Stafylokok na koži

zzzz1
6. jún 2024

Dobrý deň,
Skúšam hľadať rady čo na stafylokoka na tvari, bol mi zisteny z vyterov a akné je velmi rozsiahle, po celých lícach aj sánke a ťahá sa až na krk, stále sa tvoria hnisave ložiska a cele to velmi svrbi. Mám vysoke ASLo a odporúčaný vyber krčných mandli, no niesom si týmto krokom úplne ista..doktori tvrdia ževraj by to pomohlo, že stafylokok sa moze zdržovať tam a netvori problémy len na tvari ale tiež mávam časte vaginálne infekcie, gyn tvrdí že aj toho je spúšťačom pravdepodobne staf. Liečba ATB nezabrala ani krémy od koznej. Viem že staf sa vyliečiť nedá ale touto cestou hladam iný spôsob ako dalsie ATB ktorými by sa dali symptómy ako to hrozne akne a zapal potlačiť a udržať staf aspoň ako tak pod kontrolou. Momentalne skúšam 1m užívať oreganovy olej no zatiaľ zlepšenie nepociťujem.
Za kazdu radu vopred ďakujem.

marticka85po
6. jún 2024

Mozem sa opytat ake ATB si brala?

marticka85po
6. jún 2024

@zzzz1 lebo ja som mala na trupe stafylokoka, pod tym sa mi urobil hnisavy absces 20cmx10cm, takmer som dostala otravu krvi,uz to bolo velmi rozsiahle. Museli mi to rozrezat a vycistit. Z vyteru vysiel Stafylokok,nejaky odolny a nebezpecny typ..brala som tetracyklinove antibiotika a od vtedy klop-klop som to uz nemala.

ktochytavzite
6. jún 2024

@zzzz1 No musis asi imunitu podporot any si s nim poradila.Oni vedia byt dost rezisetne tieto bakterie,tak to hlavne o imunite bude.