Stále mám strach z chorôb. Mám ísť k psychiatrovi?

2. jan 2025

Ahojte. Je tu niekto kto sa neustále bal chorôb, niečo si googlil a zasahovali mu to do života?
Mne to už tri roky zasahuje do života. Neustále vyhľadávam nejaké diagnózy. Bojím sa, vždy si nájdem to najhoršie.
Bojim sa ze raz si na seba niečo pri volám.... Mám ísť ku psychiatrovi?
Vďaka.

kollarovci
2. jan 2025

Ahoj urcite ano viem co pises a ako sa citis😒toto iste som robila aj ja az mi ztoho preplo😒.Mne pomohol az psychiater dodnes sa liecim a mam prisny zakaz od dr hladat na nete diagnozy.

autor
2. jan 2025

@kollarovci takže určite k lekárovi áno?

balerina2025
2. jan 2025

zomrel ti niekto pred ocami? s coho mas strach? videla si ako choroba dakoho zabija?

autor
2. jan 2025

Nie. Začala som mať problémy s nervami.. Proste zasklby a podobne

balerina2025
2. jan 2025

a to si 3 roky neriesila? urcite smer lekar. zasklby su vekom, ja ich mam snad vsade. a teda chorobe som to nikdy nepripisovala. nervy? to ludia maju vaznejsie problemy ako zasklby. kludne mi napis.

grof_monte_christo
2. jan 2025

A máš aj nejake konkrétne příznaky, ked guglis? Tiež som mala obdobie, keď som guglila, lebo sa s mojim telom začalo niečo diať. Vyguglila som si, ze môžem mať autoimunitne ochorenie a aj keď mi všetci tvrdili, vrátane lekárov, ze je to všetko len v mojej hlave, sa moje podozrenie potvrdilo.

kollarovci
2. jan 2025

Uz ked ti to zasahuje do zivota urcite smer lekar .Ak stym nebudes nic robit bude to len horsie .Nic zato nedas len sa snim porozpravas a on sa rozhodne ako dalej.

autor
2. jan 2025

@balerina2025 áno už ich mám velmi dlho.. Proste beriem magnezium všetky vyšetrenia ôk aj emg bolo ôk a aj tak sa bojím als a parkinsona a neviem ešte čoho... No ja mam 26 rokov... Takže vekom neviem

balerina2025
2. jan 2025

tak smer psycholog/psychiater. ak mas vsetko ok, mas to v hlave. parkinson pochybujem v takom skoro veku. na neurologii si bola?

autor
2. jan 2025

@balerina2025 áno. Jasne. Všetky vyšetrenia som mala okej. Neurológ tvrdí že keď pred tromi rokmi bolo všetko ôk co sa týka zasklbov na emg bude aj, teraz

balerina2025
2. jan 2025

tak si nechaj sukromne urobit vysetrenie. neviem co poradit.

kollarovci
2. jan 2025

Mas 26 rokov mas sa zabavat uzivat si zivot a nie riesit choroby😒

autor
2. jan 2025

@balerina2025 akože on mi to na vyžiadanie určite urobí

balerina2025
2. jan 2025

tak chod, pre pokoj.

marianarem
2. jan 2025

Mala som to zhruba v tvojom veku. Mne pomohla psychoterapia. Podarilo sa mi (aj ked az na piaty pokus) najst vybornu psychologicku a s nou sme hned na druhom sedeni odhalili, aka je skutocna pricina toho strachu. V podstate okamzite to prestalo, ale ta skutocna pricina sa potom riesila velmi dlho.
Inac zasklby som mala aj ja, aj mavam niekedy, to moze byt aj z pretazenej nervovej sustavy.

autor
2. jan 2025

Ja mam pocit ze u nás je to generačna trauma.. Lebo toto robí aj moja babka aj mama

kollarovci
2. jan 2025

A nemoze to byt tetania?

autor
2. jan 2025

@kollarovci nemám vraj podľa chvostekov

bystrozraky
2. jan 2025

Nie k psychiatrovi, chod k psychologovi.

terezkaarthuramax
3. jan 2025

Aj ja trochu tak