Starostlivosť o chodidlá

viliama
19. jan 2015

Dievčatá, popri deťoch a práci sa málo starám o nohy. Na pätách mám tvrdšiu kožu aj nehty mám akési tvrdšie. Domamáme bublinkový prístroj na nohy, ale sa ho aj bojím používať,lebo jena elektriku. Ako sa staráte doma o nohy? Na pedikúru nemám čas chodiť?

rakywanda
19. jan 2015

prvý krát by si mala ísť na pedikúru, pretože v domácom prostredí sa asi len veľmi ťažko zbavíš tej tvrdej kože. a potom si to už len doma udržiavaj - pravidelne si ich prebehni po sprchovaní obyčajnou pemzou a riadne nakrémuj.

alaguema
19. jan 2015

@viliama pedikúru stíham tak raz za rok. Okrem toho si doma tak raz za dva mesiace strčím nohy do lavóra s horúcou vodu a nejakými prísadami k tomuto účelu, nechám ponorené kým voda nevychladne a potom ošetrím škrabkou najprv hrubou, potom jemnou, osuším, na hrubo natriem krémom, zabalím do potravinárskej fólie a takto si hoviem aj dve hodinky, buď čítam, alebo zhliadnem nejaký film. Dôležitá je ale denná starosltivosť. Na nechty dávam pravidelne čajovníkový olej (predchádza plesniam, mimochodom stvrdnuté nechty sú väčšinou tie, ktoré sú postihnuté plesňou) a hlavne: denne po sprche chodidlá dôkladne natriem výživným krémom a potom už len šup do postele ku knihe, samozrejme bez ponožiek. To ti nôžky udrží jemné celé týždne. Ešte doplním - investovať do kvalitnej škrabky sa oplatí.

certi
19. jan 2015

robim si pedikuru sama doma, normalne skalpelom...

ellasofia
17. mar 2015

pekný deň,
na zhrubnutú kožu a nechty je najefektívnejšia medicinálna tzv.prístrojová pedikúra.
Umožňuje komplexnejšie ošetrenie nôh, ako napríklad takmer bezbolestné a nekrvavé ošetrenie zarastajúcich nechtov, mozoľov, kurích ôk a iných neortopedických anomálií pomocou prístroja. Ošetrenie prístrojom si nevyžaduje kúpeľ nôh vo vode. Pravidelným obrusovaním sa spomaľuje nadmerný rast kože a vytváranie otlakov. Ošetrenie nechtov touto metódou je šetrnejšie, nechty sa zbrusujú do požadovanej dĺžky i tvaru, odstraňovanie kurích ôk sa prevádza špeciálnou frézkou a zákazník si väčšinou ani nevšimne, že zdroj jeho bolesti zmizol. Ošetrenie pomocou frézok je rýchle a dokonalé, ide o fyziologický spôsob ošetrenia, pretože nedochádza k porušeniu integrity kože ani k možnosti krvavého poranenia.
Po ošetrení sú chodidlá ako nôžky dieťatka.
Venujem sa pedikúre, ak by ste mala záujem, nech sa páči www.pedikurasupova.sk
Denisa Šupová

gwynet
18. mar 2015

Ahojky ja som tiež riešila presne ten samý problém, pozri si diskusiu Samozlupovacie ponožky. Ja som si ich objednala a budem cez víkend skúšať. Ja som o tom čítala na českém blogu a že vraj je to dobré. Kukni jedna ženička tam dala aj takú recenziu od blogerky a preto som sa rozhodla, že to skúsim. http://mycosmetictests.blogspot.sk/2015/02/zlup.... Potom si povieme, že čo a ako. 🙂

brambleberry
27. mar 2015

Ahojte baby, idem sa s vami podeliť o skúsenosť. Skúšala som tie samozlupovacie ponožky. Objednala som si ich na slovensku cez jeden internetový obchod. Môžem Vám povedať , že som bola milo prekvapená. V balíčku bol jeden pár ponožiek, ktoré som si dala na nohy na 2 hodiny. Potom som si nohy umyla a nakremovala ( píšu že nemusíš) . Po aplikovaní sa nezmenilo nič. Prešli tri dni a zrazu ver koža sa začala odlupovať. Všetka tá zrohovatela , stvrdnutá časť sa šúpi a zostava už len nová , jemna kožička. Je to ozaj super pomôcka pre tých čo majú rovnaký problém preto vrelo odporúčam. Fakt to funguje.