Stav po črevnej viroze - rady, skúsenosti

tamburetka
18. máj 2018

Ahojte, mala som jednodňovú črevnú virozu /hnačka, vracanie, teplota do 39/, 3dni som dietovala, na 4ty den som začala normálne jest. odvtedy mám brucho ako kameň, hocičo zjem tak cítim silné tlaky v žalúdku, zvieranie, pálenie, zdúva ma...už poriadne neviem čo si mám dávat, čo možem jest...v lekárni som si kúpila Pancreolan, mám si ho dávat po každom jedle a samozrejme probiotiká. Chcem sa opýtat na vaše skúsenosti, ked ste takéto niečo mali, či ste pocitovali podobné potiaže so žalúdkom a trávením, či je to normálne, ako dlho to trvalo a čo vám zabralo? dakujem

cerez
18. máj 2018

Ahoj..dnes som konečne ok..trvalo mi to 6 dní. Beriem Hylak a pijem čaj pečeň a žlčník a dnes ma konečne nezdúva a nebolí brucho. Toto mne aspoň pomohlo. Ale ako píšeš, po nabehnutí stravy som mala tie isté prejavy.

alobalka
18. máj 2018

@tamburetka na normálnu stravu treba nabehnut pomalšie. Vhodné je jesť sprvu varene/ dusene: mrkva, ryža, kuracinka. ..banány, možno piskoty, detská výživa. Proste trávenie zaťažovať postupne.

tamburetka
autor
18. máj 2018

@alobalka no ved ja som 3dni mala dietu,prvý den to bol.akut stav cize nic,potom suchare,potom varena mrkva+zemiak+kuracie a az na 4ty som si dala rizoto ale nie vela a uz aj kavu,chybala mi.potom som uz normalne ale nic tazke,mastne a odvtedy tento stav....ten zaludok sa tak zvlastne zduva akoby mal prasknut alebo co...este som take nemala tak som z toho trochu mimo 😖

alobalka
18. máj 2018

@tamburetka aha, no pancreolan aj probiotika sú skôr na črevo, ak je problém žalúdok. ..asi chce viac času. Bol tam asi vírus, keď bola aj teplota. A čo tak skúsiť smectu? Tá na seba viaže aj rôzne toxiny a skodliviny, možno by som skúsila.

tamburetka
autor
18. máj 2018

@alobalka aha to som netušila.mozno vyskusam.len mi to je divne lebo viem ze tieto virozy byvaju tak 2-3dni,ja som to mala jednodnove a zajtra je to tyzden a brucho mam jak balvan a nemozem sa poriadne ani najest.

janulka1802
18. máj 2018

@tamburetka tak ja som mala virózu tiež len jeden deň ale otrasnú vracala som možno 20-x ak nie viac ale žalúdok SIM mala citlivý ešte viac ako týždeň tak som sa vyhýbala ťažkým jedlám kávu by som tiež vynechala

zeytin
18. máj 2018

Vyskusaj si dat no-spu pred jedlom...

juliet86
18. máj 2018

Moze to byt aj nieco vaznejsie vyskusaj lekara

katkabg
28. mar 2019

Viete aj mne poradit kolko trva tento stav pokazeneho brucha po viroze crevnej?

zuba1987
22. mar 2024

@katkabg dobrý deň, kolko to nakoniec trvalo kym ste boli ok?