Stále mám kašeľ

simonakrnacova123
18. apr 2023

Ahojte žienky- Mám taký problém.
Bola som chorá 2 dni ma strašne bolelo hrdlo, teplota len zvýšená do 38. Bolesť hrdla ustúpila no, potom som začala mať strašný kašeľ- cez den suchý, ráno vlhký vykašlievala som žlto zelené hlieny, aj fúkala z nosa.
Teraz po skoro 2 týždnoch už hlieny nemám, ale kašlem strašne, aj ráno aj cez deň. Vnoci ako tak nie to sa mi dá v pohode spať ☹️
Doktor mi robil 2x CRP ATB neboli potrebné, krvný test na chlamýdie, mykoplazmy, čierny kašeľ negatívne.
Ja už neviem čo si mám na ten kašel dat trvá to už 2 týždne, bolí ma z toho celé brucho.😢

teleskop
18. apr 2023

mudr so skolou a praxou plateny z nasich odvodov povedal co?

petronellla87
18. apr 2023

@simonakrnacova123 Ahoj, ja ked sa takto po chorobe neviem zbavit kasla pomoze mi Zodac

simonakrnacova123
autor
18. apr 2023

@teleskop Mudr. Povedal že mi to prejde, ale kedy? 😕 predpísal mi kvapky do nosa UNIFLOX tie pomohli hlieny z nosa už nejdú. Na kašel povedal že si mám kúpiť niečo v lekárni dávam kvapky Stoptussin a kaloba no kašel mám stále. 🥵

simonakrnacova123
autor
18. apr 2023

@petronellla87 ďakujem zajtra kúpim v lekárni 🙂 nieste zo zodacu ospalá? A mám si dať jednu tabletu večer?

mooonika1975
18. apr 2023

@simonakrnacova123 áno, vždy na noc a treba si dať aj niečo na kašeľ, ambrobene cez deň a večer, ak je suchý,dráždivý, tak stoptussin

dzulli1980
18. apr 2023

A so Stoptussinom máš dobré skúsenosti? ... napr. u nás funguje úplne opačne ... dcéra aj ja sme sa išli zadusiť, keď sme si ho dali, tak nás dráždilo na kašeľ ... čo sa týka Kaloby, tá riedi hlieny, čiže ak žiadne hlieny už nemáš, samozrejme, že Ťa dráždi na kašeľ ... ja Ti odporúčam Paxeladine + nejaké antihistaminiká (Zyrtec/Zodac tablety sú voľnopredajné).
@simonakrnacova123

20erika07
18. apr 2023

Teraz su take kašle, syn 15r uz mesiac kašle ,dr povedala, ze dlho bude, oni kaslali so sestrickou 7 tyzdnov a ked to dr ako tak preslo ,znova ten isty kolotoc.
A synovi nezaberalo vobec nic z liekov, jazvecia mast na hrud a cibulovy sirup mu ten kaslel asi najviac ukludnovali

simonakrnacova123
autor
18. apr 2023

@dzulli1980 našla som doma antihistaminikum zenaro, tie sú na predpis. Tak si skúsim dať tie a sirup Paxeladine nepoznám, pôjdem zajtra pýtať do lekárne 🙂 už ma z toho kašla ide poraziť🥵

simonakrnacova123
autor
18. apr 2023

@dzulli1980 a ja kašlem stále tak ani neviem či mi ten stoptussin pomáha alebo nie 😷😤

simonakrnacova123
autor
18. apr 2023

@20erika07 ach paráda ☹️mňa už z toho kašla bolí brucho, niekedy aj hlava je to strašne nepríjemné.

dedax
18. apr 2023

Skúste užívať calcium mne to pomohlo

simonakrnacova123
autor
18. apr 2023

@dedax calcium myslíte ten sirup v zelenej krabičke? Ale je na suchý kašel? Lebo už mám v tých sirupoch chaos 🙄

adriana2301
19. apr 2023

Nám raz lekár povedal, ze ľudia teraz už aj na obyčajný kašeľ chcú lieky aby do 2 dni prestali kašlať..liečba kedy tie hlavne príznaky odznejú môže byt týždeň ale kašeľ môže trvať aj 3-4 týždne kým sa priedušky pľúca precistia..podľa mňa stačia nejaké čaje aby ti to prešlo.Riešila by som to až keby to trvalo naozaj dlhšie ..

frederik13
30. nov 2023

Dobrý,chcela by som poradiť môj muž kašle už viac ako 3 mesiace a tak to vždy každý rok ani by som nepovedala,že každý rok, ale vždy raz prestane na 2 mesiace potom zase 2 až 3 mesiace kašle potom.zase prestane a potom zas začne kašľať ten kašeľ je suchý dráždivý s piskotom chodili sme po všelijakých vyšetreniach,ale bez úspechu vybral už asi celú lekáreň nepomáha ani lekári nevedia odkiaľ ten kašeľ je astmu nema ani nabeh na ňu nemá vedeli by ste mi poradiť, alebo stretol sa už niekto s takým niečím podobným