Sťažené dýchanie zo pstchiky?

18. jún 2021

Môže byt stážene dýchanie zo psychiky ?

pribinak
18. jún 2021

Áno.

bagre
18. jún 2021

môže

autor
18. jún 2021

@pribinak mám uzkostnu poruchu + príliš veľké sebapozorovsnie kontrolovanie

bagre
18. jún 2021

ako to riešiš?

autor
18. jún 2021

@bagre psycholog

pribinak
18. jún 2021

Možno treba psychiatra

autor
18. jún 2021

@pribinak no tiež si to začínam myslieť

bagre
18. jún 2021

koľko? vidíš zlepšenie? alebo naopak..

autor
18. jún 2021

@bagre no akože mne je aj týždeň dobre potom príde neistota že mi niečo je po zdravotnej stránke a už to začína negatívne myslenie a úzkosti

bagre
18. jún 2021

niektoré veci sú na dlho a je to ako na hojdačke s tými myšlienkami niekedy. Ale ak sa ti fyzické problémy pridružujú tak by som zvážila psychiatra. Zažila som úzkostné stavy /nie na sebe/ a nechcem už nikdy viac... ja som nemohla spať keď som toho človeka videla

autor
18. jún 2021

@bagre no ako ja som c pohode potom príde deň a mám úzkosti od včera čo som čítala niečo tak mám stážene dýchanie , keby bolo niečo s dýchaním tak myslím že na oximeter by ukázalo nižšie číslo

kristianka2255
18. jún 2021

ano panicka porucha a tetania- hyperventilacna ja to mam casto 😊

autor
18. jún 2021

@kristianka2255 myslite keby bolo niečo s dýchaním tak oximeter to ukáže ? Lebo meriam a mám 98

kristianka2255
18. jún 2021

myslim si ze urcite, vsak na to to je 😊

autor
18. jún 2021

@kristianka2255 no som pokojnejšia ja niečí prečítam a hneď príznaky mám

kristianka2255
18. jún 2021

poznam to a preto necitam a hlavne sa snazim nepouzivat oximeter, tlakomer,glukomer...😂😂😂

autor
18. jún 2021

@kristianka2255 jooj hrozné ja vždy googlim a potom takto mi je

unicornlady
19. jún 2021

Skús si ľahnúť a hlboký nádych aj výdych, alebo naťahovanie (rôzne cviky) a dýchať pri tom tak hlbšie, prípadne potom niečo rýchlejšie na okysličenie tela

A áno, psychika je dôvod väčšiny prípadov. Keď má človek strach, stres, úzkosť... dýcha dosť plytko, nenaberá toľko vzduchu, skôr sú to len krátke nádychy. A telo si akoby na to zvykne. Tým pádom aj menej okysličíš telo. Pomalý hlbší nádych si skľudní tlak, tep.. a potom ten pohyb je dobrý aj na odpútanie myšlienok.

Na nete nájdeš aj rôzne tipy na cvičenie.

autor
19. jún 2021

@unicornlady skúsim

autor
19. jún 2021

@kristianka2255 nevieš mi poradiť niečo čo nato pomáha ?

kristianka2255
19. jún 2021

napis spravu ak chces 😊 ja niesom anonym 😇😂

monka105
20. jún 2021

Skús prestať čítať články o chorobách na internete. Vždy si povedz, že si zdravá, keby si mala nejaké ochorenie, ideš k doktorovi, kde to odhalia a liečia ťa. Takmer žiadne ochorenie nie je bezpríznakové a doktor google je ten najhorší doktor. Miesto strachu o svoje zdravie sa skús možno sústrediť na to, aby si predchádzala ochoreniam. Keď tak začni sa zdravšie stravovať, pravidelné cvičenie ti pomôže aj na psychiku, keďže sa pri ňom vyplavujú endorfíny a mne teda na úzkostné stavy veľmi pomáha aj meditácia aspoň 10-15 minút denne. Keď nechceš mať úzkostné stavy, musíš v prvom rade odstrániť ich príčinu. Držím palce.

sikea
10. júl 2021

Dobrý deň chcem sa spýtať ….9 rokov užívam AD …. Neviem čo sa mohlo stať ale od minulej soboty mám problemi úzkosť strach depresie jesť mi nechuti ….poraďte niekto

jessi06
28. apr 2023

@sikea ahoj to toľko dlho berieš AD??