Dobrý večer,
Mám v domácnosti tata ktorý je po vybratí zlcnika. Viete mi poradiť ohľadom stravy čo môže alebo čomu sa vyvarovať?
Ďakujem, tato situácia je pre nás nová
@kikusenka1 má, ale chcela som vedieť všeobecne odporúčania, či nemáte niečo overené. Po zihlavovom čaji sa mu urobilo zle.
@radka12345k preco mu neurobis normalny cas nejaky cierny slabsi?
Naco zihlavovy? Alebo nech sa napije vody
Staci zadat do googlu strava po odstraneni zlcnika alebo precitat milion podobnych pridpevkov na MK
Dietna strava- zo zaciatku pozor na zeleninu surovu, ovocie exoticke, kysle
Nech skusa pomaly nejaky jogurt, piskoty, kneckebroty, nie uplne certve pecivo, ziadne vyprazane jedla, velmi korenene jedla, ryba na masle, nejake zemiaky varene ci ryza varena, nejaku kasu postupne skusat jest, bud bude zvladat jest vsetko alebo sa najdu jedla ktore mu nebudu robit dobre na travenie
Hlavne nič mastné, omastené, nadúvacie, no jednoduchú stravu. Koľko je po operácii? Niekedy ľudia môžu všetko, iní doživotne nič.
Pri žlčníku len skúšať. Všeobecné odporúčania už máš určite načítané a ostatné je tak vysoko individuálne, že ti neporadí nikto. Ja som mohla takmer všetko, nič mi nerobilo zle okrem typických žlčník dráždiacich jedál 🤷🏻♀️
mala som takto maminu po vybere zlcnika, najskor jedla len zemiaky, ryzu, postupne masko na prirodno, rybu...
hlavne nic vyprazane, pozor na cibulu, cesnak, papriku a pod.
Normalnu zlcnikovu dietu a pomaly skusaj. Ak mas chat gpt porad sa s ni ake zvolit poradie na skusanie. Uvidis ako bude telo reagovat.
Po operácii žlčníka som dva dni po prepustení bola na diétnej strave ako pri hnačke (ryža, mäso na prírodno, slabý vývar) potom som začala všetko rad radom. Pamätám si, že vo štvrtok ma pustili a v pondelok som robila kačku kapustu a lokše a jedla som. Odvtedy jem takmer všetko. Je mi zle iba z chia, väčšieho množstva kivi, černíc
V prepúšťacej správe nemá písané akú má mať diétu?