Stavy po fajčení

saimon653
18. feb 2023

Zdravím, chcel by som sa spýtať či môžem mať po fajčení príznaky ako tetania. Mal to niekto tiež? Ďakujem

gabika0825
18. feb 2023

@saimon653 a čo tak nefajčiť? 🙈

zero1
19. feb 2023

najčastejšie sa po fajčení vyskytuje krútenie hlavy, závrate, môže byť aj búšenie srdca. je to reakcia na dávku nikotínu. nakoľko nikotín sa vstrebáva extrémne rýchlo, reakcia prichádza do niekoľkých sekúnd po prvom potiahnutí.

saimon653
autor
19. feb 2023

@zero1 áno lenže fajčím už asi 4 roky a stalo sa mi to len teraz dvakrát po sebe, a nebolo to hneď po cigarete ale až na ďalší deň a trvá to asi 1-2 týždne

zero1
20. feb 2023

takto na diaľku sa k tomu nedá viac povedať. každopádne fajčenie môže spôsobiť chorobu kdekoľvek v tele. netýka sa to len dýchacej sústavy. najvhodnejšie je prestať.

petra_em
4. jún 2024

@gabika0825 Wau ty si ale Sherlock. Ja fajcim 15 rokov myslis ze to je len tak prestať? Je to závislosť halooo. Sice rok stará téma ale nedalo mi nevyjadriť sa .

gabika0825
4. jún 2024

@petra_em ja som fajčila 12 rokov prestala som za týždeň, treba vedieť ako na to a mat pevnú vôľu. Ak mám už kvôli fajčeniu takéto stavy, tak jasne že nebudem si robiť ešte horšie. Teraz som tiez na seba naštvaná lebo som začala s iqosom 😀

petra_em
5. jún 2024

@gabika0825 Ja viem ze je to v hlave. Akonáhle som zistila ze som tehotna okamžite som prestala. Ani mi to neprišlo na um zapáliť si . Po pôrode som zase zacala. Ale tiez s iqosom. Tuto temu som vyhľadala cez google nakoľko mam tiez uz nejaky cas tetaniu a v začiatkoch mi to velmi zhoršoval alkohol. Nie ze by som bola niekedy alkoholik ale teda ked som si dala pohár vina napr k jedlu takmer okamžite mi zacal záchvat. Odvtedy si nedam ani kvapku alkoholu . Uz su to nejake roky. Ale teda rannú cigaretu tiez potrebujem a tiez aj cigaretu po dobrom jedle. No ale minuly tyzden sa mi stalo dva dni po sebe ze som sa zobudila v úplnej pohode a akonáhle som si dala prvy sluk dostala som taky záchvat a taku slabosť ze som skončila obidva dni v nemocnici. Počas dňa ked som si zapálila uz som nemala problem .