Stále som unavená z práce

25. apr 2023

Som stále veľmi unavená z prace. Nemám ešte ani 30 a ani deti. Pracujem ako zdravotná sestra na urgentnom prijmne co veľkej krajskej nemocnici. To znamená 10tky pacientov denne som rada keď sa stihnem vyčúrať a 2x za deň najesť. Pracujem 12 až 24h služby (nemalo by sa,ale deje sa) príklad...piatok som mala nočnú...3/4zo soboty som prespala aká som bola vyčerpaná lebo piatok nočné sú fakt najshoršie....v nedeľu ráno som nastúpila do služby tu som mala 24hpdinovu do pondelka rána...od 9tej do 16tej sme mali zas pravidelne školenie a večer 18.00 šup šup do nočnej zas....takto fungujem už 5 rokov, zvládala som to ale nemladnem ťahá mi na 30 a padám na hubu...nevládzem potom ani okolo domácnosti,partner pomáha ale tak chlap neurobí všetko,deti ešte nemáme a úprimne si to neviem prestaviť ešte, popritom ešte študujem externe VŠ, ARO špecializáciu si robim ...a vlastne ani neviem na co keď dúfam že do 5r z nemocnice vypadnem...áno som frustrovaný na pacientov sa snažím byť milá ale fakt nevládzem robiť každý mesiac 200+ hodín lebo proste nieje personál a lepšie to nebude...prepáčte ja len hľadám nejakú životnú radu, to ze mam rozhodný celý biorytmus je detail a ze som pribrala za 5 rokov takto 7kg je už fakt zle...lebo som hladná unavená a nevyspatý furt

autor
25. apr 2023

Píšem rýchlo ale asi rozumiete...a môj spánok vyzerá tak ze jednu noc 3h a ďalšiu noc keď mám voľno som schopná prespať 11h v kuse

jsbb
25. apr 2023

Permanentná

jaskolka
26. apr 2023

Nájdi si inú prácu. Co iné ti poradiť, toto je šialene.

maxalla
26. apr 2023

Nie som si celkom ista, ake specificke podmienky su pri zamestnavani zdravotnickych pracovnikov ohladom pracovneho casu (nie je to moja obladt zaujmu), ale nejaky nepretrzity denny a tyzdenny odpocinnok tam urcite je, ktory musi zamestnavatel dodrziavat. Ak porusuje zakon, treba ho na to upozornit. a odmietnut robit nadpracu, teda to, co "nemalo by sa, ale deje sa". A asi by som tiez uvazovala nad zamestnanim niekde inde.. napr.. sukkromny sektor?

maxalla
26. apr 2023

alebo sa hod marod.

anjelicek26
26. apr 2023

Robit 200h mesacne je neudrzatelne tempo taky dlhy cas... hlavne v takejto praci. Specializaciu si dorob, ked si uz zacala, ale skusila by som aspon zmenit zamestnavatela, mozno sukromny sektor, mozno zahranicie. Momentalna "pomoc" je PN-ka kvoli vycerpaniu aspon na par tyzdnov a ano mas na nu narok a ano, bez akychkolvek vycitiek.

elmivelmi
26. apr 2023

tak zmen pracu,skus Ados tak nadcasy nebudes robit.

zmrzlinka2021
26. apr 2023

Tak nerob toľko hodín. Je mile že keď ťa priateľ príde navštíviť, tak ti pomôže, ale v prvom rade je to tvoja domácnosť.

autor
26. apr 2023

@zmrzlinka2021 žijeme spolu, pomáha v domácnosti, ale vieme ze chlap neurobí všetko a všetko dobre podľa našich predstáv

jaskolka
26. apr 2023

@maxalla bohužiaľ, robí sa to. Mám viac kamarátok aj bývalých kolegýň (a kolegov) ktorí robia aj takto. Trebárs má nočnú, a potom ju zavolajú do poobednej o 16.00Je to akoby "na čierno" nehovorí sa o tom. Niektorí sa aj boli sťažovať, skončilo to tak, že síce sa to na dáky čas prestalo, ale tí ľudia potom odišli bud dobrovoľne alebo jednoducho ich "z hora" prepustili. Síce nie oficiálne z dôvodu sťažnosti, samozrejme, ale vytvorili také podmienky, že to skrátka dotyčni nezniesli.

maxalla
26. apr 2023

@jaskolka to ma tiez napadlo, ze ju jednoducho z prace prepustia. Aj ked na druhu stranu, teraz je sestier malo... tak by do toho nemuseli byt taki hrr, ale urcite je to riziko, mas pravdu.

luccija
26. apr 2023

Pri takom tempe, nespanku to je pochopiteľné.
Ja som robila 8 r na smeny v lete 3 nocne po sebe, často 2, 3 denne spávala som po nočnej 4,5 hodín nebolo to zdravotníctvo.Ked prišiel zákazník s 10 stranovou faktúrou mýlila som sa...ale bola som ešte bez rodiny chcela som robiť na smeny a bol tam vynikajúci plat, ale jedného dňa som odišla.
A nemohla som spraviť lepšie spánok som mala ešte rok strasny
Na tvojom mieste odídem niekam inam roky ubiehajú a nie je veľká šanca, že sa to u vás zmeni.

babulkomale
26. apr 2023

@maxalla v sukromnom sektore sa deje toho tolko coho by sa nemalo, ze je to porovnatelne s popisanym stavom.

matejmravec
Odpoveď bola odstránená
Zobraz