Ahojte maminky, prišla som sa s vami poradiť. Mám dve deti, pracujem 4 hodiny denne, nič náročné, niekedy ostávam doma, lebo malý nechodí do škôlky stále a na celý deň. Ale môj problém je, že stále sa cítim unavená, bez energie. Aj napríklad dnes, som doma, kvôli malému a ledva som vstala z postele. Večer okolo ôsmej som už úplne vypnutá. Keď idem do práce, varím deň dopredu, aj to sa musím premahat. Neviem, čo s tým, mala som už aj narocnejsiu prácu, chodila som na šiestu do nejakej 12 cca a nebola som až tak mimo 🙂 ale posledné dva tri mesiace som ako mechom ovalena. Nemáte nejaké rady, ako sa únavy zbaviť a nabiť sa energiou? V jedálničku mám samozrejme Veľa ovocia aj zeleniny, ale nič 😒 Ďakujem.
kup si doplnok vyzivovy Mg, D3 a Ca, maju napr aj v DMku, mne to pomaha, hlavne na jar, ked som taka unavena ze ma ani do pohybu nikto nepresvedci a len by som na gauci lezala
Chod sa dat vysetrit, unava moze byt priznakom aj vaznejsich chorob. Pogoogli chronicku unavu http://primar.sme.sk/c/840527/chronicka-unava-d...
Btw. nemas problem s nejakym clovekom? Treba mu z hlbky duse odpustit, ak si veriaca aj na svatu spoved by som isla a porozpravala sa s knazom. Niekedy ta moze niekto takto vyciciavat.
alebo ak si niekedy bola u nejakeho ludoveho liecitela, biorezenancia, homeopatia, toto tiez moze vyplyvat...ale to je uz na inu debatu a to si sa nepytala.
ahoj, ja som mala podobne priznaky,stale som bola unavena a taka slaba a ked som isla k obvodnej na preventivku kde mi brala krv z krvneho obrazu mi zistili nedostatok zeleza, nie kvoli strave ale ze to mam geneticky ze mi telo z potravy prijima malo zeleza... takze beriem tabletky uz od svojich 14 tich...samozrejme nie dlhodobo, to beries dva mesiace napriklad - podla toho ako ti doktorka predpise a potom pol roka nic napriklad a takto dokola... proste telo si vytvori nejaku rezervu a po case zelezo zase klesne a ty ho zase doplnis a takto 🙂 ale neda sa porovnat ako mi je teraz fajn 🙂 a moja mamina ma to iste, a tiez jej to zistili tak ze stale bola unavena, slaba... 🙂 urcite hod o obvodnej a povedz jej toto a popros ju nech ti zoberie krv na krvny obraz a hned budes vediet na com si 🙂
Mna totálne vycerpanie skolilo v decembry neustále herpesy a strašná únava , do toho pískanie v ušiach a všetky možné príznaky, bola som u imunologicky, urobila komplet odbery a zistili mi alergiu na lepok s podozrením na celiakiu maká som úplne rozhádzané imunologicke faktory , celiakia sa nepotvrdila, ale držím bezlepkovu diétu a o dosť sa mi polepšilo, mám aj zníženú funkciu štítnej žľazy.Beriem Probiotika bulharské , aloe vera, bunkové soli. Bola SIM aj u liecitelky všetko mám zo psychiky.
Ahojte, tak nad tým lekárom tiež uvazujem,
@ancovec mám z dm sumivy multivitamin, aj magnézium, aj ženšen som mala asi mesiac dozadu.
@dominika6 presne toto si mi potvrdila, teraz idem meniť prácu, lebo normálne mi žalúdok zviera, keď viem, že ráno tam idem. Pohyb je tak v rámci normy 😊 máme psa, takže ideme aj von ☺
@kvetinkaaaaa železo mi chýbalo počas obidvoch tehu, vlastne po pôrode som to ani neriešila už. Možno aj na tom niečo bude.
@laaska veriaca som, ale pred kňazom uprednostnim skôr psychológa. ☺ ale to je asi na inú diskusiu 😊
Toto vyzera na magnezium...
Nechat urobit rozbor krvi takato som bola aj ja a mala som znizenu funkciu stitnej zlazy plus takmer velmi malo zeleza pri norme 100 som nemala ani 30...
Keď už pôjdeš na krv, nech spravia aj pečeňovky, mononukleóza sa u niekoho prejavuje silnou únavou.
@kiwinka21
možno ti chýba čerstvý vzduch,pohyb,slnko,energia,radosť zo života...niekedy to vôbec nieje o strave ale o vnímaní,psychike,nálade,strese...