Ahojte,
neviem či je tu podobná téma, tak zakladám novú, lebo som nenašla takú 😎
Zaujíma ma, ako sa staráte o svoju pleť, ja mám 28 rokov a použitím mydla DOVE na umytie tváre a zároveň odlíčenie každý večer končí moja staroslivosť o tvár.. Príležitostné použitie krému raz za uhorský rok ani neberiem do úvahy....
Uvedomujem si, že keď sa nebudem starať o svoju tvár, tak o pár rokov to začne byť vidno a bojím sa aby sa mi to nevypomstilo.
PRETO, baby píšte svoje tipy ako sa starať správne o pokožku tváre v našom veku, aby sme boli krásne a mladé čo najdlhšie 😵
Píšte aké krémy používate, a rôzne prípravky 😉 prípadne ako často chodíte na kozmetiku a aké procedúry absolvujete.....
Ďakujem......
@anksunamonka všetko závisí od genetiky. Ja mám 30 a pleť ako 5ročná, moja mama aj babka tiež. a to sú ovela staršie a obe používali iba indulonu. Najlepšie boli slovenské AB krémy, ale tých už niet. Takže ak už na sebe badáš vrásky, tak ti nič iné neostáva len skúšať vzorky, hlavne kvôli tomu či si nie alergická na ten ktorý produkt a potom si vybrať podľa finančných možností. A hlavne, o pleť sa treba starať aj z vnútra a to pitným režimom, dostatkom ovocia a zeleniny a vitamínov v prírodnej forme. A nestresovať sa. 😉
@anksunamonka ,
vela zalezi od genov,potom od zivotospravy a nakoniec by som povedala od starostlivosti 😉 ja som zdedila vyborne geny,nemam skoro ziadne vrasky ,vela pijem,pouzivam na den iba krem na ochranu proti UVA ziareniu s vysokym filtrom(50) ,celorocne a krem proti ocnym vraskam,ten pouzivam uz od 25 -ich rokov. na kozmetiku nechodim, vzdy si vecer plet vycistim ,pijem vela tekutin ,obmedzujem sladkosti ,stiplave jedla ,alkohol a to je vlastne vsetko 😅 a ludia co ma nepoznaju mi hadaju o 10 rokov menej 🙂
@anksunamonka myslim si, ze cely kozmeticky koncern je pekny tahac penazi a zaraba na nasom strachu. Svetove pravdy: 1. Pit vela vody - nikdy som nepila 2. Nesmie byt sucha plet - mala som ju vzdy ako korytnacka 3. Musime sa odlicovat - ked som bola mladsia mala som na salame 3. Licenie skodi - od 15ich mam make up kazdy den na par tyzdnov ked som leniva
a mam pokozku bez jedinnej vrasky - idem mat 29 rokov - mam to po mame. Jedinne co som si vsimla, je vplyv slnka na plet - pretoze starsie zeny maju pehate a vraskave ruky + krk - kde svieti slniecko a nechrani sa to tak velmi. Takze jedinne co je podla mna mozes ovplyvnit je, aby si sa vela neslnila.
Ja teda na tvár používam v poslednej dobe iba červenú Indulonu. Má super konzistenciu a zároveň je dezinfekčná. A vystačím si s ňou na ruky, tvár, aj lakte a nohy, na tvrdšiu kožu. Inak na telo, sprcháč aj mlieko mám teraz Dove a som spokojná.
No, ja mám o pár mesiacov, presnejšie o 2 (ježkove oči, už o dva mesiace?) 28, a používam kozmetiku z Oriflame..Ráno si tvár umyjem, mala som aj pleťovú vodu na mastnú pleť, ale už mi došla, musím si objednať...Potom denný krém tej istej rady...Make up a podobné, pre mňa nezmysly, si nedávam, načo aj....Večer si zas tvár umyjem gélom, zas pleťová voda a krém, všetko jedna rada...
Telo si umývam sprcháčom, buď Dove, alebo Fa, alebo čo príde...A používam telový krém napr. Neutrogena, alebo Garnier...
A my tiež máme v génoch vyzerať mlado...počnúc mojou babkou a končiac najmladšou sestrou...🙂
@anjelik2509 Juj, 28, nie je žiadna hrôza. Ja som mala tento rok už 35. Uf. 🙂
A ktorý sprcháč Dove používaš najradšej? Ja som konzerva a najviac používam hydratačný Deeply Nourishing. Ten mi najlepšie zvláčni pokožku a nezanechává mastnú stopu.
Piť , odlicovat, kremovat.🙂
A ze licenie škodí vid hore tak pekna blbost, po prve su dnesne šminky ovela kvalitnejšie, a po druhe pri prieskumoch zistili ze damy ktore sa pravidelne licia ( normalne s mierou), tak maju lepsiu plet lebo si ju potom vzdy večer pravidelne cistia a kremuju, kdezto damy bez make upu prevazna vacsina len vecer opláchne vodou😉ja osobne si bez vecerneho odlicenia a nakremovania neviem.predstavit ist do postele a to mozem.byt fakt v akomkolvek stave🙂
@silvapokorna aj ja ten istý....klasická vôňa, tie ostatné všelijaké navoňané mi nevoňajú 🙂
no ja viem, že to nei je žiadna hroooza, ale mne to už príde že joooj, koľko ja už mám, však som mala nedávno 20 😀
@anjelik2509 Juj a si predstav, že ja budem mať za chvíľu už druhý krát 20. 😀
@silvapokorna 😀
ahojte... no keď som bola mladšia ani mne sa nikdy nechcelo odličovať sa večer 😀 ale teraz by som už nezaspala nalíčená =)... ale teraz som začala používať ultrazvukovú kefu http://www.dixo.sk/ultrazvukova-cistiaca-kefa/ na čistenie pleti lebo nejak som ju mala po pár hodinách mastnú a strašne sa mi robili čierne bodky 😒
Ahojte
už som to písala inde ale skúste prírodné recepty, je to istejšie a dá sa to namiešať doma alebo aspoň väčšina z tých čo som našla tu sa dala http://goo.gl/vLG2Zo
ale niektorým receptom nerozumiem, hlavne tie čo chcú nejaké exotické ovocie o ktorom som v živote nepočula, ale niektoré som skúsila ako ten bazalkový poprašok, minimálne je to príjemné.
Ja si umývam tvár bahenným mydlom potom si očistím tvár bylinnou pletovou vodou na stahovanie porov a davam si vecer na tvar krem z čiernej rasce. Rano si zase umyjem tvar ocistim pletovou bylinou vodou a dam si serum q10 a na to denný tonovací krém. Ja používam prírodnú kozmetiku Sanct Bernhard. Majú úžasné výrobky. Urcite sa musis starat o svoju pokožku a je najvyssi cas aby si sa zacala starat o plet aby si mala stale peknu tvar. Lebo casom by sa ti to isto odzrkadlilo na tvari. Raz tyzdenne si dávam na tvar masku stahujucu so 7 bylin a cistim ci plet peelingom 2x tyzdenne.
www.naturonline.sk Z tadialto si ja objednávam vsetku kozmetiku. Som velmi spokojna. Kremy su úžasné rýchlo sa vstrebávajú 🙂 Ked vidim na tvari uz unavu tak si na nos nanasam jojobovy olej. Plet mám ráno rozjasnenu. Vyskusaj a budes na 100% spokojná
A chodíte na čistene pleti do kozmetičky? Myslíte si, že potom je pleť krajšia?
Myslím si, že do 50-tky to je záležitosť genetiky, po 50-tke vyzeráš tak , ako si sa o seba starala. Takto to je aj s cvičením a životosprávou. Páčil sa mi jeden názor , že o svoj počítač sa staráme viac ako o seba. A niečo na tom pravdy bude! 😉 Jednoznačne , keď sa o pleť staráme, možno to nevidieť v tridsiatke, ale v 40-tke už bude vidieť, či si nosila týždeň make-up, alebo sa o svoju pleť pravidelne staráš.
ahoj, no ja tiez neviem ci sa staram vhodne o plet, ale snazim sa.....ku kozmeticke chodim tak 2x do roka, ale to na mna pouzije asi uplne vsetko co tam ma......a doma tak normalne. rano a vecer si umyjem plet pletovou vodou a krem musi byt. aj denny aj nocny...mam teraz kozmeticku sadu nuance a s tou som spokojna. a pouzivam iba puder, make-up iba prilezitostne.
Žienky, ktoré majú pleť bezproblémovú, si môžu dovoliť použiť "iba indulonu". My, čo sme občas vyhádzané aj pred 30kou, si však musíme dať záležať! A rozdiel je (u mňa) naozaj viditeľný.
1. Mám v práci vždy na stole pohár s vodou. Nie džbán- prázdny pohár ma núti zdvihnúť sa od PC a spraviť pár krokov do kuchynky 🙂
2. Snažím sa nechytať si tvár, neopierať si bradu o dlaň atď.
3. Zainvestovala som do bezparfumovanej kozmetiky z lekárne.
4. Pokožku večer odličujem v tomto poradí - pleťové mlieko, čistiaca pena, pleťová voda, krém.
5. Aspoň raz do týždňa používam masku z lekárne, podľa stavu pleti.
6. Peeling mi zmenil život! Používam jemný od Eucerin, aj každý druhý- tretí deň. Pokožka je čistejšia, pružnejšia, zdravšia.
7. Používam make-up z lekárne.
Ja mam 35 a začala som používať mary kay a hlavne som začala byť zodpovednejsi a ohľadom odlicenia lebo som to robila hala bala
Mam 42 a uz dlhšiu dobu užívam prírodný kolagén posielam link https://rado.ramissio.com/ramissio-royal-d3704/ a tiez este majú veľmi dobrý produkt kolagen s kyselinou hyauronovou https://rado.ramissio.com/ramissio-glamour-d3709/
@anksunamonka
https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/starostlivost-o-plet-v-tridsiatke/