Zdravim, chcem sa spytat ci ste mali po vybere znamienka nejake komplikacie, niektori ludia ma od toho odhovaraju ale lekari odporucaju ho vybrat. Dakujem
A co by sa akoze malo stat? Mam vybratych snad 8? znamienok…
Žiadne komplikácie som ja nemala a určite by som dala na radu lekárov a nie laikov.
tak pokiaľ už aj lekár tvrdí, že by sa malo znamienko vybrať, tak by som s tým veru nejako neotáľala. nemáš sa čoho báť, evidentne sa mu dáko nepozdáva, inak by vám toto nepovedal.
@dominik2795 určite si to daj vyrezať. Nič to nie je. Ja mám už vybratých x. S jedným som mala to, že som tam mala vstrebatelny steh a moje telo to neprijalo. Choď k dobrému chirurgovi a hotovo.
Ludia, ktori maju negativne skusenosti ta odhovaraju? Veris viac lekarom alebo "ludom" bez erudicie a skusenosti?
Mne vyberajú znamienka každú chvíľu, a žiadne komplikácie som nemala 😉
@dominik2795 Dáš radšej na radu skúseného doktora, alebo jednej tetky z ulice?
Keď sa ti nevybraté znamienko zvrhne na rakovinu tak pôjdeš za tetkou z ulice nech ti pomôže?
@dominik2795 davala som si vybrat uz dve znamienka, aj detom som davala vybrat rizikove, na tvari, na hlave, na krku aj na trupe. Ziadne komplikacie neboli, a pritom dve znamienka na krku boli hned pri zile. Neboj sa...
Praveze opacny pripad sa mi stal, lekarka sa mi smiala, ze mam iba taky "pupak", ze hystercim... Tak nakoniec mi ten "pupak" museli vyberat 3x, histologia zakazdym nebola dobra, jazva 5 cm, 7 stichov... Este, ze som trvala na vybrati... Nebooooj 🙂
@lenka_da ahoj a deťom výberu v pohode ? Ja som sa pýtala a že nie, že netreba... Kde ste boli?
Mne vyberali jedno dosť velke pri uchu, dalšie na mieste kde mi ho ošuchovala podprsenka a posledné na nohe.
Nemala som žiadne problemy, akurát otec ked tam bol so mnou odpadol ked to videl 😀 každe samostatne mi robili
to vedia dopredu ak je rizikove, mne vyberali x krat vsetko ok a posledne som mala komplikacie ale tie sa cakali aj mi to prasklo hnisalo museli cistit atd 12 stehov mam nepeknu jazvu ale ja som komplikovany pacient s vela diagnozami
@dominik2795 Nie nič. Dokonca sestre vyberali ako malej co je vyše 40 rokov a ok.
@dominik2795 keloidna jazva, hnusne vyzera a desne svrbi… ale aj tak som to neriskovala a dala si rizikove znamienko vybrat. Ak by islo o esteticky dovod vyberu znamienka, dost by som si pohorsila. Ale zas nie kazdy mat nabeh na hojenie keloidom 🤷🏼♀️
Strýko váhal ako Ty a už je na druhom svete. Od odporúčania lekára po “odchod” to bolo len 8 mesiacov.
Mal 50r.
Tu niet nad čím premýšľať.
@dominik2795 vybrali mi už asi tri, jedno na tvár a nič... čo by sa malo akože stať?
@dominik2795 mne už vybrali viac ako sto znamienok po stovke som to prestala rátať, laserom, chirurgický aj odpaľovaním a nikdy nijaké komplikácie neboli
nie ,nestalo ale bolelo to pol roka, bolo to na chodidle.
@veronikavaneska v Banskej Bystrici. Prvykrat v detskej nemocnici, druhykrat sme boli normalne v Rooseveltovej nemocnici, ale tam vyberaju len takym vacsim detom, co uz nevyvadzaju, deti uz mali asi 12... A tam sa mi to pacilo viac.
@lenka_da super ďakujem 👍 ja naši sú už väčší.
@dominik2795 nic sa mi nestalo a idem dalsie vyberat
@dominik2795 ahoj, ako myslíš komplikácie? Či sa to môže zapáliť a pod? Teoreticky sa môže zapáliť čokoľvek, kde je rana, preto dostaneš odporúčania ohľadom sprchovania, plavárne a pod. Mne nič nebolo. Rizikové znamienka sa vybrali, poslali na patológiu a bolo.