Sťažnosť na lekára

17alexis
26. okt 2015

Ahojte, chcela by som sa opýtať, ako to je so sťažnosťou na lekára. Menila som gynekológa a môj bývalý lekár poslal moju terajšiemu lekárovi dokumentáciu po medicínskej reprezentantke. Úplne ma to dorazilo, veď tam mám svoje osobné údaje!!! Lekár nesmie vydať dokumentáciu pri odchode k inému lekárovi ani pacientovi, nie to ešte cudzej osobe! Dozvedela som sa o tom od sestričky. No a moja otázka teda znie - ak podám sťažnosť na daného lekára, bude do toho nejako zatiahnutá aj sestrička nového lekára? Alebo ako vlastne takéto šetrenie prebieha? Ďakujem za odpovede.

sisaha
26. okt 2015

@17alexis podla mna robis z komara somara. predpokladam, ze tvoja zdravotna dokumentacia bola v zalepenej obalke. Vacsinou to zvyknu posielat postou, ale tam je takisto predpoklad, ze sa zasielka strati a niekto iny vzhliadne tvoje udaje. Zaslanie dokumentacie "kurierom" je z mojho pohladu bezpečnejšie.

libka1
26. okt 2015

nezda sa mi to zrovna nejaky hrozny pripad, ktory by stal za staznost. stoji ti to zato sa s tym jedovat? rataj s tym ze do toho vlozis kopec podla mna zbytocnej energie, ktoru mozes vyuzit pozitivnejsie. sestricku noveho lekara sa musia minimalne spytat ako k nej dokumentacia prisla predpokladam, ked uz sa pytas ci bude do toho zatiahnuta. myslim ze si nahnevana na svojho byvaleho gynekologa a preto ta takato drobnost rozzurila. prepac ak sa mylim.

17alexis
autor
26. okt 2015

@sisaha toto je veľmi vážna vec. Zdravotná dokumentácia je majetkom ambulancie a teda sa ani pacientovi nevydáva, ako si teda môže dovoliť dať moju dokumentáciu cudzej osobe. Či bola zalepená alebo nie, je irelevantné, veď každý si ju vie odlepiť a zalepiť...a medicínsky reprezentant je obchodník, nie kuriér.

sisaha
26. okt 2015

@17alexis toho kuriera som dala do uvodzoviek.. Je to tvoja vec ako to budes riesit. Podla mojho nazoru to nafukujes.

gita17
26. okt 2015

a myslis, ze to niekoho zaujima, co ty mas v zdravotnej dokumentacii? kto by to chcel podla teba citat? podla mna sa skor obrat na psychiatra, lebo si paranoidna. Zdravotna dokumentacia nie je lifestylovy casopis aby si niekto rozliepal obalku a cital si v nom

17alexis
autor
26. okt 2015

@libka1 nahnevaná naňho nie som, ale toto sa nesmie stávať, preboha. Sestrička mi povedala, ako jej prišla tá moja dokumentácia, tak som ostala dosť zaskočená. Preto ma aj zaujíma ako sa to šetrí, lebo ona je veľmi vyťažená a nerada by som jej pridávala starosti navyše.

daniela1978
26. okt 2015

súhlasím s názorom dievčat vyššie.....na pošte pracujú tiež cudzie osoby, tam ti to nevadí? neobhajujem tvojho bývalého gynekológa, len si myslím, že sa zbytočne rozčuľuješ

17alexis
autor
26. okt 2015

@gita17 sú tam osobné údaje - rodné číslo, adresa...nejde o výpis môjho zdravotného stavu, ale o tie údaje.

simca06022011
26. okt 2015

mohlo sa ti stat ze by ti lekar vobec dokumentaciu nedal a to by si videla co je to problem 🙂)))) ja by som sa nad tym nevzrusovala... z ispbnych udajov su uz ludia taky zmagoreni, ze pomaly maju problem meno a adresu nadiktovat ked nieco chcu a pritom vsetci len cakane kedy to mozeme citat a rozsirovat 🙂)) a nebodaj sa dozvediet. kolko mas za bou tehu, poslednu ms.. pripadne ine " dolezite" zneuzitelne veci ;) v reale su. tieto udaje komukolvek na dve veci...
to len tak na odlahcenie 🙂)))

gagik
26. okt 2015

@17alexis ked sa velmi nudis tak sa stazuj, ked budes mat stastie vysudis miliony a dokonca zivota nebudes musiet pracovat, alebo si kupis vlastny ostrov. 😵

libka1
26. okt 2015

@17alexis ved ty vies, len si myslim ze budes stracat cas niecim, co naozaj za to nestoji. nevravim ze nie je divne ze to poslali po medicínskej reprezentatke, asi chceli usetrit na postovnom 😀 ale fakt mi to nepride take hrozne, predpokladam ze to bola zavreta obalka 😅

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
natalym
26. okt 2015

@17alexis Však ak sa chceš sťažovať tak sa sťažuj.

margarita
26. okt 2015

@17alexis
tiez nechapem celkom, v com je problem, ak to poslu postou, moze to nahodne otvorit x inych cudzich ludi, brigadnikov na poste, sofer, atd atd.
mne skor pride chore,ze Tvoja zdravotna dokumentacia je majetkom ambulancie 😀
udaje a info o mne su podla mna mojim majetkom, a bola by si prekvapena, kto vsetko iny sa dokaze dostat k Tvojmu rodnemu cislu a adrese.

mnohi ludia kludne vypisu kadejake udaje o sebe do roznych sutazi a pod., a je im divne, ked im kadekto vola a posiela spamy potom.
toto by mna trapilo viac.

podla mna nevysudis nic, ale ked sa nudis, za pokus to stoji 😉

17alexis
autor
26. okt 2015

@margarita nech to znie akokoľvek divne, zdravotná dokumentácia je skutočne majetkom ambulancie a lekár je, samozrejme, viazaný mlčanlivosťou. Nechcem sa súdiť, iba mi príde namieste dať podnet na prešetrenie Úradu pre dohľad nad zdravot. starostlivosťou, a chcela som len vedieť, či vie niekto, ako to prebieha.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
margarita
26. okt 2015

@fidka79
a odkial Ty mas info, ze "lekari sestricky v nemocniciach ambulanciach kde kade s vasimi papermi chodili alebo kvakali o vasom zdr stave" ?
ja by som sa teda sla sudit, ale uz rovno aj s postou, lebo nech okamzite preveria vsetkych pracovnikov Slovenskej posty, ci niekto niekedy nahodou nieco neotvoril alebo necital proti svetlu...?
a este by som obvinila aj niektore moje byvale spoluziacky, kolegyne, tety upratovacky v skolke, sestricky lekarov ku ktorym som chodila, lebo co ak niekto z nich nahodou niekomu inemu spomenul moje zdravotne problemy, ktore som mala s otehotnenim a tehotenstvom?

uff, no mam teda co robit
😉

margarita
26. okt 2015

@fidka79
no to ma tesi, ze mam na nieco narok, nastastie to nepotrebujem, lebo svoj zdravotny stav a dokumentaciu ovladam dokonale takze nemam dovod sa nad tymto rozculovat.
😎

gagik
26. okt 2015

@fidka79 zdravotna dokumentacia nie je majetkom nemocnice ci ambulancie....kebyze ideme do detailov je to majetok vyssieho uzemneho celku, tam sa aj dokumentacia odovzdava ked ide lekar napr. do dochodku, alebo sa z nejakeho dovodu rusi ambulancia.

gita17
26. okt 2015

@17alexis tvoje rodne cislo nikoho nezaujima, lebo ho uz maju vsetci. Pocas vysky som brigadova v 2 spolocnostiach, kde som mala pristup k velkej databaze rodnych cisel - union a t-mobil. A este nam davali rodne cisla aj rodicia deti v tabore. Ver mi, ze sa k tomu dostane kazdy chruno ak chce 🙂 Hocikto z ulice 🙂 Od narodenia az doteraz si uz urcite porozdavala rodne cislo kade tade ani si to nepametas.

luba41
26. okt 2015

@17alexis skôr podať sťaznosť na nadriadený orgán / VUC a pod/..UDZS rieši asi skor medecinske pochybenie..a mne by sa taktiež nepáčilo, ak by moju dokumentáciu čítal hocikto iný / aj keby bolo len podozrenie/

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
17alexis
autor
26. okt 2015

@luba41 ďakujem za ozrejmenie, skúsim tam. Nevieš náhodou ako prebieha také šetrenie?

luba41
26. okt 2015

@17alexis to teda neviem...ale na každú sťažnosť musia dať písomnú odpoved, príp. usmerniť ak to nespadá do ich kompetencie..max len písomne upozornia lekára, asi ho nebudú volať "na koberec"... inak lekári na nejaké lekárske tajomstvo väčšinou nehladia..výsledky z vyšetrení, z laboratorii bežne strčia "hocikomu" kto to má po ceste/ aj ked v smernici majú určite oficialne postupy, ktoré musia dodržiavať/..ale ked im to ušetrí čas a cestu, tak prečo nevyužiť..

17alexis
autor
26. okt 2015

@luba41 zaujíma ma to len preto, lebo túto info mi dala sestrička nového lekára a táto ambulancia je veľmi vyťažená, preto by som jej nerada pridávala starosť navyše. Tak skôr ma zaujímalo, či jej napr len zavolajú, položia jej pár otázok a hotovo alebo ako... 🙂

dionyzka
26. okt 2015

@17alexis chapem v com vidis problem a myslim si, ze treba sa ozvat. Skor vidim problem v tom, ze na Slovensku nic nedoriesis, ale ak mas odhodlanie a mas energiu na to sa dotahovat, stojim za Tebou, lebo najprv nechas toto tak, potom kyvnes rukou na inym... a potom nam cele zdravotnictvo skace po hlave a poniektori fuseraci lekari sa nam rehocu do ksichtu.

17alexis
autor
26. okt 2015

@dionyzka Vďaka. Ja sa nepotrebujem súdiť, ani nič iné, len chcem podať sťažnosť a možno ho niekto niekedy aspoň písomne napomenie, lebo také niečo sa fakt nesmie stávať...

luba41
26. okt 2015

@17alexis nepíš, že máš ústne vyjadrenie sestričky z ambulancia, zisti si, akou oficialnou formou má prebiehať premiestnenie dokumentácie-vypíš paragraf / v zákone/ a napíš svoje podozrenie, že to tak neprebehlo..oni lekára vyzvú, aby doložil presun dokumentácie a dokazovať musí on, že neporušil zákon..vôbec vlastne tú sestričku nemusíš uviesť..