Stále vracajúce sa kútiky

lucianne
24. jan 2022

Ahojte, môžte mi prosím poradiť čo je dobré ale fakt dobre na opakované kútiky na ústach. Svagrovej sa to stále vracia a nie a nie sa toho zbaviť.Dakujem😊

nelca84
24. jan 2022

@lucianne nasadit b-complex, najlepsie forte, ja uzivam uz niekolko rokov nepretrzite, presne kvoli tomu, ze sa mi stale opakovali kutiky.

patusikk
24. jan 2022

Tak bude to znieť divne ale ja som kutiky mala jedno obdobie že som mala zlý predkus aleo predhryz alebo ako sa to vola....nosila som strojček a na tom strojčeku som mala umiestnené gumičky ktoré to vyrovnávali...pozerala som to aj na internete...a ako sa mi predkus vyrovnal odvtedy to zmizlo...najprv som si myslela že tie kutiky mm z toho že sa bozkávam s kocúrom ale kútiky nezmizli ani po pol roku čo sme o mačku prišli :D

patusikk
24. jan 2022

ale aj hydratácia pomôže napr alebo nasadiť vitamíny

lucianne
autor
24. jan 2022

@patusikk predkusom to nebude ten nemá ale poradím jej tie vitamíny. A náhodou dáka masticka alebo co sú tie lepky na opar to asi nie ci?

lucianne
autor
24. jan 2022

@nelca84 ďakujem poviem jej alebo jej to zájdem zajtra rovno kúpiť 😉

maris5
24. jan 2022

Kupit Fungicidin, vysadit mlieko a mliecne vyrobky, plus sladkosti. Mas premnozene kvasinky.

persephina
24. jan 2022

Fungicidin

patus_2
24. jan 2022

@lucianne mne sa kutiky neustále vracali, kým som používala zubnú pastu, ktorá obsahovala SLS -Sodium Lauryl Sulfat. Odkedy mám pastu bez tejto zložky, tak kútiky mám len málokedy.

lucianne
autor
24. jan 2022

Ďakujem @maris5 @persephina. Ja nie ale svagrova sladkosti ani nejedava ma aj obmedzenia v strave kvôli alergiam.

nikpa
24. jan 2022

@lucianne mne sa zvyknú vracať z Listerine ústnej vody

marianita3008
24. jan 2022

@lucianne odporucam vysetrit zelezo..mne sa tak prejavila uz vyrazna anemia

simsalabim
24. jan 2022

Mne vzdy pomohol iba Framykoin.

20erika07
24. jan 2022

@lucianne nech si potiera svojim usnym mazom, je to nechutne ale ucinne na 100%

nikasmile
24. jan 2022

@lucianne toto čo sa aj spomínalo.

nikasmile
24. jan 2022

@marianita3008 vyšetriť železo u obvoďáka? Či v labáku súkromne?

roni93
24. jan 2022

@lucianne zinková masť

janage
24. jan 2022

Medová masť s propolisom

cecilia29
24. jan 2022

Mojej sestre ktorá tým trpela roky pomohla zmena zamestnania. Od kedy róbí v zamestnaní kde je spokojná a nemá stres tak je bez kútika. Do vtedy skúšala všetko možné a nič nepomáhalo. Čiže jej to spôsoboval stres v práci

eternity24
24. jan 2022

@lucianne Dobry vecer. Mam rovnaký problém. Treba absolvovať vyšetrenia, dať si vyšetriť zelezo. Zuby. Kozna lekárka urobí stery z kutikov a zisti ci tam nieje kvasinkova infekcia alebo iný problém. Ja mam toto vsetko za sebou. Problemi s kutikmi uz vyše 10rokov. Vyšetrenia ukázali, ze to niesu ani zuby, ani kvasinky, ale chronicky zápal. A teda mam odsledivane kedy sa mi vracajú: ked som unavena a v noci zle spím napr ked na nieco trápi, alebo ked nespala dcérka a ja som musela nespať s ňou 😀 ked jem/pijem v reštauráciách, ked používam často ruz, ked mam stres. Co mi pomáha: nasadiť vit c na dlhsie obdobie, napr mesiac aj viac, vyberiem jedno väčšie balenie, b-complex, Nasadiť riboflavin - druh vit B. Echinacea. S čím mastit: vajicko z oriflame, framykoin, balzam na pery elisabeth arden 8hour alebo aj mast tejto rady. Mala som este špeciálnu mast od kožnej, ale uz neviem jej názov. A teda ked sa mi objaví kútik, začínam mastit kým nezmizne. Ked sa objavujú často po sebe nasadiť nejakú z vyššie spomínaných vitaminovych kúr. Nie vsetky vitamíny naraz.

lucianne
autor
24. jan 2022

Ďakujem každej jednej za radu ❤️❤️ ste úžasné

kika831
24. jan 2022

@lucianne my sme tak riesili u syna- nevedel za ich zbavit niekolko mediacov. Pomohol mu med na noc potierat.

marianita3008
25. jan 2022

@nikasmile ja som sla normalne cez obvodneho dr.