Stále sa kontrolujem

gkka
21. aug 2024

Dobrý deň píšem vám ohľadom mojich stavov .
Stale sa kontrolujem napr. Ci mi nezaleje pľúca voda ,či nedostanem infarkt, porazku.
Stale sa s tým zaoberám čítam diskusie tu na mk.
Ak ste to niektorá mali ako ste si pomohli
Ďakujem veľmi pekne

crazy_cat_lady
21. aug 2024

nemala som teda nastastie, ale riesila by som to s odbornikom, asi psychologom, odkial/preco mas taketo myslienky..

domkakvet
21. aug 2024

@gkka treba zistit dovod tych myslienok, preco by ti malo zaliat pluca a preco by si mala dostat porazku?

jaskolka
21. aug 2024

@gkka a aký máš dôvod, myslieť si, ze ti zaleje pľúca voda alebo dostaneš infarkt? Más nejaké bolesti, problémy? Ak áno, tak smer obvodný, interný a podobne.
Ale ak je to úplne bezdôvodne, tak potrvujes normálne navštíviť psychológa alebo aj psychiatra.

bublinka1426
21. aug 2024

@jaskolka presne, ci to vobec nieco spustilo alebo lenm travi vela casu na nete.

januska12323
21. aug 2024

Potrebuješ psychiatrickú pomoc a prestať čítať hlúposti na internete.

pink_lady
21. aug 2024

no z čítania diskusií na tejto stránke infarkt mozes kludne dostat...:D

vyhladaj odbornika, najpr klasicke kolecko u obvodneho, aby sa vylucila organicka pricina, potom smer psycholog alebo psychiater

doriiis
21. aug 2024

A ako chces usledovat infarkt a porážku? Vyhľadaj odbornú pomoc.To ti pomôže viac

gkka
autor
21. aug 2024

@crazy_cat_lady mám kolegu ktorý dostal infarkt a ja som mu volala sanitku.
A stále to mám pred ocami.
Mám problém aj z hrudnou chrbticou .a odvtedy sa zaoberám takýmito vecami.
Bola som u psychologicky a ta mi len povedala aby som našla samu seba.
Ale ja nemám panicke ataky alebo busenie srdca len sa mi občas tazsie dycha.

gkka
autor
21. aug 2024

@januska12323 ďakujem len tabletky to nevyriešia
Ja keď počujem ze niekto umrel tak už to mám v hlave taka ľútosť strach .
Potom to prejde.

crazy_cat_lady
21. aug 2024

@gkka tak to chapem, ze mas z toho urcitu traumu., to by poznacilo asi kazdeho. no psychologicku by som asi vymenila, pretoze rada "najst samu seba" mi nepride ako riesenie na tvoj problem..

gkka
autor
21. aug 2024

@crazy_cat_lady
@crazy_cat_lady ja viem ze som zdravá bola som však vsade na vyšetreniach okrem hlavy .
Nič mi nenašli.
A tu v rakusku je všetko prírodné tu ti dajú antidepresiva len keď máš vrazebne myšlienky.
Musím prestat citat net a choroby lebo sa s toho asi zbláznim.
Kamarátku mam internistku a bola som takmer všade ďakujem za vaše odpovede prestanem citat net a uvydim ci to prejde .

gkka
autor
21. aug 2024

@doriiis ďakujem skusim

danica2711
21. aug 2024

fakt by ma zaujímalo, ako sa dá kontrolovať, "Ci mi nezaleje pľúca voda ,či nedostanem infarkt, porazku" ??? Aké techniky na tú "kontrolu" používaš? Či sa toho len bojíš? Každopádne smer psychológ, určite existuje aj terapia na hypochondriu (alebo na prehnanú dôveru ku všetkým drístom na nete)

lenka098123
21. aug 2024

@gkka skús ešte inú psychologičku. Treba prísť na podstatu, či máš strach zo smrti? Z choroby? Alebo že nebude nablízku nikto, kto by ti pomohol? Alebo mi ešte napadá, či nemáš PTSD, s tým sa tiež dá pracovať. Mala si takéto myšlienky aj pred tou udalosťou, keď si volala sanitku?

gkka
autor
21. aug 2024

@lenka098123 nie vôbec nie

gkka
autor
21. aug 2024

@danica2711 bojim sa toho
Kontrolovať sa to nedá
Ale ja si myslim ze som sa asi veľmi zľakla
Lebo o týždeň na to som bola aj ja asi chora nemohla som s toho stresu stat na nohách

gkka
autor
21. aug 2024

@lenka098123 co jePTSD?

lenka098123
21. aug 2024

@gkka post-traumatická porucha, reakcia na prežitý šok, vygoogli-psychológ pomôže

lubossi
21. aug 2024

Podobné stavy som mal. Treba sa toho zbaviť a pre programovať mozog

neson123
21. aug 2024

@lubossi ako?

lubossi
22. aug 2024

@neson123 U mňa to šlo takto :
#1 presvedčiť sa ze všetko je fyziologicky ok. Absolvoval som celotelove sono, rozšírenú prehliadku..
#2 odstrániť telesne príčiny, ktoré ma nabádali že mi niečo je. Furt ms niekde pichalo, bolelo, bolo mi zle, slabosť točenie hlavy, pocity na odpadnutie.
Gro toho bolo z trávenia (pichanie v bruchu, nechuť), potom z krčnej chrbtice aal oslabených svalov krku (závrate, neistota pri státí) a pridanie pohybu športu (zlepšenie kardiovaskulárnych veci - vyšší tlak, rýchlejšia odozva ciev a srdca pri zmene polohy)
#3 zlepšenie vnútorného prostredia (psychika) Nastavenie správnych priorít, cieľov, čomu sa chcem venovať a čomu práveže nie. Pochopenie svojho tela a porozumenie fyziologickych procesov - akceptáciia že niekedy (choroba) mi bude zle s prečo to tak je. Človeka najviac ničia obavy, lebo to je neviditeľný nepriatel a to je pre podvedomie strašiak.

Za rok za dva vymenený človek

gkka
autor
22. aug 2024

@lubossi ďakujem

lubossi
22. aug 2024

ak budete chciet nejake konkretne veci, rady, aby som rozpisal piste. ale myslim ze gro som zhrnul. Zazracna tabletka nie je a ani jedna pricina, treba to zastavit na vsetkych frontoch

luccija
22. aug 2024

@gkka si úzkostná po prežitom šoku.Niekto tu dobre napísal, že to je posttraumaticky stres
Psychologicka by ti pomohla, keď ti táto nesedí nájdi si druhú, lebo radu ti dala úplne od veci

gkka
autor
22. aug 2024

@luccija no dúfam že nieje nič fyzicke ale ja aj keď mam chripku tak myslím ze je to len moja psycha 😀