Stále mi je zima na nohy

elizabeta56
1. dec 2023

Ahojte. Niekoľko podobných diskusií som tu už čítala, ale boli založené už dávno, tak chcem obnoviť otazku. Je tu nejaká ďalšia žienka, ktorej je stále zima, najmä na nohy? Vždy som bola zimomrivá, asi okrem detstva. Po 1. tehotenstve mi celú zimu bolo teplo a po druhom sa to vrátilo, zase je mi zima. Mám naozaj teplé topánky, kožušinivé snehule, dnes som si dala aj teplé ponožky, ale pri hodinovej prechádzke s deťmi mi prosto bola na nohy zima. Ostatní chodia v poltopánkach, alebo ako môj muž v letných teniskách a sú v pohode a ja pomaly horolezecký výstroj mám a stále to nie je ono. Inak na tele mi tak chladno nie je. Doma máme ráno 23,5 stupňa, ale po zobudení je to pre mňa málo. Pritom cez deň je to optimálne, že aj v tričku viem byť. Železa mám trochu menej, ale nič tragické a málinko nižší tlak. Máte to tak niekto?

madeincssr
1. dec 2023

Možno skús investovať do kvalitných vyhrievaných ponožiek.

lukbe
1. dec 2023

@elizabeta56 skus otužovanie. Aspoň nohy po kolená,ak nevydrzis celé telo,to som nedala ani ja. Striedať studenu a horúcu sprchu, asi po minúte, spolu asi 5 minút. Mne to pomohlo, mám alergiu na chlad.

majamat
1. dec 2023

@elizabeta56 nemas tesne topanky?

elizabeta56
autor
1. dec 2023

@majamat topanky su o cosi vacsie, zmestila sa tam tepla ponozka a este trosku vole tam bolo.

januska12323
1. dec 2023

23 a pol ti je málo 😳 asi máš celkovo problém s termoregulaciou.

elizabeta56
autor
1. dec 2023

@lukbe otuzovanie som kedysi skúšala. Vtedy som vydrzala aj studenu sprchu. Zacala som v lete, to bolo ok, ale ako prisli chladne dni, tak sa to uz nedalo. Zmrznutá som nedokazala este aj studenu sprchu dat. Teraz sa zas obávam, aby som neochorela. Teraz sme stale chori, ked syn zacal chodit do skolky. Akosi nemam odvahu s tym zacat. Ale nieco na tom asi bude, lebo muž dnes vybehol odhrnut sneh z auta len v tricku mne uz z toho pohladu bola zima.

elizabeta56
autor
1. dec 2023

@januska12323 asi hej,levo ked sme mali v byte 25 vtedy to bolo pre mna ok. Tam som mohla chodit v tričku a leginach v spokojnosti 🙂 len nechcem, aby sa moc prekurovalo pri detoch. Vravi sa, ze v spalni ma byt 19-20 stupnov, ale ja by som tak zamrzla, ked sme mali tolko na chate, celu noc som nespala, lebo aj pod paplonom mi bola strasna zima. Mne je to prosto malo. Pocuvam casto, ze som sa mala narodit niekde v tropoch.

nevenka
1. dec 2023

@elizabeta56 mam 40 a ruky, nohy ako lad. Napriek tomu, ze mam hypertyreozu a inde sa potim ako kon (ked to nemam kompenzovane liekmi). A ked aj mam, tak trpim este aj tak od puberty nadmernym potenim, takze ja v zime nerada dakde chodim na dlhsie po vonku, lebo kym sa vytrepem von, je mi teplo, spotim sa a potom mi je zima. Na nohy a ruky mi je zima odjakziva, nech mam aj pravu ovciu vlnu na nohach 😑.

nevenka
1. dec 2023

Ja mam este aj tlak vysoky, liecim sa na to, a aj tak mi je zima...
Je pravda, ze pocas tehotenstiev a potom po porodoch, ked som mala.rozbehnutu tu hyper, tak som behala v tielku a bolo mi to vela, aj bosa som mohla byt, ale uz som zaliecena a dnu mame aktualne 23 stupnov (bez kurenia, teply byt), ale na nohy mi uz je zima, uz ma 2 ponozky a nohy ladove...🙃

wiccawicca
1. dec 2023

@elizabeta56 Aj ja mám celý život zmrznuté nohy, od augusta spávam v ponožkách, inak mám nohy tak studené, že ani nemôžem zaspať ani pod teplou perinou. Ani v chladnejšej vode nemôžem plávať, lebo hneď ma kŕče chytajú. Aj ruky mám dosť často studené ale inak môžem chodiť aj v krátkom tričku. Asi s tým už nič nenarobím.

elizabeta56
autor
1. dec 2023

Ďakujem za odpovede. Ja by som rada s detmi bola vonku aj dlhsie, ale ked mi uz je fakt riadna zima, tak ideme domov.

lukbe
1. dec 2023

@elizabeta56 ako som písala, skus len krátko a len po kolená. Ide to. Ja som sa až vysypávala,myslela som, že je to žihľavka, behala som na kožné a po otužovani mam pokoj už roky. Ak mi začne byť na nohy zima,zase si dám studenu sprchu a mam opäť pokoj.

hedviga2
1. dec 2023

@elizabeta56 Že by Raynaudow syndróm?

majamat
1. dec 2023

@elizabeta56 aj d sirky aj do dlzky? lebo mne sa prekrvuju zle prave v tesnych topankach, mavam biele prsty

majamat
1. dec 2023

@elizabeta56 raz som niekde citala, ze prevazne zeny maju problem so studenymi koncatinami.
inak u zien posobia aj hormony, pred ms mi byva ovela viac zima,a ko inokedy.
este mama aj spominany Raynaudov syndrom. no naopak cez leto ma nohy az palia, tak zvnutra a nejde ot ochladit.
mam jednoducho problem s prekrvenim.

a co soms i vsimla, chlapom je menej zima. no pre porovnanie treba poznamenat, ze za rovnakych podmienok.
nielen ze chlap vybehne von odhrnat sneh a pre porovnanie, ty vybehnes tiez von a je ti vacsia zima. to ide o to, ako aktivna si vseobecne. ked som mala obdobie, ez soms a cele dni nezastavila, kym som si vecer unavena nesadla, nebola mi zima. ani vonku, bola som viac prekrvena, ako v obdobiach, ked sa hybem menej.

majamat
1. dec 2023

teraz neviem kolko mame doma, ale tiez mi je zima.
sprchovat sa v zime je pre mna trest. vycsinou to robim tak,ze zacnem neico robit, aby soms a rozhybala a zohriala a potom idem do sprchy. a teda niekedy sa mi podari to slusne prezit, inokedy vychadzam s uplne fialovymi prstami.

zuzanna33
1. dec 2023

@elizabeta56 chudokrvnosť dopln Železo ja musím spávať v ponožkách tiež mávam s tým problémy

veve889
1. dec 2023

Mam tiez stale studene nohy (aj v lete 😄) a skoro vzdy mi je zima. Cez zimu tiez nevydrzim byt dlho vonku. Minuly rok som si kupila merino ponozky od Engelbert Strauss a prvy krat som nemrzla 👌

isis234
1. dec 2023

Spávaj v bavlnených ponožkách.. Nie silon. Keď si doma, urob si kúpeľ nôh. 15-20 minút.Do lavora daj teplú vodu, akú znesieš, + za hrsť soli. Potom si nohy osuš a navleč teplé ponožky. Von už nechoď.

zuzinabila
2. dec 2023

@elizabeta56 ako uz bolo spomenite,skus otuzovanie.my vykurujeme na 21,5,ja som zimomriva,ale oproti min. roku ked som chodila vo vlnenom rolaku to tento rok davam v tricku.je to aj o zvyku.mame stena,ktore ma nuti vencit o 7:00,ked je aj -5 posledne dni a nejak tym prekonavanim si zvykam na zimu