíš mat žiadosť-nielen ze to povies pri sekcii-info od gynekologa.
@rainbow82 prepláca sa iba z vážnych zdravotných dôvodov. Mne to v rámci cisárskeho robili za 100 eur v Košiciach. Žiadna zmena,ani neviem že to mám.