Sťažené dýchanie, točenie hlavy, nervozita, slabosť

saimon653
2. apr 2023

Mám už dlhšiu dobu ťažkosti, niekedy je to lepšie niekedy horšie, neviem vôbec čím to môže byť, mám stále pocit sťažené dýchania, že sa nemôžem nadýchnuť, slabosť, točenie v hlave, nervozita, nepravidelný tlkot srdca, niekedy bije rýchlejšie niekedy zase ako keby sa zastavilo. Bol som na všelijaké možné vyšetrenia, všetko bolo v poriadku. Bolo mi povedané že pravdepodobne to je tetania. Na neurologii mi robili EMG vyšetrenie a všetko bolo v norme.

zmrzlinka2021
2. apr 2023

@saimon653 psychiater ťa videl?

tanika
2. apr 2023

@saimon653 žeby astma???

saimon653
autor
2. apr 2023

@tanika ono to ma aj príznaky ako astma ale bolo mi povedané že by mi piskalo pri dýchaní keby to je astma a mne nepiska tak neviem

madeline1
2. apr 2023

@saimon653 ved ti povedali, ze pravdepodobne to je tetania

saimon653
autor
2. apr 2023

@madeline1 no áno ale predtým ako som bol na EMG vyšetrenie, potom som bol na EMG a neurológ mi povedal že zvýšená nervová dráždivosti nie je žiadna, takže by to nemala byt tetania či?

madeline1
2. apr 2023

@saimon653 nastuduj si co je tetania, hlavne, ak ti je zle, opat chod k lekarovi, inak sa velmi nesleduj, budes z toho unaveny

tanika
2. apr 2023

@tanika nemusi pískať ja nepiskam len mam tažobu hrudi , a tazko sa mi nadýchuje , teda neda sa mi normalne ako z plných pluc . Mam astmu. A teraz mi akosi ani antihistaminika nezaberajú ani spreje .

saimon653
autor
2. apr 2023

@tanika presne tak, ja tiež sa mám problem s nádychom a nepiska mi. Mne len toto prišlo divne že čo som čítal aj mi bolo povedané že by malo pískať a problem by mal byt pri výdychu ale ja mám skôr pri nadychu ako pri vydychu

terezia1998
2. apr 2023

@saimon653 toto som mala aj ja v piatok úplne rovnaké nemám to pravidelne fakt pár krát do roka pokial máš všetky vysetrenia za sebou a sú Ok tak sa ty nič stať nemôže toto všetko čo opisujes je v podstate tetanicky záchvat skôr začiatok záchvatu ja sa pri tomto vždy snažím ukľudniť a idem si ľahnúť nemusíš sa báť môžeš to mat kľudne aj s chrbtice alebo keď si nervovo dlhodobo podráždená

terezia1998
2. apr 2023

@saimon653 pokial si pred EMG vyšetrením užíval magnezium tak vyšetrenie nemuselo byt 100% správne..tieto stavy sa robia vždy v tedy keď niesi dobre psychycki nastavený a máš podráždene nervy v tej chvíli je dobre dať si magnezium a snažiť sa byt v klude hlavne na to nemyslieť je to zbytočne nieje to život ohrozujúce aj keď je to fakt hnustne

saimon653
autor
2. apr 2023

@terezia1998 pred vyšetrením som neužíval magnezium. Inak môže to byt že to nieje z psychiky ale z únavy/nedostatku spánku môže byt? lebo mne je zle aj keď som dobre vyspaty, ale keď sa nevyspim tak je to horšie mám pocit

iva4444
3. apr 2023

@saimon653 ahoj.ja som ti uz raz pisala.no to su ozaj priznaky tetanie,naozaj nemas nejake stresove obdobie?
Tetaniu zhorsuje nedostatocny spanok,kava,cigarety a dr.google.neviem ci teda nieco z tohto mas,ale mne pomoha ocista od mobilu,citania a pozerania do nho.zabav si mysel nejakymi aktivitami.krizovky,alebo aj nejaka pocitacova hra.
Daj si nejake dychove cvicenia,sustred sa na to ako dychas ked ti je najhorsie a vrav si v hlave,ze vsetko je v poriadku,dychaj pomaly.v najhorsom si vyloz nohy vyssie ako hlava a dychaj do saciku(papieroveho)..to pomaha aspon mne..ale najprv by som prestala citat dr.google🙂ja som vtedy odlozila mobil na 5 dni,makala som v zahrade..pomohlo..drzim palce

aurinia
31. júl 2023

@saimon653 ahoj, ako si dopadol s tým dýchaním, preslo to?