Ahojte, mala som jednodňovú črevnú virozu /hnačka, vracanie, teplota do 39/, 3dni som dietovala, na 4ty den som začala normálne jest. odvtedy mám brucho ako kameň, hocičo zjem tak cítim silné tlaky v žalúdku, zvieranie, pálenie, zdúva ma...už poriadne neviem čo si mám dávat, čo možem jest...v lekárni som si kúpila Pancreolan, mám si ho dávat po každom jedle a samozrejme probiotiká. Chcem sa opýtat na vaše skúsenosti, ked ste takéto niečo mali, či ste pocitovali podobné potiaže so žalúdkom a trávením, či je to normálne, ako dlho to trvalo a čo vám zabralo? dakujem
@tamburetka na normálnu stravu treba nabehnut pomalšie. Vhodné je jesť sprvu varene/ dusene: mrkva, ryža, kuracinka. ..banány, možno piskoty, detská výživa. Proste trávenie zaťažovať postupne.
@alobalka no ved ja som 3dni mala dietu,prvý den to bol.akut stav cize nic,potom suchare,potom varena mrkva+zemiak+kuracie a az na 4ty som si dala rizoto ale nie vela a uz aj kavu,chybala mi.potom som uz normalne ale nic tazke,mastne a odvtedy tento stav....ten zaludok sa tak zvlastne zduva akoby mal prasknut alebo co...este som take nemala tak som z toho trochu mimo 😖
@tamburetka aha, no pancreolan aj probiotika sú skôr na črevo, ak je problém žalúdok. ..asi chce viac času. Bol tam asi vírus, keď bola aj teplota. A čo tak skúsiť smectu? Tá na seba viaže aj rôzne toxiny a skodliviny, možno by som skúsila.
@alobalka aha to som netušila.mozno vyskusam.len mi to je divne lebo viem ze tieto virozy byvaju tak 2-3dni,ja som to mala jednodnove a zajtra je to tyzden a brucho mam jak balvan a nemozem sa poriadne ani najest.
@tamburetka tak ja som mala virózu tiež len jeden deň ale otrasnú vracala som možno 20-x ak nie viac ale žalúdok SIM mala citlivý ešte viac ako týždeň tak som sa vyhýbala ťažkým jedlám kávu by som tiež vynechala
Vyskusaj si dat no-spu pred jedlom...
Moze to byt aj nieco vaznejsie vyskusaj lekara
Viete aj mne poradit kolko trva tento stav pokazeneho brucha po viroze crevnej?
Ahoj..dnes som konečne ok..trvalo mi to 6 dní. Beriem Hylak a pijem čaj pečeň a žlčník a dnes ma konečne nezdúva a nebolí brucho. Toto mne aspoň pomohlo. Ale ako píšeš, po nabehnutí stravy som mala tie isté prejavy.