Starostlivosť o zuby

11. sep 2023

Dobre ráno, mám problém so zubami. Od mala som sa o ne nestarala dodatočne a začala neskoršie ( reálne v 17 cca) a teraz na výške viem že je neskoro ale vsimla som si, že na každom jednom zube mam buď z keď jednej strany alebo druhej strany dieru. Niekde väčšiu niekde menšiu. Co sa dá s tým robit? Povlak som mala tiež, To mi zubár dal dole, ale peniaze na to aby mi zalepili každú dieru nemam, mam to na každom zube teda na tých co vidím keď sa pozriem do zrkadla. Ako sa vola ten úkon co lepí tie diery a to sa plati že na jeden zub napríklad 50 eur? Alebo koľko to stojí a plati sa aj za dva zuby keď sú pri sebe a zrkadlovo je vidno tá diera teda že je to vedľa seba a vidno že je to spolu ??

patus_2
11. sep 2023

Tak keď ide o medzizubný kaz, tak sa to volá plombovanie. Rieš to čím skôr, lebo postupne to prerastie až do zápalu a tam to riešenie bude podstatne nákladnejšie. A kúp si aj medzizubné kefky a pravidelne ich používaj.

nelca0510
11. sep 2023

Každý mesiac si daj niečo urobiť. Vlastne zuby si na nezaplatenie. Vypytaj si od zubára cenník - podľa toho,či si mala alebo nemala prehliadku minulý rok. A hlavne,popracuj na dentalnej hygiene,aby si zabránila tvorbe ďalších kazov. Dentálna hygienicka ti ukáže aj techniku čistenia zubov. Hlavu hore,to zvládneš 🙂