Stále som chorá

cherry1981
26. jan 2017

Prosim Vas viete mi poradit? Ja som neustale chora, Ja som uz zufala ako sa kazda malickost na mna prilepi Beriem aj imunor kedze sa toto taha uz vyse roka ale ani ten mi nepomaha. Dost casto mi choroby nosi dieta zo skolky . Uz neviem kde zacat . Vzdy sa snazim to zvladnut bez atb ale nakoniec na nich skoncim dostanem zapal priedusiek zacnem vykasliavat zelene a ide to a toto kazdu chvilu uz si neviem rady.

zlte_kuriatko
26. jan 2017

@cherry1981 a imunor ti predpisala tvoja doktorka ci chodis na imuno?

cherry1981
autor
26. jan 2017

@zlte_kuriatko chodim do imunoalergo ambulancie tam mi ho predpisal dr

magmolatus
26. jan 2017

@cherry1981 Skus Pupalku dvouletu, vyraba to walmark myslim a aj dalsi.
Mi sa tým dopujeme v krízových obdobiach. Je lepsie ju brat skor ako prepukne ochorenie, udrzi ta v dobrej kondicii. Obsahuje kopu prospesnych latok na stavbu protilatok a udrzi ta zdravu.
https://www.klubzdravi.cz/produkty/pupalka-dvou...

zdenusa4
26. jan 2017

@cherry1981 tak v tomto obdobi sa moc ani necudujem ze si neustale chora..ved teraz su vsetci chory..aj my sme sa vsetci prestriedali..jeden tyzden jedne, na druhy zase dalsi a tak to islo..skus nieco na imunitu..nejake ine lieky, mozno tie ti zaberu

zlte_kuriatko
26. jan 2017

@cherry1981 a ako dlho ho uzivas?viem ze ak ti tento nezabere zmeni ti lieky...podla dcery viem..mas aj znizene hodnoty imunity?

lillian13
26. jan 2017

@cherry 1981 Ja som bývala tiež kedysi stále chorá a to najmä cez zimu. Striedalo sa mi to tak, že týžden som bola chorá, dva týždne OK a potom zase chorá. Potom som využívala Vironal - také kvapky a odvtedy už to je OK.

pragmaticka
26. jan 2017

ja tiez!!Daj si skontrolovat decko!!! ja ho mam 12 a ma byt 30-100 a to prave brutal znizuje imunitu. takze uz ho beriem vo vysokych davkach!

cherry1981
autor
26. jan 2017

@pragmaticka no veru mojej malej zistili velmi nizky vit D berie D-vit skusim si ho nasadit aj ja. A ty beries ktory? A v akych davkach?

pragmaticka
26. jan 2017

kedze som tehu moja gynda mi predpisala d3 od kwizda (zijem v at).Jedna tab opsahuje tusim cez 3000I.E.

bosoriak
26. jan 2017

@cherry1981 A skusala si klasicke metody? Otuzovanie, vela ovocia a zeleniny, pohyb a zdrava strava?

Otuzovanie - sprcha vlaznou vodou, menej oblecenia na von, caste prechadzky po vonku. Ked sa da, do prace a z prace peso, aspon pol hodinu tam a pol hodinu naspat.
Ovocie a zelenina - aspon 800g denne - jablka, pomarance, paradajky, papriky, mrkva...
Zdrava strava - celozrnne pecivo a cestoviny, menej zivocisneho tuku, rastlinne oleje, vylucit vyprazane jedla, majonezy, smotanu, sladkosti, alkohol a pod.

A dostatok spanku, aspon 8 hodin denne.

Lebo zbytocne budes brat imunomodulanty, ked zijes nezdravym sposobom zivota. Netvrdim, ze je to pravda, ved si o tom nic nenapisala, len radim. JA odkedy som zacala robit vsetko horeuvedene, som chora este nebola a je tomu skoro rok.

cherry1981
autor
26. jan 2017

@bosoriak o tom otuzovani som si citala a to sa kazdy den sprchujes iba studenou vodou? Ci striedas studenu teplu. ? Je pravda ze mam zlu zivotospravu a ovocie a zeleninu takmer nejem prip.velmi malo

bosoriak
26. jan 2017

@cherry1981 No ja som popravde zimomravec, ale normalne sa osprchujem teplou a potom na konci si dam vlaznu. Na studenu vodu nemam odvahu 🙂 A odporucam zacat s tym zdravym jedenim. Je to drahe a otravne, ked musim pri kazdom jedle zjest porciu zeleniny, ale naozaj to pomaha najviac.

puklica13
26. jan 2017

@bosoriak otuzovat, otuzovat a ešte raz otuzovat...Striedať tepla a studená...Sauna..Ak môžeš..Vypotiť,ochladiť aj 2-3x po sebe...Aspoň 1x týždenne..
Ja som tiež bola na nervy,furt chorá aj decká jeden od druhého, aj 2x za zimu zápal priedušiek a nemocnica...
Odkedy sme začali otuzovat, jediná choroba čo mali boli kiahne...Tento rok okrem asi 3dnoveho pokasliavania najmladšieho na horách (asi sa mu čistili dýchacie cesty na tatranskom vzduchu) ...sme neboli chori..Decká už sú aj nastvane že nemajú žiadne vymeskane hodiny v skole😂

cherry1981
autor
26. jan 2017

@puklica13 a to sa osprchujes teplou a nasledne studenou?

puklica13
26. jan 2017

Áno..A viackrát po sebe...Končí vždy studená..A nemusíš hneď sólovo,začni tepla a vlazna..Postupne koľko znesies...

cherry1981
autor
26. jan 2017

@puklica13 a koľko krát to opakuješ? Po sebe? Za jedno osprchovanie?

puklica13
26. jan 2017

Aspoň 3x ...Sa snažím... A a studenú aspoň tých 30 -40 sek ...Musíš telo prehriať a potom naozaj ochladiť....😀...Ale na začiatku som bola rada keď som dala 1x..😂

valy
26. jan 2017

@cherry1981 ahoj, mozes skusit zinok, ja si myslim, ze mne to trochu pomohlo. hlavne co nikdy nesmiem zanedbat je dostatok spanku, lebo inak som chora hned.
aj otuzovanie urcite pomaha, cez leto sportovat vonku, napr. bicykel

kytula
26. jan 2017

@cherry1981 úplne súhlasím čo napísala bosoriak. Ja som tiež bývala takmer každý druhý týždeň chorá, nádchy, nádchy, nádchy, ale také zákerné, že som mala ešte aj líca červené a zodrate od fúkanie. Ja mam doobeda iba ovocie, obed riadny teply a večera zeleninový šalát. A čuduj sa o 100 % lepšie. A teraz som polavila, ale jeden deň b týždni som nič nejedla, iba vodu píla.

andreablabla
26. jan 2017

Ja uzivam vit.C stale. Na jesen az do jari nasadim k nemu aj Dcko. K tomu zeleny caj kazdy den. A chora som uz nebola roky,klop klop. Atb som nebrala viac nez 10 rokov.Aj ked zacitim,ze nieco lezie na mna,za den dva som fit. Len urobim za kanvicu zeleneho caju s citronom a medom a zvysim Ccko. Stravu mame viac menej lahku,vela zeleniny,da sa povedat stredomorsku dietu🙂) Drzim palce,nech si coskoro fit. Atb dokazu poriadne zamavat s imunitnym systemom.

andreablabla
26. jan 2017

V dm je teraz dcko v davkovani raz za tyzden. Aj cko mam odtial. Ceny,myslim si,prijatelne.....

marina24
26. jan 2017

tak ....ja som vyskúšala všetko, ja to mám viac ako štyri roky, nielen jeden...:(
liek na to neexistuje. Skúsila som všetko, od atb, liekov, mastičiek, bylín, cez šarlatánov, až nakoniec som zrelá z toho na psychiatriu. Pre mňa už nádej zhasína. Neviem sa vymaniť z toho kruhu, hoci som brala už všetko,aj na podporu imunity, choddím aj na imunologiu a nič.Toto sa nezmení,je to beh na hrozne dlhú trať.pevné nervy..

cherry1981
autor
7. feb 2017

@marina24 a tiež skončíš takmer vždy na ATB? Ako často bývaš chorá ja som už z toho na prášky tiež.

tuusfatum
7. feb 2017

Mas velmi oslabenu imunitu. Ale da sa tomu pomoct.

Ako prve si kup kvalitne probiotika aby ti obnovili crevnu floru ( po viacnasobnom brani ATB) a zajedz icj ovocim kvolo vlaknine.

Ja uzivam 1.5 roka Rybi olej od Nutraceutica kupis v bio obchodikoch. A bola som len raz mierne nachladena. Je dobry aj na zuby a dasna. Podavaj aj za malu lyzicku aj dietatku ak ma uz 3 roky.

Dalsim krokom su traviave enzymy.

cherry1981
autor
7. feb 2017

@tuusfatum teraz som si kupila oreganovy olej a probiotika beriem a enzymi traviace su co?

didiannnna
7. feb 2017

Cherry ja mám rovnaký problém. Uz 4 roky sa trápim začalo to po druhom pôrode. Uz som vyskúšala hocičo imunor taktiež 0 bodov. Zelený jačmeň, chlorella, citrovital, probiotika... Všetko som uzivala a nič. Čo ako tak zaberá je zmena stravy vylúčiť cukor, z mäsa len biele, káva nie, alkohol tiež nie nič čo by ťa zakyslovalo lebo choroby vznikajú v kyslom prostredí. Ja idem vyskúšať este bio rezonanciu na zistenie parazitov a plesní v tele. Tak začni aspoň tou stravou a uvidíš.

mirka17
7. feb 2017

@cherry1981 čo sa týka toho otužovania, ako tu bolo písané vyššie, tak jedna dobrá rada aby si nedostala infarkt v sprche, je to, že ak sa chceš otužovať, tak začni od nôh, najprv pravá, potom ľavá, potom ruky, a nakoniec zvyšok, jednoducho začínaš od častí ktoré sú najdalej od srdca. Ja ti dám na imunitu iba jednu radu, a to je pohyb, ja ked som napr. aktívne plávala 2 krát do týždna som nevedela čo je to choroba, začala som plávať po tom ako som mala tiež oslabenú imunitu. a to nehovorím o postave, ktorú budeš mať z plávania. 🙂
Teraz som tiež na materskej, ale hodlám sa k plávaniu vrátiť

didiannnna
8. feb 2017

Mirka má pravdu aj pohyb je veľmi dôležitý

marina24
8. feb 2017

@cherry1981 mám to styri roky, vyskusala som vsetko, tiez takmer vzdy skoncim na atb, mam z nich,ale velmi potom oslabenu imunitu : ( je pravda,ze ja nesportujem,iba prechádzky,a v lete sem tam bajk a plavanie,ale uz ani to sa neda teraz,ked som stále chora, mna to trapi,vvelmi, snazim sa vydržať bez atb,ale vzdy na nich skoncim a ked nie celkovo,tak lokálne do nosa, ci do ust, vzdy mam atb ked som chorá,najhorsie je pre mna obdobie od novembra do aprila...vtedy som takmer vkuse chora..:( a teraz...tiez..
ale snazim sa bojovat este.
imunor velmi neni dobry na imunitu, ja mam velmi dobre skusenosti s ribomunylom, ten mi naordinovala moja imunologicka,lebo si uz nevedela dat so mnou rady,som jej tam chodila ako na klavir,az mi to bolo trapne. Tak som skusila dva roky jest ribomunyl, dovtedy klop klop, nemam to az take strasne, citim sama na sebe, na svojom organizme,ze je to ovela ovela ovela lepsie, odkedy jem ribomunyl, uz nemam atb stale,ako kedysi,ale iba dvakrat do roka trebárs, uz ma tak hrdlo nebolieva, nemam hnus neustály v krku,ako predtym,iba ma skriabe.velmi silno odporucam ten zazrak.pre mnato bol zazrak z neba ten liek a berieš ho iba vlastne styri tabeltky do mesiaca,to je taka kura dvojrocna. zjes malinko tych tabletiek, a efekt vynikajuci, skus este urcite to, imunor mne tiez nepomohol ktovieako!!!drz sa..

cherry1981
autor
8. feb 2017

@marina24 juuj dva keat do roka atb to he u mna super lenze teraz to bolo u mna december aj januar a predtym september cize velmi casto. A ribomunyl beres styri tabletky do mesiaca dva roky? a okrem toho nic? v marci idem ba imunologiu tak uvidim co mi povedia zatial skusam tou stravou trosku a k imunoru som pridala wobenzyn a oreganovy olej a vit.D