Stále mám upchatý nos

sunshineka
27. apr 2014

mam stale upchaty nos,akoby mi tam nieco zavadzalo,proste nie je vlhky,ale stale suchy a hrcu v hrdle.je to velmi neprijemne.bola som u nosno-krcneho,ten nechapal,o com hovorim a predpisal mi kvapky proti NADCHE.neprejavuje sa vam takto alergia?mam to ale celorocne,takze jedine prach ma napada alebo ja uz neviem,co.objednala som sa k alergologicke,ale velku doveru v nu nemam.zas mi da len lieky a ja potrebujem najst priciny tohto stavu.musim si odkaslat alebo odrhat a aj tak tam stale hrca je.nemate s niecim podobnym skusenost?

stefka33
27. apr 2014

@sunshineka Hej, mám to isté. Drhnem sa s tým tak, že ma napína na vracanie. 😢 Možno sa tu nájde nejaká, čo si s tým poradila.

anatalia77
27. apr 2014

@stefka33 aj ja si pockam,mne pernamentne zatekaju hlieny,a obcas take huste,ze sa az nadrapujem na vracanie..
Ja si davam zodac.

sunshineka
autor
27. apr 2014

@stefka33 vsade radia repikovy caj,ale mne nepomohol.pila som ho vyse mesiaca a mala som pocit,ze musim odrhat este viac

stefka33
27. apr 2014

@anatalia77 Ja žerem Zodac tiež. Okrem toho chlastám bromexin ale nepomáha, len mám z neho podivné pichanie tam, kde býval voľakedy žlčník.

nikawero12
27. apr 2014

@sunshineka celoročná alergia môže byť aj na iné alergény, nielen na prach, napríklad na roztoče, plesne a iné. Ja mám tiež celoročnú alergiu a mávam aj suchý nos - hlavne v období vykurovacej sezony, alebo v lete, ked málo prší a je suchý vzduch. Na zvlhčenie a prečistenie nosa používam sprej Vincentku, mne pomáha. S hrčou v hrdle našťastie nemám skúsenosti, ale kašlať niekedy tiež kašlem tak, že ma napína na vracanie, ale to preto, lebo mi alergické hlieny stekajú do hrdla a dráždia hrdlo. Najlepšie by bolo, keby ti na alergologii urobili testy a budeš mat istotu, či je to alergia.

nikawero12
27. apr 2014

@sunshineka ak si alergická na pele, tak ti repíkový čaj môže viac uškodiť ako pomôcť

janinah
27. apr 2014

ak máš hrču v hrdle,tak si daj vyšetriť štítnu žľazu, na nosovú sliznicu si daj mastičku,opýtaj s av lekárni,či nemajú perborátovú mastičku,príp. nech ti poradia inú

pbwitch
28. apr 2014

Ja mám rovnaký problém a je to alergia, hlavne na roztoče, potom kvitnúce stromy a burina. Čiže celoročné. Dala som sa na takú liečbu, že po 3 roky každý deň budem brať takú vakcínu - extrakt z roztočov a niektoré pele, až získam imunitu. Teda dúfam. Vakcína sa volá Pangramin (nie Pangamin - kvasnice 😉 ) Takže rozhodne počkaj na výsledok z alergologie, je to ale beh na dlhé trate. Dobrý alergológ ťa preklepne celú a dá všetky možné testy. Ja chodím v Blave.

lorela
28. apr 2014

@sunshineka Pravdepodobne len a len alergia...
Ako už bolo napísané, neužívaj nič na bylinnej báze, ani liečivá, ani čaje bylinkové a dokonca ani kozmetiku s bylinami a kvety v byte (tiež nekvitnúce).
Apropo, je len jediný jeden mesiac v roku!, kedy naozaj nič nekvitne... 😕 😢

lorela
28. apr 2014

@pbwitch Prosím ťa, mohla by si mi dať tip na toho dobrého alergológa v Blave?

martina1305
28. apr 2014

na zvlhcenie sliznic (aj tej nosovej alebo aj ako lubrikant 😉 ) je super tento kremik: http://www.justnahrin.sk/produktove-rady/tea-tr... . do nosa by som radila kazdy den pouzivat Vincentku, ako uz spomenula @nikawero12 .

pbwitch
28. apr 2014

@lorela
Ja mám dobrú skúsenosť s pani doktorkou Krčméryovou, poliklinika na Vajnorskej.
http://www.poliklinika-vajnorska.sk/ambulancie/...

mamazem
6. máj 2014

Vynikajúca na starostlivosť o nos je konvička Rhino Horn na preplach - preplachuje sa slanou vodou. Predovšetkým na uvoľnenie hlienov a zvlhčenie nosa. https://www.modrykonik.sk/catalog/vendor/mamaze...

janina218
6. máj 2014

Ja som mala chronicku nadchu a bola som uz zavysla na sprejoch do nosa. Spreje na alergiu mi nepomahali, u alergologicky som bola, ziadna alergia. Zodac mi nepomahal. Doktor povedal, ze sa s tym musim zmierit. Ja som si nasla na nete, ze sa to da operovat. Bola som v Nitre na laserovej operacii, volalo sa to laserova mukotomia. Odvtedy mam pokoj, dycham uuuuplne super. Som rada, ze som to podstupila. Len som musela ist svojmu ORL lekarovi, aby mi dal vymenny listok, skus si o tom precitat. Ja som bola na MKP klinike, aj tam o tom pisu. Ak budes nieco chciet este vediet, napis 😊

lalinko2010
6. máj 2014

@sunshineka ahoj, ja mám tiež problém s nádchou, mne ani antibiotiká nepomájú a ani kvapky do nosa, ale @martina1305 odporučila jeden "liek" -
Eukasol
Sprej s vysoko antiseptickými, antibakteriálnymi a uvoľňujúcimi schopnosťami využijete na prevenciu i akútne stavy respiračných ochorení, chrípky a nachladnutia. Požadovaný efekt sa dosiahne rozprášením do vzduchu, inhaláciou z vreckovky, odevu, hrudníka, či nastriekaním na plachtu, vankúš, vlhký uterák. Aplikácia je vhodná i pri alergickej nádche, vyčerpaní, nespavosti, nevoľnosti pri cestovaní ako i na pohlcovanie pachov.
Obsah: 50 ml, Katalógové číslo: 5139, Odporúčaná cena: 15,60 €
By som aj vyskúšala ale mentol nemôžem.

lalinko2010
6. máj 2014

@janina218 ahoj, toto som chcela aj ja podstúpiť, ale sa bojím. ja používam kvapky do nosa olynth, ako tak zaberú ale už to neni ono, predtým som brala 3týždne antibiotiká, ale nič, dutiny ma boleli, a o prímesách z nosa ani nepíšem radšej, lebo to bolo od slniečkovej žltej až po zelenú trávu dobre že nie, nakoniec som prišla o tri zuby.
môžem sa spýtať, aj si platila za operáciu, ako dlho trvala, hospitalizácia a podobne?! Ďakujem

zdenka411
6. máj 2014

ja som mala podobne....no ale mna krcny poslal na sono tvarovej casti a tam videl, ze mi vyrasta do nosa polyp...za ten som mala stale upchatu nosnu dierku a darmo som si davala otrivin a podobne veci do nosu......tak mi to ambulante odstranil a bol pokoj.............islo o mechanicku prekazku nie o alergiu.......

janina218
6. máj 2014

@lalinko2010 ja som mala len upchaty nos, nic mi z neho netieklo. no kedysi sa robila tato operacia len skalpelom. teraz sa robi laserom. neboli to, prides, za pat mi ut hotovo a ides domov. potecie trosku krvi a dychas volne. mne to robil dvakrat, nakolko som mala stale upchaty nos, ale nebolelo to ani druhykrat.platila som 150 eur a druhy raz nic.

lalinko2010
7. máj 2014

@janina218 ďakujem za info, mala by som ísť na vyšetrenie na ORL a podľa toho sa zariadiť, pretože ja mám zapchatá nos a furt musím fúkať. ale u mňa to trvá už dosť dlho, ja som strašne dlho používala kvapky do nosa.

janina218
7. máj 2014

@lalinko2010 Ako ja som tiez stale smrkala, ale viac menej mi nic z nosa neslo, len som ho mala upchaty. Lekar skontroloval, ci nemam nejaky polyp, ale ked nic nezbadal, tak skonstatival, ze mam chronicku nadchu. Ja som skoro dva roky uzivala spreje do nosa. Prve, co som misela urobit bolo, ze som musela orestat, lebo by som si rozleptala sliznicu uplne. Ale to bol des, pre mna najhorsie, normalne som mala abstaky. Drzim palce, nech to cim skor prejde.

sunshineka
autor
10. máj 2014

@janina218 podla mna mi tam nieco zavadzia,lebo nadchu nemam ani nic,len proste nemozem dychat cez nos.cize z toho,co pises mi vyplyva,ze musim zmenit nosno-krcneho.mne sa od zaciatku nepozdaval,kedze ma ani poriadne nevysetril len sa uskrnal,ked som mu opisala moje potiaze 😀 na operaciu ta poslal krcny alebo si sa len tak vybrala?

janina218
10. máj 2014

no ak len nemozes dychat, tak budes mat bud nejaku orekazku v nose, alebo tak ako ja, chronicku nadchu. no mna uz nebavilo to, ze stale nemozem dychat a striekam si soreje do niss, tak som si hladala na nete, ze ako sa to da riesit. nasla som tuto operaciu. tak som isla k svojmu krcnemu a povedala som mu to. on mi pozrel, ci nemam skrivenu nosnu prepazku, ci nemam nejaky polyp, ktory by tam zavadzal. nic nebolo. tak mi povedal, ze nech najprv vysadim sprej a on mi da iny. tak sme ro soravili, ale mne ten sprej od neho nepomahal. tak mi napisal vymenny listok, ze doporucuje laserovu mukotomiu. treba sa asi pytat, lebo nikto ti nic neporadi. doktori su radi, ze k nim chodime ako na klavir a len predpisuju loeky, ktore aj tak nepomahaju, ale oni maju za to body. ani moj dr. nebol nadseny, ked som mu povedala, ze chcem ist na ten zakrok. povedal, ze je to sice dobre, ale ze ci nechcem este skusit nejake spreje... opytaj sa na to svojho dr. co ti povie.

vivusika
10. máj 2014

@sunshineka mne sa tak prejavila alergia, ako keby som bola stále prechladnutá - upchatý nos, kašeľ, zahlienenosť... bola som na alergológii, zistili alergiu na prach, roztoče a kone 😀 , užívam antihistaminika Zenaro a do nosa sprej Nasofan a všetky príznaky ustúpili 😉

peter952
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lindusss176
19. máj 2016

@sunshineka skúšala si už sprej do nosa s morskou soľou podla mňa by ti to pomohlo. https://www.naturonline.sk/sk/kozmetika-pre-kra... Mne sa vždy z neho odopchá nos. Nič škodlivé neobsahuje🙂))

evinka1989
2. jún 2019

@janina218 ahoj cice to uz bolo davno ale chcela by som sa ta spytat u kt.orl v nr si bola ?

jojojo30
18. júl 2020

@lindusss176 prosim ako sa to vola mam kratky vydych a syale len kapky spreke dakunem

jojojo30
17. aug 2020

Keď je skrátený vydych prosím ako sa to povi nosom môžem dýchať ale stekajú heleny do krku prosím pomôcť ďakujem

blableblu
30. mar 2022

Idem sa s vami podeliť možno niekomu pomôžem ja úplne zdravý človek ktorý nikdy nie je chorý posledné dva mesiace v kuse nádcha upchatý nos sem tam bolesť hrdla Dr stále atb dva krát zinat teraz penicilín naveľa mi konečne zobrala ster z nosa a nejaký citrobakter či keru Máriu ktorý je dosť zriedkavý v nose ale ja som bola ešte šikovnejšie a na vlastnú žiadosť som sa objednala na orl kde najnovším vybavením kamerovým hneď zistila že mám vybočeniu nosovu priehradku ktorú mi spôsobili tie stále infekcny v nose a tým ke sliznica stále opuchnuta a ľahko zachytáva každé jedno okolité infekčné kychnutie dostala som tam hneď na mieste influziu do žili na doma lieky a za 3dni kontrola takze pozor nemusí to byt len obyčajná nádcha a tým že ju budete takto samovoľne doma liečiť sprejom do nosa iba si to zhoršite ako ja nedajte sa odbiť

fiorrella
27. jún 2022

@blableblu dobrý deň, prosím vás, kde sa sa objednali na ORL? Respektíve podľa čoho hľadať? Dcéra má už skoro pol roka upchatý nos, netečie jej, len akoby vzdau stále mala sople, keď vyfuka dobre, a do pol hodiny zase a dookola. 2x sme boli na ORL, iný lekár, že tam je všetko ok, výter negatívny, alergologiu tiež ok..tak ja už neviem. Asi je niekde problém keď nevie poriadne dýchať... ďakujem