Stále sa bezdôvodne stresujem

8. feb 2024

Ja už neviem čo mám robiť, stále sa bezdôvodne stresujem, mám žalúdočné problémy, akokeby sa mi zle a ťažko dýchalo niekedy mám nevoľnosti a zvraciam. Chodila som aj ku psychiatričke no tá mi stále len pridávala lieky po ktorých som bola stále len unavená a keď som jej to povedala tak mi pridala ďalšie a žiadna zmena. Psychologička mi povedala že sa mám naučiť správne dýchať že si mám dať ruku na brucho a zhlboka dýchať no ako mi to pomôže keď chytím úzkostné stavy v práci? A iná psychologička ani psychiatrička v okolí ma nechce zobrať lebo nie som z ich mesta. Vlastne už ani nepracujem nedokážem ani vyjsť z domu, vychádzam len keď potrebujem ísť do obchodu. Čo mám robiť ja uz nevládzem. Prosím nesúďte ma.

lenka098123
8. feb 2024

Keď vás chytí úzkostný stav v práci, skúste si namocit servítku do studenej vody a priložiť na zátylok. Potom sa poobzerajte okolo seba a vymenujte 5 vecí, ktoré okolo seba vidíte a dýchajte pri tom zhlboka.

autor
8. feb 2024

@lenka098123 ďakujem pekne

tinus139
8. feb 2024

Ahoj prežívam niečo podobné, najprv treba asi vylúčiť nejaký zdravotný problém, ísť na krv a na nejaké vyšetrenia a ak to bude psychického pôvodu treba hľadať ďalej psychológa ktorý ťa vezme, určite sa nenechaj odbiť!

autor
8. feb 2024

@tinus139 Dúfam že sa ti to zlepší!😊 po doktoroch chodím stále a všetko negatívne, no mám tetániu tak to s tým môže asi trochu súvisieť. Najviac ma štve, že tá psychiatrička čo som spomínala je v našom malom meste jediná a vo vedľajšom meste ma nechceli zobrať tak neviem ako vyhľadať odbornú pomoc :(. Snáď sa to nejako dá do poriadku.

proximaa
8. feb 2024

Možno vyskúšať aromaterapiu. Pripadá mi, že esencialny olej z chmeľu by mohol pomôcť. Alebo aj levanduľa, bergamot, grapefruit.