Stále som ospalá, čo s tým robiť?

6. jan 2020

Ahojte.
Mám problém už od mala so spánkom.Popravde vraj už od narodenia.Som schopná spať aj 10 hodín kľudne aj viac...pokiaľ ma nezobudí muž alebo budík.Nedokážem vstať sama od seba a povedať si dobré ránko.
Bola by som schopná prespať aj celý deň.
Keď vstanem skoro ráno je mi strašne zle až na zvracanie.Po dlhšom spánku som viac zobudená a takéto pocity nemávam.
Problém vidím v tom, že som ako spiaca princezná 😂 a akonáhle zbadám posteľ chce sa mi spať.Nepríde mi to úplne normálne aby mal človek potrebu toľko vyspávať.
Čo si o tom myslíte vy? Ako začať normálne fungovať?Mávam aj časté migrény.

diana999
6. jan 2020

Proste rada spis,to veľa ľudí tiez rada vyspavam aj 12h, v skole z toho nemaju veľkú radosť, ale nedokážem ti pomôcť, keďže sebe som doteraz nepomohla, ja si uz budík do školy nedávam, ako vstanem tak vstanem bohužiaľ, ak si dam budík na 6-7 nevstanem ani keby bolo zemetrasenie :D popis mi tvoj denny harmonogram

arcticcode
6. jan 2020

Chod na krv a potom sa od toho treba odpichnut. Mozes mat chudokrvnost, malo bielkovin, malo nejakeho mineralu a toto moze sposobovat ten spanok. Ja spim 6 hodin a som ani rybycka

evitka83
6. jan 2020

Tiez by dom bola za tie testy. Zelezo a mineraly a urcite hladina pohlavnych hormonov kvoli tym migrenam. Neberies nejake? Antiku slebo inu hormonalnu liecbu?

deti95060810
6. jan 2020

keď sa nevyspíš resp. staneš skoro ráno je ti na vracanie...poznám. Je to z únavy a z vyčerpania...

autor
6. jan 2020

@arcticcode @evitka83 @diana999

Tak môj denný harmonogram je 🙂 Vstať ... Vychystať sa ísť do práce ale mám to nastavené na poobede.Raz za čas mi výjde ranná zmena.Vyhovuje mi to tak.
Pred prácou si zvyknem zašportovať, najesť sa ... Buď cvičím alebo plávem.Potom idem do práce.Ale nerobím manuálnu prácu čiže sa nevyčerpám.Potom idem spať.
Vo voľných dňoch prespím pol dňa.Upracem,najem sa, idem do obchodu, cvičiť, plávať.V zimných mesiacoch je to takto.V letných podobne ak mám pracovné dni.

No arcticcode aj môjmu mužovy stačí spať 5 hodín a už lieta, behá nevie čo má robiť... Začne upratovať, robiť niečo.On nevie dlho spať.

evitka83 Áno užívam HAK ale migrény som mala aj bez nej.Obvodná mi povedala...Veď si dajte tabletku.Zhoršuje sa to na miestach kde su výpary nejaké.Odišla som tak z jednej práce lebo som sa nevedela sústrediť s takou bolesťou.
Ale niekedy ju dostanem len tak.Zvyčajne na ľavej strane... Od hlavy po oko až ku uchu a k zubom a nakoniec mi treba zvracať.
Po novom ju mám aj na pravej strane hlavy...ale tam je tá bolesť taká ostrá.Vie byť veľmi silná.Behom pár sekúnd sa vystupňuje do strašne silnej ostrej bolesti a neviem otvoriť poriadne oko.

Mám na hlave také 2 hrčky.Neviem či je to tvar lebky.Nevidno to... Ale keď sa toho dotknem pripomína to výčnelky ako keby rohov.

Počas migrény sú tieto výčnelky veľmi citlivé ak sa ich dotknem.Mám to na oboch stranách po bokoch v strede hlavy.

Asi naozaj zájdem k lekárke alebo aj na neurológiu.

arcticcode
6. jan 2020

Ty uz si mala byt u tej lekarky pred rokom.

eliska13
6. jan 2020

Niekedy sa treba prestaviť a spať menej.Aj veľa spánku môže škodiť ja akonáhle spím dlhšie ako obvykle som otapena a neviem sa zobudiť.Anemia, nízky tlak to často sposobuje, malo tekutín....moja švagriná je taký flegmossky typ kľudný a stále by spala ono záleží aj od temperamentu.A ty si možno typ sova, že nemáš rada ranné vstávanie a fungujes poobede a večer aj som vtedy najviac aktivna.

eliska13
6. jan 2020

A migrénu často robia napäté svaly na krku, ramenách skús pravidelne masaz

andrea_82
6. jan 2020

Daj si skontrolovat stitnu zlazu. Ja na nu beriem lieky a ked mi doktor znizil davkovanie, tak som rano nebola schopna vstat a za dve hodiny som bola ospala znova.

evitka83
6. jan 2020

Unavu si uz nepamatam, ale tebou opisanu migrenu som mala, ked som uzivala hak. Prisla som na to nahodou, ked moja mama mala tiez silne migreny, niekolko rokov sa liecila na neurologii silnymi liekmi, obcas som jej ich slohla aj ja, raz zmenila lekara a ten sa jej spytala, ci neberie nejake hormony. Mama brala hormony po vybrati vajecnikov.ked vysadila hormony, migreny zmizli smahom carovneho prutika. U mna nastal rovnaky zazrak, ked som vysadila hak. Zo dna na den

autor
6. jan 2020

@arcticcode Neveril by si ale bola som...odpinkala ma, že si mám dať panadol na bolesť hlavy.

autor
6. jan 2020

@andrea_82 Tú mi lekárka pozerala.. niečo sa jej nezdalo ale nevedela mi povedať, že čo.

ketrinka2017
7. jan 2020

No presne ako ja to isté, aj migrény časté. Nejší chudokrvna? Ja beriem železo preto

ketrinka2017
7. jan 2020

Aj tie hrčky mam ale len jednu takú istú ako píšeš aj ma boli na dotyk

autor
7. jan 2020

@ketrinka2017 Nie s týmto problém nemám 🙂

jana_eyre_2
7. jan 2020

Určite treba dat vyšetriť krv.. ale povzbudim tá, môj muž je uplne rovnaký, spal by vklude aj cely deň, ale po zdravotnej stránke je uplne ok.. jednoducho rád spí a veľmi tuho..

ivetka32
31. dec 2021

V prvom rade vysmrit Hak a v druhom rade kupit magnerot a pupalku dvojdomu vlekarni ist na poriadnu masaz a uvidite tie zmeny ake som ja mavala migreny a toto mi zachranilo zivot

terry658
1. jan 2022

Presne tento istý problém som mala. Potom prišli deti a študovala som s nimi na výške. Zrazu ďalšie zdravotné problémy, šialená únava, že som sa ani z postele nevedela postaviť a zistilo sa, že mám histaminovú intoleranciu.