Ahojte, môžte mi prosím poradiť čo je dobré ale fakt dobre na opakované kútiky na ústach. Svagrovej sa to stále vracia a nie a nie sa toho zbaviť.Dakujem😊
Tak bude to znieť divne ale ja som kutiky mala jedno obdobie že som mala zlý predkus aleo predhryz alebo ako sa to vola....nosila som strojček a na tom strojčeku som mala umiestnené gumičky ktoré to vyrovnávali...pozerala som to aj na internete...a ako sa mi predkus vyrovnal odvtedy to zmizlo...najprv som si myslela že tie kutiky mm z toho že sa bozkávam s kocúrom ale kútiky nezmizli ani po pol roku čo sme o mačku prišli :D
ale aj hydratácia pomôže napr alebo nasadiť vitamíny
Kupit Fungicidin, vysadit mlieko a mliecne vyrobky, plus sladkosti. Mas premnozene kvasinky.
Fungicidin
Ďakujem @maris5 @persephina. Ja nie ale svagrova sladkosti ani nejedava ma aj obmedzenia v strave kvôli alergiam.
@lucianne odporucam vysetrit zelezo..mne sa tak prejavila uz vyrazna anemia
Mne vzdy pomohol iba Framykoin.
@marianita3008 vyšetriť železo u obvoďáka? Či v labáku súkromne?
Medová masť s propolisom
Mojej sestre ktorá tým trpela roky pomohla zmena zamestnania. Od kedy róbí v zamestnaní kde je spokojná a nemá stres tak je bez kútika. Do vtedy skúšala všetko možné a nič nepomáhalo. Čiže jej to spôsoboval stres v práci
@lucianne Dobry vecer. Mam rovnaký problém. Treba absolvovať vyšetrenia, dať si vyšetriť zelezo. Zuby. Kozna lekárka urobí stery z kutikov a zisti ci tam nieje kvasinkova infekcia alebo iný problém. Ja mam toto vsetko za sebou. Problemi s kutikmi uz vyše 10rokov. Vyšetrenia ukázali, ze to niesu ani zuby, ani kvasinky, ale chronicky zápal. A teda mam odsledivane kedy sa mi vracajú: ked som unavena a v noci zle spím napr ked na nieco trápi, alebo ked nespala dcérka a ja som musela nespať s ňou 😀 ked jem/pijem v reštauráciách, ked používam často ruz, ked mam stres. Co mi pomáha: nasadiť vit c na dlhsie obdobie, napr mesiac aj viac, vyberiem jedno väčšie balenie, b-complex, Nasadiť riboflavin - druh vit B. Echinacea. S čím mastit: vajicko z oriflame, framykoin, balzam na pery elisabeth arden 8hour alebo aj mast tejto rady. Mala som este špeciálnu mast od kožnej, ale uz neviem jej názov. A teda ked sa mi objaví kútik, začínam mastit kým nezmizne. Ked sa objavujú často po sebe nasadiť nejakú z vyššie spomínaných vitaminovych kúr. Nie vsetky vitamíny naraz.
Ďakujem každej jednej za radu ❤️❤️ ste úžasné
@nikasmile ja som sla normalne cez obvodneho dr.
@lucianne nasadit b-complex, najlepsie forte, ja uzivam uz niekolko rokov nepretrzite, presne kvoli tomu, ze sa mi stale opakovali kutiky.