Stav po vytrhnutí pravej dolnej osmičky

andreasko
21. mar 2015

Babulky zas vas idem otravovat ale to som cela ja...ked ma nieco boli...otazoxka na vas...presne tyzden bude tomu co mi na zubn.pohotovosti trhali pravu dolnu osmicku ...priserne bolesti ma doviedli na pohotovost...nebudem ani pisat akym steachom som ram sla ale páni zubari boli excelentni...trhanie bola maluna ...musela som uznat ze boli fakt citlivi chapavi...odtial som sla happy ...ale po odzneni injekcie po 4 hod.sa dostavili bolesti...nie strasne ale i tak ...bolesti az akoby ma ucho bolelo k tomu ...vedela som ze je to nirmalne predsa rana atd ale ked ani na treti den som stale pocitovala bolest tak som si zavolsla zubarovi nech mi na to kukne aby nahodou sa mi netvoril zapal hnis ...citim akoby sa mi tam vytvorila bublina a mam cudnu pachut z dasna...vyplachujem repikom...vcera som u zubara bola ...pozrel povedal ze rana sa krasne hoji relativne rychlo nevidi nic akurat ze mam tam akysi aft ci co...preplachol dal dezinfekciu...nepotrebujem atb...zubar je uznavany odbornik...nechapem teda preco ma to stale boli...vzdy si musim dat flector ...baby viete mi povedat preco? Ako dlho sa to ma a bude luecit? Je to normalne? Neviem...co mam robit teda...ci to je normalny stav po xakroku...

miskaska
21. mar 2015

Ahoj..mne trhali spodnu osmicku v septembri. Museli aj nejak narezat dasno + 3 stichy k tomu. Bolelo to priserne tyzden. Nevydrzala som ani 10 minut bez analgetik. Tiez sa to hojilo dobre, bez zapalu. To miesto sa hoji takym sedavym povlakom, to je v poriadku. Aj mne to smrdelo, bolo to nechutne, ale zapal to nebol. Ja som vyplachovala ustnou vodou Corsodyl. Po 2 tyzdnoch mi vybral stichy a este tu obriu dieru preplachol a mala som tam riadny bordel tam )zvysky jedla a tak)..myslim, ze pri zapale by si mala aj teploty.

jeinabe
21. mar 2015

Ja so bola tiez nedavno trhat, asi 2 tyzdne som mala bolesti, brala som Novalgin, tiez ma bolelo az ucho(mala som pocit ako zacinajuci zapal stredneho ucha), ale uz je to zcelene, zahojilo sa to......a mala som aj tu "pachut", akokeby isla z toho krv, alebo hnis....len som to vyplachovala...... 😉

ukulela
21. mar 2015

@andreasko normalka. ja som po trhani vzdy bola na tabletkach. posledne mi najlepsie zabral myslim novalgin. v tej diere sa ti tvori take makke tkanivo, ci co to je - a je to normalne. problem by bol keby bola rana "sucha".

ivanapetrasova
21. mar 2015

ahoj, mne trhali naraz 2 osmicky, teda lepsie povedane sekali von. Tiiez som mala hnusnu chut a taku akoby zdureninu vnutri a monokel pod okom. Bolelo to ako slak presne tyzden. pamatam sa ze som bola na nervy z toho ze sa to nezlepsuje, ze to boli stale rovnako a potom zrazu z noci do rana uz bolo lepssie a na daky 8,9 den uplne dobre. Ak tam nemas zapal (co by si zubar vsimol) tak by to coskoro malo uz byt okej 🙂 prajem rychle zotavenie.

danielina30
21. mar 2015

Tiez ma 8- cka poriadne potrapila. Museli mi ju nejak vypacovat z dasna, kedze rastla zle a nemala som ju vonku, vraj nemala miesto na to, aby vyrastla. 4 stehy a priserne bolesti viac ako tyzden. Treba len vydrzat. Drz sa a nech ti to co najskor prejde.

andreasko
autor
21. mar 2015

Babulky dakujem moc!!! Za podporu

sense
21. mar 2015

@andreasko neviem v akom stave si mala ten zub, ale treba sa spytat zubara ci si nemala nerv okolo korena ako ja....ak sa ti to dlho nebude hojit bude dobre navstivit neurologa ci nemas poskodeny nerv....mne trhali 8 na zaciatku decembra a doteraz mam este problemy sice uz minimalne ale mam....chce to cas

mooniq
21. mar 2015

Mne trhali 8cku hore,zubárka sa natrapila kým ju vytrhla,keď mi prestala účinkovať injekcia nenormálna bolesť,nezaberal ani novalgin,potom mi poradila mamina ,že daj si vatu do ucha,a ono to fakt zabralo,potom som už nepotrebovala žiadne lieky.

karin1811
21. mar 2015

@andreasko ahoj, je to normálny stav pri hojení. Ja som mala pri dolnej 8čke až 8!! stehov, mala som ju zle položenú a opuch po zákroku bol desivý! Dlho sa to hojilo a ešte som musela chodiť aj na osvecovanie, aby sa mi to rýchlejšie hojilo a odpuchlo to.. 8čky sú problém, niekomu vyjdú, že ani nevie a niekoho hrozne potrápia. Mne by tri ani neboli vyšli, čo boli tak zlé položené... 😒

mmattulik1
21. mar 2015

@andreasko Ahoj,mne trhali este v decembri a rana sa mi zahojila po cca 6.tyzdnoch no este aj dnes ma pobolieva.Stomatochirurg mi povedal ze je to individualne niekto pocituje bolest uz dozivotne a niekto vobec ako pri zlomeninach,mas to este velmi cerstve tak cas ukaze.Ak chces trosku urychlit hojenie potieraj si ranu gelom Kamistad😊

jeennyv
21. mar 2015

ja som mala problemy s 8kami pri raste atd...hrozna bolest, az mi raz jeden lekarnik odporucil glimbax taku vyplachovaciu vodicku...prosto uzas zabera na 8 hodin a je cisto na stomato problemy pri bolestiach ci po zakrokoch na rany....8 sa mi deru este stale, ale ako zacitim najmensiu bolest hned vyplachujem plus to este aj preliecuje...musim vyklopat, ze ma to dobre ucinky...

andreasko
autor
22. mar 2015

@sense zub bol ciastocne prerezany velmi dobre sa trhal zakrok bol super ...zubari tiez ...len to hojenie je steasne dlho ...zda sa...

andreasko
autor
22. mar 2015

@mooniq skusim tu vatu fakt uz nech mi je lepsue

sense
22. mar 2015

@andreasko tak to mas dobre chce zo len cas...tyzden je este kratka doba...uz mas stichy vybrane? Ci ti ani nesili...

sense
22. mar 2015

Inak dobry je uz spominany kamistad a na vyplachovanie ten silnejsi curasept. Tusim tmavomodr

deny81
22. mar 2015

@andreasko ahojky, mne trahali tiez tu osmicku a poviem ti ze dva tyzdne po zakroku somnevedela otvorit usta viac ako na 2-3cm. potom to preslo zo dna na den. niekto s osmickou po vytrhnuti nema problem, ja som mala takyto :/ drzim paste nech rychlo prejde ;)

andreasko
autor
23. mar 2015

@sense nie nesili...no dufam ze coskoro prejde lebo fakt ako nechapem...boli citim prave ucho ...a sa mi zda ze aj ten repik mi to podrazduje..och jo nevuem

sense
23. mar 2015

@andreasko a kebycsi skusila nahriat

polackaaa
24. mar 2015

ahoj @andreasko, velmi dobre viem o akej bolesti hovoris. Pred pol rokom mi trhali dve stolicky naraz, uplna sialenost. Pocas zakroku som nic necitila, bola som v anesteze, ale ked vyprchala, bolo to peklo. Tiez som ficala na analgetikach, doktor mi oporucil, aby som si dala wobenzym, vraj nebudem mat taky velky opuch a rycheljsie sa rany zacelia. Musim priznat, ze ked som ho zacala uzivat po par dnoch to uz vobec nebolelo a rana sa rychlo zahojila. Vela stastia, uvidis, ze to bude o chvilu dobre.

andreasko
autor
24. mar 2015

@polackaaa skusim twn wobrnzym...ved uz bude streda a ja stale citim bolest...az ma ucho boli...denne si musim dat abalgetikun!! Skusam hocici nezda sa mi ze by nieco zaberalo...skor sa mi zda ze repik mi podrazduje to dasno ..kedy uz mi bude fajn...!!zubar pivedal ze sa to hoji pekne atb nepotrebujem ...je uznavany doverujem mu...ale preci este stale ta bolest ???