Zdravim mal to niekdo z vas? Pred cca 7 dnami som dobrala antb.BRALA som ich 8 dni po Op. kolena pocas ich brania som riedku stolicu nemala,ale na treti den ako som ich vysadila mam vzdy riedku stolicu ako hnacka. Mam ten isty rezim ako vzdy raz max dva krat za den{niekedy sa stane tri krat} Je to podobnz pocit ako ked som brala prilis vela magnezia. Jem vsetko ziadna dieta ziadne bolesti a nechutenstvo, ale uplne ina forma stolice. Beriem aj probiotika dve denne. Mam chronicky zapal creva, ale napriek tomu som pred Ant. uz 7 rokov nemala takuto stolicu a nemala.Ten zapal mam aj sledovany a pri zapaloch mate vzd yhrozne caste hnacky a bolesti..../takze som to uplne vylucila a myslim si , ze to ma suvis s antbiotikami/ Mal niekdo nieco podobne po uziti antib. nie pocas ale po?Mate nejaky typ?diky,S.
Dakujem saska za odpoved .Kyslo mliecne nemozem lebo ma na ne alergiu na mlieko..... Ale mam probiotika. Tie beriem stale uz dva roky a vsetko v poho. Po tych Ant. mam pocit mrtveho creva skoro vobec nemam vetry a hlavne mam riedku riedku stolicu,myslela som si to .Inak mate niekdo skusenosti s dobrymi probiotikami?Ja beriem Lactobac Premium a len to neviem co viac môzem urobit. Mam aj homepatiu nakolko chodim na bio rezonanciu a som velmi spokojna, dakujem ,sylwi
dakujem 🙂
ahoj, tvoje problemy mozu suvisiet s antibiotikami. Nicia lactobacily v crevach a ostavaju tam premnozene neziaduce bakterie. Tie v konecnom dosledku sposobuju kvasenie sacharidov v tenkom creve a to vyvolava riedku stolicu, hnacku, naduvanie. Okrem probiotik by si mala jest dostatok vlakniny, napriklad cerealie, banany, a pod. O vplyve antibiotik alebo antikoncepcie na riedku stolicu pisu aj v tomto clanku, v odseku 'Co sposobuje narast bakterii?', pozri tu
http://www.liecivapriroda.sk/www-liecivapriroda...
Ahoj,kup si urcite Bio gaia. Su to probiotika. Ja som mala crevnu onfekciu pred rokom a ani jedny probio mi nepomohli. Vravim to vazne- bio gaia. Mala som velmi vazny stav. Napis,ci pomohli. Vtedy mi to odporucil internista aj gastroenterolog.
@sylwi ja tiež odporucam tie Bio gaia mne to tiež odporučila gastroenterologička keď som blala dvoje antibio. naraz. A davam ich aj malemu stale keď berie antibio a všetko je OK. 🙂
ok dakujem
🙂
Treba vždy užívať popri antibiotikach aj laktobacily tak ako píše aj beethoven, ja užívam laktobacily swiss imunit a vďaka tomu nemám žiadne problémy so žalúdkom či črevami 🙂
@sylwi je to uplne normalne,hlavne pre sirokospektralnych ATB a tento stav moze trvat aj 3-4 tyz., kedze zive zdrave bakterie boli znicene ako tie skodlive a tvoja mikroflora je porusena,kup si probiotika a mozes aj kyslo-mliecne vyrobky,nech sa co najskor obnovi mikroflora 😉