Môže byt stážene dýchanie zo psychiky ?
môže
@pribinak mám uzkostnu poruchu + príliš veľké sebapozorovsnie kontrolovanie
ako to riešiš?
@bagre psycholog
Možno treba psychiatra
@pribinak no tiež si to začínam myslieť
koľko? vidíš zlepšenie? alebo naopak..
@bagre no akože mne je aj týždeň dobre potom príde neistota že mi niečo je po zdravotnej stránke a už to začína negatívne myslenie a úzkosti
niektoré veci sú na dlho a je to ako na hojdačke s tými myšlienkami niekedy. Ale ak sa ti fyzické problémy pridružujú tak by som zvážila psychiatra. Zažila som úzkostné stavy /nie na sebe/ a nechcem už nikdy viac... ja som nemohla spať keď som toho človeka videla
@bagre no ako ja som c pohode potom príde deň a mám úzkosti od včera čo som čítala niečo tak mám stážene dýchanie , keby bolo niečo s dýchaním tak myslím že na oximeter by ukázalo nižšie číslo
ano panicka porucha a tetania- hyperventilacna ja to mam casto 😊
@kristianka2255 myslite keby bolo niečo s dýchaním tak oximeter to ukáže ? Lebo meriam a mám 98
myslim si ze urcite, vsak na to to je 😊
@kristianka2255 no som pokojnejšia ja niečí prečítam a hneď príznaky mám
poznam to a preto necitam a hlavne sa snazim nepouzivat oximeter, tlakomer,glukomer...😂😂😂
@kristianka2255 jooj hrozné ja vždy googlim a potom takto mi je
Skús si ľahnúť a hlboký nádych aj výdych, alebo naťahovanie (rôzne cviky) a dýchať pri tom tak hlbšie, prípadne potom niečo rýchlejšie na okysličenie tela
A áno, psychika je dôvod väčšiny prípadov. Keď má človek strach, stres, úzkosť... dýcha dosť plytko, nenaberá toľko vzduchu, skôr sú to len krátke nádychy. A telo si akoby na to zvykne. Tým pádom aj menej okysličíš telo. Pomalý hlbší nádych si skľudní tlak, tep.. a potom ten pohyb je dobrý aj na odpútanie myšlienok.
Na nete nájdeš aj rôzne tipy na cvičenie.
@unicornlady skúsim
@kristianka2255 nevieš mi poradiť niečo čo nato pomáha ?
napis spravu ak chces 😊 ja niesom anonym 😇😂
Skús prestať čítať články o chorobách na internete. Vždy si povedz, že si zdravá, keby si mala nejaké ochorenie, ideš k doktorovi, kde to odhalia a liečia ťa. Takmer žiadne ochorenie nie je bezpríznakové a doktor google je ten najhorší doktor. Miesto strachu o svoje zdravie sa skús možno sústrediť na to, aby si predchádzala ochoreniam. Keď tak začni sa zdravšie stravovať, pravidelné cvičenie ti pomôže aj na psychiku, keďže sa pri ňom vyplavujú endorfíny a mne teda na úzkostné stavy veľmi pomáha aj meditácia aspoň 10-15 minút denne. Keď nechceš mať úzkostné stavy, musíš v prvom rade odstrániť ich príčinu. Držím palce.
Dobrý deň chcem sa spýtať ….9 rokov užívam AD …. Neviem čo sa mohlo stať ale od minulej soboty mám problemi úzkosť strach depresie jesť mi nechuti ….poraďte niekto
Áno.