Ahojte žienky, máte niektorá skúsenosti s týmito zákrokom ? Zvažujem ho už dlhšie, dokoncasomto preberala aj s mojím gynekológom (bavili sme sa na tému antikoncepcia) a nakoľko mám doma dve deti, tak mi to príde ako rozumné riešenie.. V podstate menštruačný cyklisti zostáva, len nebudem musieť do seba pchať hormóny. Zaujímalo by má ako tento zákrok prebieha, čo to obnáša, koľko Vás vyšiel a hlavne vaše skúsenosti.. Za odpovede ďakujem.
@ceresnicka125 co.to obnasa..zalezi je je to popri cisarskom alebo normalne, vtedy je to robene laparoskopicky...popri cisárskom mi to spravil môj porodnik. mala som ho zajednaneho.. neplatila som nič, len som podpisala vopred papiere...ale.to záleží asi od.nemocnice, gynekológa...iné je keď sa dohodnes so svojím porodnikom a iné je keď to vybavuje cez nemocnicu ... kým som.bola.v nemocke tak som.citala cenník a sterilizaciu mali cez 100e už si nepamätám koľko presne...rozdiel žiadny, fungujem normálne, čo sa týka hormónov, menzes nabehol tiež, takže žiaden problém... A o starost menej..
@ceresnicka125 300Eur.
Mna 100 eur pri cisárskom, inak asi 250 to stojí. Mala som zdravotné dôvody, ale nie také aké sú uvedené v zákone, takže som si to platila. Nepociťujem žiadne zmeny, všetko ostalo po starom aj stále meškajúci menzes. Správne bolo napísané že už to prerušuje laserom, nie podvazuju. Pri cisárskom to trvalo možno dve minúty.
@lublub ja pôjdem na zákrok +- rok po druhom pôrode.
@soldi Nie nemala ho s iným,on si samozrejme dal urobiť testy dna lebo jej neveril. Dobre si to pamätám, presne tam potom doktor vravel že je to ako keď žene podviazu vaječníky, že proste sa môže stal že ostane úplne minaturna medzierka a predsa to prejde. Ja stále vravím že ľudské telo je nevyspytateľné.
@evittam ziadost? A kde, prosim? V nemocnici? Je na to lehota? Dakujem za info ☺️
@miss_pavlova tvoj gynekológ ti ju da. Ak chces mať popri cisárskom tak treba čím skôr podať v nemocnici. Tam to schvaluju.
@pininka1 boze to vazne? Tak to aby som vazne to mala na pamati a nepremeskala to. Bez tej ziadosti vpred to nepojde, vsak?
@miss_pavlova pravdepodobne nie, mne to vravelo tri mesiace dopredu. A aj môj pôrodník mi to stále pripomínal a ešte pred pôrodom má bol uistiť že je to schválené.
@miss_pavlova vypises ziadost a sterilizaciu ti neurobia skorej ako za 30 dni.
@veronikaszabova @pininka1 vďaka baby za užitočné info na anjbližšej poradni to musím teda vyriešiť
@pininka1 dobrý deň , vidím že tento článok je starý , ale že ste podstúpili podviaz vaječníkov ? Ja mám tiež , ale teraz poslednú dobu čítala som že vraj sú prípady otehotnenie , ide o to že viac krát sa stane že s manželom ideme na plno a urobí sa do mňa , ale poslednú dobu mňa prenasleduje čo ak otehotnejem ? Vy si dávate pozor alebo na plno ?
@zlatoslava teraz to uz prepaluju laserom, uz ozaj nie je sanca. Ja sa nebojim, je to uz 5 rokov
@ceresnicka125 mne odporúčal pod viazať vaječníky no nešla som lebo to nieje 100%. Tak sme sa s mužom dohodli ze on pôjde na vazektomiu a je to na 100%.