Prosím vás viete mi poradiť ohľadom očkovania, fakt človek nemá ani kde napísať poradiť sa s odborníkmi a myslím si že také info by mali byť hneď jasné tak dúfam že aspoň niekto z vás mi poradí
Potrebujem sa zaočkovať, chcela by som vakcínu Johnson a potrebujem vedieť ako to s ňou funguje. Naozaj stačí jedna dávka ? Nezmenilo sa to? Alebo je potrebné si doplniť ostatné dávky nejakou inou vakcínou?
Budem môcť mať po jednej dávke kovid pas a patriť do skupiny očkovanych?
Máte niekto tuto vakcínu?
dat si Johnson je podla mna aktualne hlupost 🤷♀️ nebude stacit u nas a v Rakusku uz napr. nestaci a dalsie krajiny idu nasledovat tento trend
@petra006 muz ma jansen, 1.davku, je brany ako plne ockovany. o dalsej davke skor ako po 9.mes. ani neuvazuje. hovorit o tom, kolko davok bude potrebnych je zatial predcasne, myslim, ze to nevie nikto. aj ema aj who odmietaju preockovavanie do zblaznenia po kazdych par mesiacoch.
Mám johnson čo sa týka ochrany chráni má dobre bol som s pozitívnymi dodnes chvála bohu som nemal koronu, taktiež nežiadúce účinky po ockovani som ja osobne ani nikto z môjho blízkeho okolia čo mali tu vakcinu nemali. Teraz mi jedna dávka platí 9 mesiacov potom chcem ísť na vs tak sa budem musieť preočkovať, bud pfizer alebo iná, neviem možno pôjdem ešte raz do Johnsona. Za mna odporúčam.. no rozhodnutie je na vás. 😊
Už dávno neplatí, že je to jednodávkova... Pri 1 davke budeš patriť iba do OP
@janai1 rovnako ako po 2.davkach pfizeru, ze ano 🤦♀️
@matkahelka áno
@janai1 tak to tak aj napis. ze 1 davka jansen = 2 davkam pfizeru. lebo je to uplne to iste, co sa tyka opatreni a "volnosti".
@matkahelka ano vlastne mas pravdu - ja som tym iba chcela povedat, ze uz neplati, dam si Johnson a som vybavena 🙂 ale ano vlastne je to jedno - lebo vsak aj tak bude treba tri Comirnaty
@matkahelka neviem čo tu splietaš, ale ona sa pýta na to či je J&J jednodávková a na to som jej odpovedala... ak máš potrebu to nejako komentovať tak jej to kľudne napíš 🙂
@janai1 lebo jonson je jednodavkova. to ty splietas, ze nie je.
@matkahelka tak nech si dá jednu a nikam sa aj tak nedostane 😂 ok
@petamich pri jansene je jedna davka +booster, pri pfizeri a moderne 2davky +booster.
@janai1 kde NIKAM? slusne sa pytam, lebo moj muz s jansenom nema problem ani na SR, ani v zahranici. ani v EU ani mimo EU. tak sa rada necham poucit.
@matkahelka tak gratulujem... ak zas nebudú ľudia špekulovať a konečne začnú dodržiavať zákony tak od 19. začína platiť OP+ 🙂
@janai1 Nerozumiem o čom píšete, tiež mám Janssen, jendodávkovú a všade kde je OP sa dostanem rovnako ako dvojdávková Pfizer, Moderna, Astra a pod...
Čo sa týka OP+ tak tam je potreba už 3 dávok pri dvojdávkových a pri Jansene treba 2.
OP+ však platí od stredy a len na pár vecí, vśade inde postačuje zatiaľ OP a teda jednodávkový Janssenúplne postačuje.
@janai1 Aj ste si pozerali kde to OP+ je potrebné ?
Tento nový režim bude vyžadovaný na vysokorizikových podujatiach, ako sú svadby, kary, oslavy, večierky či plesy, vo fitnes- a wellnesscentrách, v akvaparkoch, hoteloch, penziónoch.
Pokiaľ to niekto potrebuje k lekárovi, do obchodu alebo do vlaku, postačuje režim OP a teda 1 dávka Janssenu alebo 2 od hocijakej inej.
@janai1 ale ved op plus plati pre hromadne podujatia, nie na bezne fungovanie. to po prve. a po druhe, ak ide autorka teraz na prve ockovanie, tak si 3 vakciny naraz pichnut neda, aby bola OP plus, vsak?
@petra006 Ja mám tiež Johnson, aj muž. Manžel pracuje v zahraničí a cestuje po Európe a nikde s tým nebol problém :D Ja tiež chodím kade tade a všade je to v poriadku. Jedna dávka Johnsona sa rovná 2 dávkam Pfiseru/Moderny. Beriem sa ako OP a OP+ by som bola, keby si dám po tých 9 mesiacoch ďalšiu dávku. Ešte premýšlam, čo si mám dať.
@bianka_012 j @matkahelka mne je to v podstate jedno 👍 aspoň vidno ako sa nikde nevedia dodržiavať platné nariadenia
@petra006 moj manzel ma johnson, ja si po 6oonedeli tiez chystam na johnson. Stale plati ze 1davka johnson je to iste, co 2 davky pfizeru ci moderny, takze ak ti ide len o status plne ockovanej osoby, je johnson idealna
@janai1 prosim o com pises? Zijes asi v inej krajine, ako my ostatne, alebo mas absolutne neaktualne info. Op plus si vyzaduju len hromadne podujatia, nie bezne fungovanie. Skus si tu vyhlasku dostudovat.
@janai1 o akom nedodrziavani nariadeni pises preboha? precitaj si vyhlasku, lebo zjavne si pleties pojmy s dojmami. kto sa nechysta na svadby a do wellnesu, nepotrebuje ziadne boostre a ziadne nariadenia neporusi.
@janai1 Petko, preco si olizoval zamrznuty plot? Jozko mi povedal. A keby ti Jozko povedal, skocis z mosta? Tato logika detstvom nevyhynie.
@janai1 čo sa nedodržiava ? OP platí tak ako doteraz, vyššie v komentári som písala na čo sa Op+ vzťahuje. A mimochodom, na OP + stačia aj 1 dávka Janssena alebo 2 iné + test. Takže kto nepotrebuje denne chodiť co wellnesu alebo na svadby, úplne postačuje 1 dávka semtam test…
Skúste si naštudovať čo je momentálne platné a potom písať kto čo porušuje. Jedine kto niečo porušuje ste vy, keďže šírite klamlivé informácie.
@petra006 ahoj...budúci svokrovci sa dali JJ zaočkovať. V robote ich očkovali,lebo zamestnávateľ sa vyjadril, že kto sa nedá, bude mať výpoveď (aj tak nikto výpoveď nedostal) 😀
Prakticky (ako je hore písané), 3davku potrebuješ len ak ideš na svadbu alebo proste niekam, kde je to rizikové. No stačí ti aj táto JJ jednorazová, vieš chodiť do obchodov + ak by si chcela ísť na wellness alebo čo, behneš sa otestovať 🤷 no nepomôžeš si
Plne ockovana po Janssene by si bola az 21d po 1.davke, uz sa niektori preockovavaju, lebo nie vsetky krajiny uznavaju iba 1 davku + na svk tiez nebude stacit 1 davka bez boosteru