Stály vlhký kašeľ s hlienom, ktorý trvá dlhšie

fifozbs
4. nov 2023

Pozdravujem vás.
Chcem sa opýtať... 26.10.som začal užívať ATB-Zinnat 500mg (bol som chorý, angína, zvýšená teplota, bolesť hrdla,bolelo ma celé telo...), dňa 31.10.som ATB doužíval všetky, tt a bolesť ustúpili...
30.10.mi robili aj CRP z prsta = hodnota 18 (mierne zvýšené, vírus) a výter z hrdla. Vo štvrtok som si bol pre výsledky z výteru = negatívne... Dr.ma počúvala aj fonendoskopom = všetko OK. Je 04.11.a stále kašlem, už to nie je až taký kašeľ, ale stále zadrham, vlhký kašeľ = vykašliavam hlieny... občas pri nádychu počujem chrapot na hrudi...môže to byť pozostatok z choroby, alebo niečo s pľúcami?? Užívam ešte aj sirup na vykašliavanie (Bronchipret). Robil som si aj testy na covid-19 = všetky negatívne... mám ešte počkať? Ukončil som PN, od pondelka idem do roboty, kvôli peniazom... cítim sa lepšie, len ten kašeľ sa mi nepáči. Bol som chorý, ale nikdy ma takto kašeľ nedržal. Ďakujem za odpovede.

83lenka83
4. nov 2023

@fifozbs moj syn má to iste. Mal zapal stredného ucha, uzdravil sa a dva dni po dobrati liekov začal kašľať a kašle už 2 týždne. Výter bol v poriadku. Teploty nemá, energie má dosť a aj zje toho toľko koľko normalne. Asi nejaký hnusný vírus.

panonia
4. nov 2023

Urob si cibulovy sirup, užívaj med a daj si majorankovy čaj. To vsetko môžeš urobit hned teraz. A na noc si daj k posteli rozkrojenu cibulu.

vakatko
4. nov 2023

Skúste Zázvorový čaj s Kurkumou, medom a citronom.
Kurkuma lieči zápal v tele a Zázvor odhlieňuje.
Klinčekový čaj alebo žujte klinčeky výborné proti vírusom a parazitom.
ATB vám oslabili Imunitu, berte Probiotiká ešte aspoň 3 mesiace.
Do práce by som ešte nešla, môže sa to vrátiť.

marianarem
4. nov 2023

@fifozbs Kasel sa moze natahovat aj dost dlho, od 26.10. do 4.11. mi pride, ze to je uplne bezne trvanie choroby.

kathak
4. nov 2023

My to mame už asi 4 tt.bez teploty . Deti živé, niekedy sa mi zdá , že viac ako obyčajne )) a ja v pohode , len smoklim.už neviem čo si mame dať

taktotedanie
5. nov 2023

@fifozbs tak uzivas kvapky navykasliavanie tak sa necuduj ze kasles logicky….
Po chorobe moze kasel tevat aj 3 tyzdne