Prosím Vás čo ste mali starolal na alergiu, tie kvapky pod jazyk naozaj chutia tak hnusne nevydrzatelne ? Lebo dcéra mala robí dávku a tak vyvádzala aké je to nechutne vraj ak grcka 🤦 že ona sa povracia že to nebude brať 🤦 naozaj sú také hrozne alebo to dramatizuje ? Ma 6 rokov takže vie spraviť niekedy prehnanú reakciu tak sa pýtam 😂
@jankabenji no však toto že moja vie zo všetkého spraviť taký cirkus, aj z podania nurofenu napríklad aj keď nie až takto. No musím ju nejako namotivovať. Inak to kvapka celkom veľké dávky ten dávkovač že ? Ja som bola prekvapená som myslela že to bude proste mala kvapka
Nas syn v rovnakom veku úplne v pohode. Inak ved vyskusaj
Mozno aj zavisi od alergenu. Ja mam ambroziu a chut nie je prijemna, ale da sa to vydrzat. Prehltam potom s cajom, nie samotne.
@simsalabim možno áno on ma prach a roztoče....to asi chuti hnusne 😂
@1mina pit urcite moze, neviem si predstavit to nezapit, neostava z toho v ustach prijemna chut.
zvláštna (slušne povedané) otázka, veď to máš doma, tak to ochutnaj a budeš vedieť, ako to chutí!
@1mina úplne v pohode, a perfektne to zabralo na alergiu. som rada, že to existuje
@zmrzlinka8 tak zabralo ? po akej dobe asi ste videli vysledky ? ja tiez do toho vkladam nadej vraj maju s tim dobre vysledky
@kristiii no zle som sa trochu vyjadruila, myslela som skor ci to deticky v tom veku zvyknu zniest bez takeho cirkusu alebo ci je mozne ze to fakt ktosi nedal. Mozno si len pottrebuje zvyknut. Akoze dala dnes tich 10 minut kym sa napila a najedla ale ten cirkus :D len ked ona vie toto robit napr aj pri nurofene, nie az takto ale tiez bedaka ake je to hrozne a z mojho pohladu je nurofen sladky a v pohode pre deti. akoze viem ze az pali v hrdle aky je sladky ale neni to tiez podla mna dovod to prezivat tak ako ona vie :D
@1mina môj syn to bral už pred mnohými rokmi, zabralo v podstate dosť rýchlo. Dalsia sezona uz bola bez problemov. Pre nás to bolo ako zázrak. nič lepšie nie je pre neho s alergiou na trávy a ambróziu. Berie sa to ale iba myslím 3 roky. Definitívne najlepšia vec. Vnimam to ako veľký zvrat k zlepšeniu stavu. Teraz je už dospelý a dávno už to prestal brať, letá trávi turistikou😉
@1mina ahoj. Ja som ich brala asi 10 rokov dozadu. Áno sú nechutné, tŕpol mi z toho jazyk. Ja som ich niekoľko sekúnd držala pod jazykom a potom vypľula. Aj tak som z nich mala kyselinu v žalúdku, zhoršené akné, pribrala som, psychické problémy, depresie a už ani neviem. Na alergiu pomohli, ale liečbu som ukončila skôr.
@zuzkaferko fúha tak to ma ani nenapadlo že z tich kvapiek by mohli byť takéto problémy. Ja to beriem zatiaľ ako lepšiu alternatívu aby mohla postupne vysadiť tie lieky čo berie dlhodobo na alergie
@zmrzlinka8 to som rada že tak pomohlo 😊 dúfam že aj našej to pomôže
@zuzkaferko ak ti trpol jazyk, davka bola privysoka. Ja som prvy rok tolerovala iba 1 kvapku (ma sa davat 8). Alergo mi vravela, ze preto ma rada kvapky, lebo si davkovanie vies prisposobit. Zvysenie hmotnosti by som tym kvapkam nepripisovala…
@kristiii jasné práveže nič iné jej není, len jej tečie priesvitný sopel, ale zrovna od prvého dňa ako to berie...šak uvidíme či to prejde. Inak ona je taky typ že sopli v podstate každú chvíľu takže. Pýtala som sa na alergo a tá mi hovorila že sopel nevadí, len teplota, hrdlo atď mám vysadiť
@simsalabim presne. ked sa začína brať, musí sa sledovať, pri kolkych kvapkách uz je nejaký problém
Vtedy sa treba sa vrátiť k predchádzajúcej nižšej dávke a to je tá správna, ktorá sa bude brať dlhodobo.
@1mina presne preto je ten Staloral výborný, aby sa mohla znížiť dávka kortokoidov. Ak dieťa berie dlhé roky kortikoidy, môže mu to napríklad aj pomaliť alebo zastaviť rast do výšky. čo sme my nevedeli
@zmrzlinka8 ďakujem, presne preto dávam do toho veľké nádeje žeby som sa rada zbavila liekov ktoré berie ... Som z toho nervózna, aj muž večne trusu poznámky že je ako babka že to není zdravé 😔 berie spirabel na alergiu, ten z času na čas polavím ak sa mi zdá dobre, ale berie aj spiromon a flixotide čo je teda kortikoid, kvôli častému piskaniu na prieduskach s ktorým sme sa trápili vkuse minulý rok... Mne aj alergologicka hovorila že po pol roku tohoto starolaru začneme vysádzať lieky a hlavne tie kortikoidy aby to nebrala dlhodobo, viem že to môže aj ovplyvniť rast lebo raz mala dlho také problémy že jej museli dať silnejší kortikoid, ten sme našťastie už vysadili a prešli na slabší ale vtedy ju hneď šla zmerať a zvážiť.
@1mina verím, že vám pomôže, len naozaj keď sa s ním začína, treba presne nastaviť tú dávku. Dávka nesmie robiť problém (známky alergie), ak robí problém, musí sa ísť na najbližšiu nižšiu dávku a tú potom brať. Lekár toto presne vysvetlí.
Aj môj bral Flixotide na začiatku, menilo sa to, potom skončil na Symbicorte do úst a do nosa uz nepamätám.Tiež sme toho veľa brali, ten Staloral vsak naozaj zabral. V puberte deti sa z toho môžu dostať. Keď dobral Staloral, začal chodiť postupne do prírody, čo predtým bolo nemysliteľné, a teraz je z neho veľký turista, ktorý je v lesoch aj celé týždne niekedy. V sezóne keď ide do lesa, dá si ešte nejaké antihistaminikum a sprej do úst a do nosa, ked citi, ze treba, ale v pohode. Treba mať trpezlivosť, bude dobre.❤️ držím palce
@1mina moja ma 5 rokov,tiež sa zo začiatku tvárila divne,ale zvykla si už