Mám už dlhšiu dobu ťažkosti, niekedy je to lepšie niekedy horšie, neviem vôbec čím to môže byť, mám stále pocit sťažené dýchania, že sa nemôžem nadýchnuť, slabosť, točenie v hlave, nervozita, nepravidelný tlkot srdca, niekedy bije rýchlejšie niekedy zase ako keby sa zastavilo. Bol som na všelijaké možné vyšetrenia, všetko bolo v poriadku. Bolo mi povedané že pravdepodobne to je tetania. Na neurologii mi robili EMG vyšetrenie a všetko bolo v norme.
@saimon653 toto som mala aj ja v piatok úplne rovnaké nemám to pravidelne fakt pár krát do roka pokial máš všetky vysetrenia za sebou a sú Ok tak sa ty nič stať nemôže toto všetko čo opisujes je v podstate tetanicky záchvat skôr začiatok záchvatu ja sa pri tomto vždy snažím ukľudniť a idem si ľahnúť nemusíš sa báť môžeš to mat kľudne aj s chrbtice alebo keď si nervovo dlhodobo podráždená
@saimon653 pokial si pred EMG vyšetrením užíval magnezium tak vyšetrenie nemuselo byt 100% správne..tieto stavy sa robia vždy v tedy keď niesi dobre psychycki nastavený a máš podráždene nervy v tej chvíli je dobre dať si magnezium a snažiť sa byt v klude hlavne na to nemyslieť je to zbytočne nieje to život ohrozujúce aj keď je to fakt hnustne
@terezia1998 pred vyšetrením som neužíval magnezium. Inak môže to byt že to nieje z psychiky ale z únavy/nedostatku spánku môže byt? lebo mne je zle aj keď som dobre vyspaty, ale keď sa nevyspim tak je to horšie mám pocit
@saimon653 ahoj.ja som ti uz raz pisala.no to su ozaj priznaky tetanie,naozaj nemas nejake stresove obdobie?
Tetaniu zhorsuje nedostatocny spanok,kava,cigarety a dr.google.neviem ci teda nieco z tohto mas,ale mne pomoha ocista od mobilu,citania a pozerania do nho.zabav si mysel nejakymi aktivitami.krizovky,alebo aj nejaka pocitacova hra.
Daj si nejake dychove cvicenia,sustred sa na to ako dychas ked ti je najhorsie a vrav si v hlave,ze vsetko je v poriadku,dychaj pomaly.v najhorsom si vyloz nohy vyssie ako hlava a dychaj do saciku(papieroveho)..to pomaha aspon mne..ale najprv by som prestala citat dr.google🙂ja som vtedy odlozila mobil na 5 dni,makala som v zahrade..pomohlo..drzim palce
@saimon653 psychiater ťa videl?