Stalo sa vám už niečo podobné? Na ihrisku mi z ničoho nič opuchol prst

kikidee
16. júl 2019

Bola som s detmi na ihrisku, ani neviem co vsetko som mala v rukach- kamienky, hojdacku, smyklavku, erarne hracky...a po nejakom case ma zacali svrbiet strasne dlane, aj mi mierne scervenali, co ma ale zarazilo ze mi opuchol prst. Ukazovak. Spomenula som si, ze sa mi to iste stalo asi pred mesiacom, vtedy sme boli na luke na vylete, ale vtedy opuchol palec. A dnes sa mi to na tom ihrisku stalo znova, pricom mi opuchli akoby vsetky prsty na koncekoch. Ked som dvihla ruku, citila som v nich akoby trpnutie. Vzdy ten opuch asi o 10-15 minut presiel, svrbenie potom tiez. Nestretli ste sa s takym niecim? Moze to byt pretazenie (mam 2 deti ktore nosim casto na rukach) alebo nejaka alergia alebo nieco s nervami?

eliska13
16. júl 2019

@kikidee skor by som to tipla na alergiu

akecheta
16. júl 2019

@kikidee nemusí byť vylúčená ani sklerodermia...radšej choď k lekárovi

tova
17. júl 2019

alergia na nejaky kov? Daj si na ruky rukavice a chod tam znova. Cely cas ich maj na rukach. Ked nebude opuch znamena ze mozes mat alergiu na kontakt nejakeho kovu, material... Ked bude opuch moze byt nieco ine, svaly, nerv (ked tlacis hojdacku atd)

berny800
17. júl 2019

Mám rovnaký problém. Nikdy si. Je c také nepoznala ale spustili sa mi to po prvom pôrode, keď som bola na prvej poradni u Dr. , Opuchom mi palec a kúsok dlane. Potom to samo odoznelo. Stali sa mi to aj párkrát vonku. Myslím, že nejaká kontaktná alergia na niečo, ale netuším čo. Neriešim to. Opuchne, nejaký čas je to nepríjemné ale.zmizne to a žijem ďalej.

laurika1432
17. júl 2019

Veru ako na 100% by som bola povedala, že máš na niečo alergiu, takže ti asi neostane nič iného, ako si zájsť k alergológovi na testy, aby sa zistili na presne čo si alergická

kikidee
autor
17. júl 2019

Akurat som sa vratila zase z ihriska, dnes sa mi to nestalo. Ale nechytala som ani piesok ani kamienky. Ked sa mi to stalo prvy raz na tej luke, nic z tychto materialov tam nebolo... ale mozno nejaky prach alebo co.. budem to este sledovat. Dakujem vam za nazory..

h2
17. júl 2019

@kikidee Ahoj, pýtaš sa, či sa nám to niekedy stalo, tak mne áno. Ale to je, bohužiaľ, všetko, čo Ti k tomu viem povedať. Netuším, z čoho a prečo sa mi to stalo. Strašné svrbenie dlaní (až také, že som sa škrabala strúhadlom! ) , dlane celé červené a opuchnuté. Namočila som si ruky do studenej vody a postupne to prešlo. Stalo sa mi to 2x v živote, príčinu som nezistila.

lurosema
1. aug 2022

Dobrý deň môžem sa spýtať ci ste stim boli vtedy aj u lekára? Mne sa to stalo včera a teda dost ma to vystrašilo 😮 bola som dnes u lekárky a poslala ma na neurologiu