Mám stále nízky tlak, keď pijem kávu, po pár dňoch mi nepomáha, len ma bolí žalúdok. Každý deň okolo druhej mám strašný útlm a večer by som o deviatej najradšej už spala, poradíte?
@kristina.mihalovicov Aj ja mám celé roky nízky tlak..cca 90/60..Ty máš aký? mne tá káva zaberie a piť veľa tekutín..a ked sa mi moc točí hlava,tak pomôže mi napr. vysávanie a je mi lepšie 😝 😝 😝 Inak celkovo sa odporúča cvičenie.drepy,bicyklovanie ,aerobik atd..a pitie kvalitného čaju namiesto kávy,ten zvýši tlak na dlhšiu dobu 🙂
vieš čo má výhodu nizky tlak,nemalo by ťa trafiť ,čo robiť piť a ak príde závrať pomáhajú drepy a na únavu si nasaď magnézium .....
@aristka magnezium tlak znizuje 😉
@kristina.mihalovicov a pijes kavu s mliekom? Ked das pol na pol, nemal by ta boliet zaludok. Este pomaha viac solit a vela pit - vodu....
ja mam tiez nizky tlak,cely zivot..ako pise aristka vraj lepsie,ze nas hned tak slak netrafi a vraj sa nam srdce menej namaha...
@lessiie manžel chodí len na víkendy🙂, deti mi ho zvýšia dosť🙂, to by som musela piť víno každý deň 😎
@janka2273 ja mám 90/60 stále, skúsim šport, pijem zelený čaj, vďaka za odpoveď
@sharlotta ani to mlieko to nezlepší, v´daka za radu 😉
@sharlotta je rozdieľ podať magnézium iv a je rozdieľ podať magnézium ako doplnok výživy ,má aj mnohé iné účinky a je perfektný na tú nešťastnú únavu ,ktorá býva sprievodným javom aj nizkeho tlaku ,ale aj z iných príčin ....na perorálne podanie sa ho netreba báť,stačí obyč,šumivé raz denne a veľa tekutín a polepší sa ...
@kristina.mihalovicov hmmm, tak potom uz len ten caj ostava.Ja rano musim mat kavu, lebo inak nefungujem.Poobede uz neucinkuje, ale druhu kavu uz nemozem, lebo potom v noci neviem zaspatnpre zmenu. Mam pocit, ze mne sa chce spat furt. Inak mi teraz pomohlo zelezo, co beriem.Citim sa menej unavena, neviem, ci to ma nejaky suvis.
@sharlotta inak aj s tým železom máš pravdu ,môže to aj nizka hladina železa robiť ,ten problém počas tehu som mala aj ja a má ho mnoho mamičiek
@kristina.mihalovicov asi by bolo treba skontrolovať krvák ,či nie si anemická ....
@kristina.mihalovicov Ja som sa tiez naucila na pravy caj (podla mna to funguje aj lepsie ako kava, lebo neovplyvnuje tlak tak prudko, takze on potom zas neklesne). Ak sa ti podari najst v nejakom obchode bud so zdravou vyzivou alebo s bylinkami caj na nizky tlak, tak odporucam. Spolahlivo tlak dviha rozmarin (da sa z neho robit caj, je to aj v tych zmesiach), pozor, neprehnat - mne sa to raz podarilo a zistila som co je to vysoky tlak. A este si daj pozor, aby si nepila caje na prazdny zaludok, mne z toho vzdy bolo este horsie, ale to suvisi skor s hladinou cukru.
Niektore bylinky bezne vyuzivane ako korenie tlak znizuju, na to pozor, a vyhybaj sa levanduli a medovke.
Ako tehotna si ale pri vsetkych tych veciach daj pozor, ci su v tehotenstve pripustne. Ja by som sa ich ale v malom mnozstve nebala.
@kristina.mihalovicov sice pozeram ze aktualne asi nie si tehotna 🙂 to tam bude stary udaj v tvojom profile.
Takze pravdepodobne mozes experimentovat slobodnejsie 🙂
@aristka teraz mam vyssi, 110/70, alemimo tehotenstva mam tak 90/60 a to anemicka nie som. Ale teraz som sa naozaj zacala citit vyrazne lepsie, odkedy to zelezo beriem.Do konca som niekedy mala pocit,ze sa nemozemnadychnut...hnusny pocit. Zaujimave je,ze mimo tehotenstva s tym tlakom v celku v pohode fungujem. Len vyzera tak, ze dcere sa uz cez obed nejak nechce spat, to ma zabije.... 😀
Baby pridavam sa k vam, tlak mam 90/60, dokonca aj 80/60 mavam. Cely zivot bojujem s unavou alebo tym pocitom ze nemam energiu a premaham sa. Teraz na materskej si casto pospim na obed so synom, ale to nie je dobre, to je kratkodobe riesenie. Pomaha mi zarucene rychlo sa rozhybat na polhodinu - zacnem robit domace prace ako sialena kmitam a tlak stupne. A kava. Dik za tip na ten caj.
@kristina.mihalovicov ja mam tiez stale taky, a jedine co mi pomaha aby som bola ako tak ok., je vela tekutin pit, kava sice by mala zvysit tlak ale pokial k nej nevypiijes aspon dva pohare vody tak ta odvodni a to uz na nizky tlak moc nie je...kavu mi nic nerobi akurat z nej boli zaludok zvlast ak si dam k nej mlieko.....takze vodu s citronom, al. cistu a vel apohybu na cerstvom vzduchu, pokial trpis zavratmi konzultovat s lekarom.....aj pocas tehu som taky mala a pri porode dokonca 70/40
skoc na krv, ci nemas nahodou aj nizky hemoglobin a nech ti spravia rovno rozbor na rezervy zeleza v tele, tiez som chodila jak matoha, mne pomohli nakoniec B12tky injekcie, stacilo par, ale nakoplo ma to
@kristina.mihalovicov A inak na nízky tlak Rozmarínové víno 🙂 🙂 🙂
http://varecha.pravda.sk/recepty/rozmarinove-vi...
http://www.babske-rady.sk/recepty/rozmarinove-vino
mala by som asi aj ja popíjať 😝
Ahojte, ja mam tiez cca 90/60, som aj trochu anemicka (asi aj kvoli velmi silnemu menzesu). Nikdy som to vsak neriesila, nemyslim, ze je to nieco strasne. Dolezite je sportovat. Potom sa clovek neciti taky uaveny. A ten utlm okolo druhej a vecer o deviatej ma polovica ludi, aj tych, co nema nizky tlak.
Ja som kvoli tlaku uz aj odpadla. Vtedy som stretla jednu babu, ktora ma vlastne zachytila, aby som nespadla na zem a ta mi poradila, ze ked citim, ze idem odpadnut, tak sa mam snazit plytko dychat, nesmiem dychat zhlboka. Odvtedy, ked citim, ze sa mi znizuje tlak, tak zacnem viac pit, nieco zjem a davam si pozor na dychanie a vsetko je OK.
Z prírodných liečiv môžete na nízky tlak vyskúšať tinktúru Maté, navyše podporuje chudnute 😉
AAjojte nizky tlak som citila tlak v hlave,a unavu,zmerili mi tlak a mam ho moc nizky.Ja strasne ale fakt strasne malo vody pije,m moze to byt tym.Vcera som vypila 1,5 l vody a tlak uz mi je lepsie.Ja som tolko vody nikdy nevypila.Vzdy tak poharik na den niekedy ani toniee.
nech ta manzel rozculi :D :D :D ale nie ja len srandujem...na nizky tlak ale pomaha cervene vino som pocula...